Conseq - Horizont Invest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
30.1.17 17:21

@norem Dobrý den. Ano, přesně jak píšete. Strhne se to z následujících plateb. Doba záleží na Vás, jak Vám vyhovuje. Pokud to máte jako rezervu na vzdálenou budoucnost, tak 35 let není problém :). A peníze můžete vybrat kdykoliv, klidně i jejich část. Do 14ti dní je budete mít na účtě a smlouvu není potřeba rušit. Bude platná po dobu 35let, pokud ji sám nezrušíte. Přeji hezký den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
31.1.17 11:03

@norem Vezmu to od začátku a trochu obšírněji.
1. Dobu investování můžete zkrátit a Conseq dopočítá poplatek na novou dobu. Poplatek se změní ze 7560 na 2160 (vzal jsem to poměrově). Z toho (a ani ze mě) nebude mít radost ten, kdo Vám to sjednal. ;)
2. Vybrat se z toho nechá, uděláte odkup… k tom je třeba napsat, že do 3 let se to daní, takže teoreticky, pokud byste po třeba 5 letech vybral všechno, tak z výnosu posledních tří let, zaplatíte daň.
3. Máte to v dynamickém programu, takže ten odkup pro Vás nemusí být v určitou chvíli dobrým řešením. Může se Vám to stát v době, kdy půjdou akcie strmě dolů a Vy zrealizujete odkup v nevhodnou chvíli a tím realizujete i ztrátu.
4. 500,– Kč měsíčně je částka, se kterou se v podílových fondech špatně pracuje. Musíte např. volit přednastavené programy, které mají určitá specifika. Nedovoluje namixovat vlastní portfolio, takže když uděláte výběr. Musíte ho udělat napříč vším. U vlastního portfolia v tu chvíli odkoupíte z fondu, kde neutrpíte ztrátu z výše uvedeného důvodu, třeba z nějakého dluhopisového a portfolio zrebalancujete (tedy spíš ne Vy, ale ten, kdo se o to stará)
Je to i dražší na poplatcích, některé programy mají investiční brzdu, což je z určitého pohledu nevýhoda, dostanu se na to možná níže.
5. Z tohoto pohledu, když začnete v takovém programu (což netvrdím, že je u takto vysoké investice špatně) bych nikdy nenastavoval dobu na 35 let. Co když za 5 let budete chtít úplně jiný produkt a platit třeba víc? Ty předplacené prostředky už zpátky nedostanete a na takto krátkém horizontu Vám znehodnotí výnos nebo spíš budete v mínusu.
6. Něco ke konci programu. Představte si tu situaci. Konec programu, jdete třeba do důchodu a máte tam dva miliony, které musíte někam dát. Takže banka s 0,… úrokem. Správně je to u investic v této době tak, že už neplatíte, ale vybíráte a zbytek těch peněz může dál pracovat. Pochopitelně, že to nebude všechno v akciích, ale bude to nějak rozloženo. Vy z toho odčerpáte nějakou roční částku a upravíte portfolio do zhruba stejného stavu. To je důvod, proč tady není investiční brzda úplně ok. Ona chrání klienta před tím, aby na konci programu neměl akciové portfolio, protože by se v závěru mohlo stát, že hodnota akcií klesne a tím utrpíte ztrátu. Vy nemusíte končit 100% konzervativní nástroje, můžete končit třeba 50 na 50. U peněz, které budete další x let spotřebovávat a nepotřebujete je najednou, nepotřebujete mít všechno konzervativní (pokud nejste sám konzervativní klient, čemuž bych se divil, když to máte v dynamickém programu)

Dlouhý, co? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
7.2.17 17:39

Alexandra 1968

Nemyslím si, že vy jste udělala něco špatně…už to tady zaznělo, vždy záleží na FP jak Vám daný produkt představí…To jste byla od počátku přesvědčena o CONSEQu a investicích do podílových nebo jinýc fondů??A co jiný druh investic, o těch jste nepřemýšlela??Je spousta komodit, do kterých lze investovat…Můžete si „koupit“ akcii SAMSUNGU, ŠKODA…ZLATÉ SLITKY…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.2.17 09:54

Hezky den, pred rokem a pul jsem si sjednala Conseque horizont na 32 let. Da se zkratit tado doba na polovinu? Snizi se mi adekvatne i vstupni poplatek? Dekuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
14.2.17 20:30

@Laura09 Domnívám se, že ne. Myslím, že toto je možné realizovat jen v době, kdy je vstupní poplatek placen, nikoli v době, kdy je již prakticky celý uhrazen. Ten případ výše, tomu odpovídá, tam byly zaplaceny jen tři měsíce, takže i když dojde ke zkrácení doby, ještě nebyl zaplacen celý poplatek ani za tuto zkrácenou dobu. U Vás, např. v dynamickém programu se bude poplatek strhávat cca 18 měsíců, čili je již téměř celý stržen. U vyvážené strategie by již byl v této době stržen celý. Když zdvojnásobíte platbu, vyčerpáte ho za polovinu času. ;) V úvahu je třeba ale v takovém případě vzít nastavení, protože program může skončit v době, kdy budou akcie v propadu a Vy zrealizujete ztrátu, takže by se musel zkrátit i program. Řešení je otázka i toho, kolik tam platíte nebo budete chtít platit, protože pokud by to byla větší měsíční částka, tak by pak dotyčný poradce mohl udělat jiný program a bez poplatků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.17 18:52

Dobrý den,
s čím konkrétně by jste chtěla poradit? Rád Vám poradím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
21.2.17 19:57

@Ondrej.krejcar Jen technická… Koho se ptáte? Jestli reagujete na ten úvodní příspěvek, tak ten má datum 16.12.2009…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
20.4.17 19:41

@romankolar Dobrý den chci se zeptat četl jsem tu o výši poplatku cca 8000kc. u mě teď při dynamickém na 15 let při příspěvku 4000 chtějí 29550kc coz mi přijde dost je to v pořádku? mám chvilku pred uzavřením smlouvy. děkuji za jakoukoli odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
20.4.17 23:24

@Freddurst Na to je těžká odpověď. V pořádku to je z pohledu, že to nic neporušuje. Je to standardní poplatek, obchodník Vám nemůže naúčtovat vyšší, než mu vyhodí kalkulačka, mohl by Vám z něho dát slevu, pokud by chtěl nebo Vám ho rozpustit do doby investování. Nedokážu odhadnout přesnou motivaci, ani celkovou práci poradce, ani to, co pro Vás odvede v dalších letech a zda jsou ty prostředky tomu adekvátní.
Co napsat můžu, je to, že svému klientovi bych to takto nikdy nenaúčtoval. 15 let je příliš dlouhá doba, za kterou se může změnit spousta věcí, třeba změna společnosti a tyto předplacené prostředky Vám už nikdo nevrátí. Kdo klienta šetří, dává mu poplatek na kratší dobu, třeba po pěti letech. Na druhou stranu obchodník musí z něčeho žít. Buď je to poradenství placené přímo klientem nebo se to musí zaplatit tím poplatkem.
Nevím také, co máte za produkt, jaký máte záměr s těmi prostředky dál, jestli je všechny spotřebujete, na co jsou určeny, protože třeba může být i ten produkt z tohoto pohledu ne úplně správně nastaven.
Kdyžtak můžete do vzkazníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.5.17 23:28

conseq-horizont invest

Hmm…
taky jsem se nechala do toho uvrtat, vstupní poplatek 73000kč na 6let, 25000kč platím měsíčně teprve 6 měsíců. Jak tohle dopadne, nemám představu, jestli mě pak odvezou do blázince, že za 6 let tam bude skoro nic, nebo naopak 400000 navíc? Všichni se ptáme, ještě nikdo nenapsal,
„šetřil jsem,..vyplatilo se.“ :srdce:

(Jezdím s kamionem, nepiju, nekouřím skoro nežiju, plánuji hezčí budoucnost pro moje 3 děti.)

Příspěvek upraven 05.05.17 v 00:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
4.5.17 23:39

@Darra111 Největší legrace na tom je, že já dělám obvykle klienty s nízkými úložkami a i těm to rozkládám a tady se to hemží desetitisícovými poplatky… :mrgreen:
To pochopitelně někdo napsat může. Třeba ten, kdo začal po krizi. Na šest let… to by mě vcelku zajímalo, v čem to máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.10.17 17:45

12.9.2017jsem uzavřel smlouvu u profitp na penzijni sporeni na 1600 mesicne po dobu 35 let, aspon tak me to bylo vysvetleno, jelikoz me tam dostal mpje setrenice, tak jsem nemel duvod neverit. Smlouvu mi nedali do slozky meho financniho planu a nemuzu se dovolat financnimu poradci co to se mnou uzaviral spolecne s moji sestrenici. došel mi na email informace kam posilat mesicni prispevek. udivil jsem se, kdyz jsem videl, ze jde o Conseq Horizont invest.Bylo mi řeceno ze se ze zacatku bude strhawat 2-3% po dobu prvnich vkladu na vstupni poplatek, ale nebylo mi receno kolik to dela a ted se to nemuzu nikde docist a FP mi nebere mobil. :think: Porad te jak mam postupovat predem dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.10.17 17:52

Da se od smlouvy odstoupit s pomoci pravnika, nebo jineho solidarniho finacniho poradce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
2.10.17 18:45

@Clint 1. První rozpor je v tom, že by se mělo jednat o penzijní spoření. Řekněme, že Vám to bylo představeno jako produkt na vytvoření prostředků na penzi, ale ne přímo jako penzijní spoření. Mimochodem v případě Conseq Horizont Invest je nepřípustný použít ve směru ke klientovi název „spoření“
2. Smlouvu byste mít měl, pokud ne a poradci se nemůžete dovolat, je to chyba. Volejte někomu na firmu, kde dělá, ať Vám zajistí, že Vás bude okamžitě kontaktovat nebo Vám zajistí tu smlouvu. V ní je totiž ten poplatek. A Vy jste to podepsal buď s tím uvedeným poplatkem nebo jste to podepsal bez něj a někdo ho tam dopsal později. V každém případě jste měl obdržet kopii a to nejen smlouvy, ale i záznamu z jednání a investičního dotazníku.
3. Poplatky. Přesně je to tak, že ta procenta jsou procenta z celkové částky, kterou tam vložíte za těch 35 let. To je 672.000… pokud byste měl vyvážený program, tak je poplatek 19.488,– Kč, pokud dynamický, tak 24.192,– Kč. Placené tak, že bude hrazen z prvních vkladů v poměru 75% ů 25%. Pokud jste tam tedy poslal první platbu, tak se zaúčtovalo na Váš účet 400,– Kč, zbytek šel na úhradu poplatku.
Tak teď jsem udělal práci za toho poradce, který Vám to opoměl jaksi říct. :mrgreen:
Můžete zavolat přímo na Conseq a domluvit se s nimi, když je poradce mrtvý brouk.
Tel: 225 988 225 nebo e-mail: fondy@conseq.cz
Právníka nepotřebujete… na co? V nejhorším případě byste přišel o 1200,– Kč v tom lepším se dohodnete s Conseq na odstoupení od počátku a vrácení vložených prostředků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
22.11.17 23:13

Dobrý večer pánové @Vladimír Švorba @Ivan PPZ @romankolar . Jdu za vámi s dotazem, protože se mi zdá, že máte přehled a já se v investování nevyznám (kromě základních pojmů a principů). :)

1. řešila jsem „spoření“ pro dceru, volba poradkyně padla na Conseq Soukromý penzijní plán (ano, vím, že to není spoření, proto ty uvozovky :D ). 500 Kč na 16 let
  2. "spoření' na můj důchod - nabídla mi Investiku. Podala to hezky, takže jsem kývla, nicméně poté jsem si o této společnosti začala číst na netu, a už se mi to tak nelíbí (slibují hory-doly i s horákama, přitom nemovitostí moc nemají, plus provozní ztráta… nezdá se mi těch jejich slibovaných 5%) 1500 Kč na 24 let

Vaše názory?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat