Conseq - Horizont Invest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20.3.15 17:35

Vstupní poplatek se zamozřejmě nevrací.
Dovolím si ale poznamenat, že na výsledek investice má vstupní poplatek pouze malý význam, důležitější je vhodně rozložit finanční prostředky tak, aby to splňovalo určité principy.
Pokud jste z Prahy, klidně se ozvěte a můžeme to pořešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
20.3.15 18:33

@Vlach Nevíme, co je myšleno „ve Vaší situaci“. Za prvé by Vám měl sdělit nějaké základní informace, jak to funguje a za druhé udělat investiční dotazník. U začínající pravidelné investice na dlouhý horizont to zase tak rizikové není, vždyť tam nejsou žádné prostředky… teprve se budou tvořit. Vyvážený je míň rizikový, to je logické, proto je vyvážený… Nevím, jakým způsobem Vám kdo ten poplatek vrátí, ale pokud ho zaplatíte na 25 let, tak já se ptám proč, když ho můžete zaplatit na kratší dobu, aniž by to nějak ovlivnilo rozvržení té investice. Jinak souhlasím s kolegou, je třeba to v první řadě dobře postavit. V Classicu můžete mít namícháno cokoli, takže pozor na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.10.15 18:52

Pěkně odpoledne. Řád bych se zeptal jestli je pro mne výhodný produkt Horizont invest jako investice na duchod při měsíční ulozce 2000.Kč Je mi 52 let. Děkuji za každou řadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
1.10.15 20:04

@Kosmak Na to nelze jednoznačně odpovědět bez dalších souvislostí. Tak trochu obecněji… Je Vám 52 let, takže do důchodu půjdete zhruba v necelých 65 letech, tj. zhruba 13 let. Rozhodnutí odkládat je rozhodně správné. Otázka ale zní, jak je to výhodné. Ten, kdo to s Vámi sjednal, s Vámi vyhotovil investiční dotazník, který určil, jak reagujete a jak dobře snášíte rizika. To budete mít pak zaškrtnuto v nějaké strategii. Pokud byste byl dynamický klient, tak Horizont začne od deseti let před koncem programu realokovat dynamickou složku směrem ke konzervativní, až skončí s nulovým podílem akcií v posledním roce. První otázka tedy zní, jaký jste investor, druhá jak máte program nastaven. Může končit déle, než půjdete do důchodu, rozhodující pro výpočet vstupního poplatku je doba investování, bohužel někdy zbytečně natažená do věku, kdy se do programu už nebudou dávat další prostředky, takže zbytečně zaplacené peníze. Já jsem příznivcem toho, že pokud klient není vyloženě konzervativní, tak přece odchodem do důchodu všechny peníze neutratí, část z nich tedy může dále pracovat. Částky 2000 a více bych již nedával do Horizontu, ale pokud by klient souhlasil, tak výběr přímo fondů, dle jeho investičního profilu. Na vysvětlení zde není prostor, to bych se upsal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.10.15 20:31

Děkuji za vysvětlení. Ještě jeden dotaz, mimo to mám již penzijní připojištění 1500kc a stavební sporeni2000kc. Takže se ptam jestli je to dobrá volba (horizont) Vychvaluje mi ji totiž známý který dělá investice. poradce zmíněné společnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
1.10.15 22:09

@Kosmak Zjednodušeně bych řekl, že je to takový klasický retailový produkt pro široké masy. Rozhodně lepší, než vytvářet finanční majetek přes pojištění. Nákladově to není úplně nejlevnější varianta, ale investice obecně k tomu, co máte, je dobrá volba. Jde ale také o posun v čase. Všechny ty produkty jsou nastaveny na nějakou dobu, pak tam budou nějaké peníze a co s nimi dál?
On Váš známý nebude přímo poradce Consequ, ale poradce společnosti, která pro Conseq zprostředkovává…
Jsem tak zhruba stejného stáří jako Vy, mám Conseq taky, ale nikoli Horizont, ale Classic, ve kterém mám vlastní portfolio vybraných fondů. Nákladově je to levnější a hodlám z toho v důchodu postupně čerpat, takže si myslím, že to může dál pracovat. Penzijní fond na 1000,– Kč, daňové úlevy mě nezajímají. Je třeba také říct, že výnosy z penzijního fondu podle současné legislativy na konci zdaníte, investice po třech letech nikoli. (alespoň zatím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.10.15 22:15

Dekuji za Vase rady a informace. Pekny vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.16 21:14

Částečný výběr z Horizont Invest

Ahoj lidicky, chtěl bych se zeptat ohledně předčasného výběru peněz z produktu Horizont Invest, spořím už 5 let a z náhlé situace bych si skoro celou částku potřeboval vybrat. Jelikož si myslím že je to dobrý produkt, chtěl bych v něm i nadále spořit a vstupní poplatek mám zaplacen na 20 let, tak se mi toto investování nechce rušit. Prosím mohl by mi někdo napsat, jestli je jednorázový výběr možný a jestli jsou s tím spojené nějaké poplatky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.16 21:38

@pavel kostal Vybrat můžete všechny peníze, které tam máte.
Prakticky to funguje tak, že prodáte všechny podílové jednotky, které tam máte, za cenu, která bude platit v den zpracování příkazu. Žádné poplatky platit nebudete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
22.1.16 21:41

Možné to určitě je…nicméně nechápu kdo Vám to dělal, že Vám dal předplatit poplatky na 20 let. I když chápu, měl z toho provizi. Ale k věci. Určitě proveďte odkup a pokud můžu radit, tak pokud v portfoliu máte i akciové fondy, tak zrušit! Situace na světových burzách je šílená, nastává panika hlavně v Asii a je jen otázkou času kdy přijde další menší krize jako v roce 2008…přijde určitě, ale nevíme samozřejmě jestli zítra nebo za půl roku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.16 21:49

@xLucikx Prodávat v době poklesu není zrovna moc rozumné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
22.1.16 22:35

@Vladimír Švorba no to si nemyslím, zatím je to ok a lepší než přijít o vše!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.16 22:56

@xLucikx Jak to myslíte, přijít o vše?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.16 19:55

Ok, děkuji za odpověď, jinak si taky myslím, že zatím žádný velký pokles akcií není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.1.16 02:25

Investice CONSEQ

Dobrý den, nechal jsem se ukecat kamarádem do investování nemalé částky do fondů CONSEQ v 8/2015. Po odečtení vstupního poplatku 4% z investované částky, který budu mít údajně do roka zpátky že fondům se daří tak je to docela bída. Sice investování moc nerozumím, ale investice byla jednorázová a mám obavy abych o všechno nepřišel. Tak se chci zeptat jesli to ukončit nebo ještě nějakou dobu počkat. Jsem z toho trochu nesvůj. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat