Conseq - Horizont Invest
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ivan PPZ píše:
Na rovinu- je jasné, že pro někoho je 10.000 pakatel a pro někoho hodně peněz. Z toho jak píšete vy to vypadá, že pro vás je 10.000,– hodně. Když to přeženu, tak to pomalu vypadá, že jste zkrachovala (nic ve zlém). Pak jste tedy vůbec neměla vstupovat do investice, ale zůstat u stavebka, nebo spořícího účtu.
Obecně- jednorázový „vklad“ u investice není moc „bezpečný“. Zkuste si zjistit, jak by se pohybovala vaše investice, kdybyste vložila 10× 1.000,–.
Pravidelné investování je dlouhodobě nejziskovější. Jednorázové vklady mohou být sice super výnosné (občas), ale často je to náročné na psychiku. Že tady útočíte na poradce, tomu tedy nerozumím. Protože to vidím i z té druhé strany (ze strany poradce), tak můžu říct, že klienti si velmi často stěžují (na webu), ale málokdy řeknou celou pravdu. A je trochu jedno, jestli jde o investice, úvěry, nebo pojištění.
Nezbývá než souhlasit.
Co mně osobně k tomu všemu chybí Smišule, je Váš finanční plán, Vaše cíle, strategie. Plán(cíle) kde jakýkoliv budoucí bod ve Vašem životě je pojmenován, má přiřazenu hodnotu(priorita+cena) a jak a pomocí čeho jej naplníte. Tím se vyhnete zklamání a mnohdy zbytečnému vyhazování peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Smišula Já vás chápu. Právě proto do ničeho takového nejdu. Přečtěte si třeba tohle: http://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?…
Kdo je hráč a střelec a je zajištěný, tak proč ne. Každý věří něčemu jinému. Někdo akciím, jiný realitám, další zlatu. Ideální je investovat do všeho a ono z toho nakonec něco vypadne. Ale pokud tomu člověk nerozumí, a Vy tomu skutečně nerozumíte, pak je nejlepší jít od toho. Nebo investovat ING, kde je minimální poplatek. Ale výsledek nebude lepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak, tak. Od každého kousek, nedávat vajíčka do jednoho košíku. ING je jedním z mnoha, neurazí, nepotěší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Conseq
Dobrý den, aktuálně zvažuji uzavřít pro syna spoření na 20 let a pročítám možnosti. Poradce mi doporučuje Conseq horizont 3500,–/měsíčně s placeným poplatkem jednorázově z prvních vkladů, dohromady asi 38 000,–. Z vkladů mi to vychází mezi 4-5%. Přijde Vám tento model smysluplný? Byl jsem zvyklý doteď spořit s akciovými fondy a po zkušenostech vidím, že je jedno do jakého fondu se spoří, když je krize všechny fondy jdou dolů, když není všechny jdou nahorů. V čem je tedy lepší svěřit peníze Consequ než investovat takto sám? Poplatky do akciových fondů jsou 4% a u toho Consequ větřím do budoucna nějakou levotu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@davidofs.cz nejdříve si pls. ujasněte, co vlastně chcete. Spořit nebo investovat? S inv. fondy INVESTUJEME, NESPOŘÍME. Pokud chcete spořit, tak ruce pryč od OPF a raději zvolte spořící účet.
Máte pravdu v tom, že je skoro jedno do jakého fondu investujete. Výběr konkrétního fondu se na výnosu podílí zhruba 25%. Zbytek výnosu vám určí vaše STRATEGIE(akcie, dluhopisy, mix., deriváty, délka investice atd.)
Poplatek je standard. Osobně dávám méně, ale vždy za něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Založila jsem si Conseg -na přilepšení ve stáří, s horitontem 10 let, měsíčním vkladem 700,Kč. takže nic jednorázového! Jen vstupní částku jsem si zaplatila celou. Vím, že 10 tisíc není žádná horentní suma a ani mě to nepoloží jen nas…,nechce se mi vkládat další peníze z obav, že za 10 let nebudu mít třeba ani polovinu částky. Poradce mi předložil graf-joo na papíru to vypadalo pěkně…Pokud máte někdo penízky na zhodnocování v kupě- doporučuji JT BANKU, tam jsou dobré možnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AU_male píše:
@davidofs.cz nejdříve si pls. ujasněte, co vlastně chcete. Spořit nebo investovat? S inv. fondy INVESTUJEME, NESPOŘÍME. Pokud chcete spořit, tak ruce pryč od OPF a raději zvolte spořící účet.
Máte pravdu v tom, že je skoro jedno do jakého fondu investujete. Výběr konkrétního fondu se na výnosu podílí zhruba 25%. Zbytek výnosu vám určí vaše STRATEGIE(akcie, dluhopisy, mix., deriváty, délka investice atd.)
Poplatek je standard. Osobně dávám méně, ale vždy za něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Smišula JaT je asi celkem OK. Jen mít minimálně těch půl milionu do začátku
I když možná investice stačí menší částka? Spořka mě taky tlačí do nějakých investic a nabízí slevu na poplatku. Ale já už nemohu přijít ani o groš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je sice pravda rozdíl spořit a investovat, ale ne investovat se ztrátou.
Normální člověk pokud nepřehazuje prachy vidlema a bohužel počítá, očekává nějakou kačku navíc a né ztráty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@davidofs.cz Není to o Consequ, ale o nastavení vaší dlouhodobé strategie a optimální rozložení vašeho majetku. Zásadami pro správné budování majetku se bphužel řídí málokdo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vladimír Švorba Tím asi myslíte: Kolik si maximálně mohu dovolit prodělat? Je pravda, že u některých nákupů je to člověku šumák a když prodělá na investicích, tak trpí jak zvíře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to mnohem složitější.
A bylo by to na hodně dlouhé povídání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@davidofs.cz Napíšu to na rovinu a za sebe. Na delší dobu předplacené poplatky není to, co bych považoval za vhodné. Otázkou je též to, zda je nutné, aby se Vám to na horizontu těch 20 let celé zkonzervativnělo. Podle poplatku soudím, že to bude dynamická strategie. Od 11tého roku se Vám ale začne postupně překlápět do konzervy. I vzhledem k tomu, co píšete, si myslím, že by pro Vás mohl být zajímavější Conseq Clasic Invest, (když už Conseq) protože do něj si tu strategii můžete vybrat sám (pokud byste se na to cítil).
Rozhodně není jedno, do jakého fondu se investuje, existují jich tisíce a každý může mít nějaké jiné zaměření. Pak mluvme tedy spíše o globálních akciových fondech, které investují do akcií rozložených po celém světě a samy o sobě jsou tak již diverzifikované.
Ohledně toho poplatku, to odhaduju na měsíční investici tak k pěti tisícům a to už je hranice, kdy se nechá přemýšlet o jiném nastavení a také možná i o jiné společnosti
To je další důvod pro nepředplacený poplatek ne celý horizont a důvod proč ne Horizont invest. Do jiného programu je obtížný přestup a co bylo předplaceno tam již zůstane jako Váš náklad. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit