CONSEQ - spoření a zrušení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Cenarius píše:
Hodnota portfolia je to, co +- dostanete. Takze urcite nejste v plusu. A a jinak kdyz chcete obejit poradce, tak primo na conseq poslat ukonceni smlouvy, prodeji portfolia a vyberu penez. Ale tezko rict jakou mate smlouvu a co v ni.
Tak jde o to, že výše vstupního poplatku se vypočítá podle plánovaných investic a délky trvání programu. Co si pamatuju. A na začátku se prostě většina strhává na vstupní poplatek, a potom se to zase překlopí na investice. Takže teď zakladatelka v plusu být nemůže, protože to chvíli trvá než ten vstupní poplatek splatí. Ale to vše by měla mít na papíře a od toho, kdo jí ten produkt sjednal. A hlavně se měla ptát než něco podpesala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja no ja mam treba podminky uplne jinaci. Me poplatek strhavaji primo z castky co tam poslu. Nejaky 1,5%.
Ale pokud to ma takto, coz podle castek odpovida. Tak je holy nesmysl to rusit. Jen vyhodila 25tis do kanalu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
@P4ja no ja mam treba podminky uplne jinaci. Me poplatek strhavaji primo z castky co tam poslu. Nejaky 1,5%.Ale pokud to ma takto, coz podle castek odpovida. Tak je holy nesmysl to rusit. Jen vyhodila 25tis do kanalu.
Já zakládala asi před 2 lety a dalo se vybrat. Buď zaplatíš vstupní poplatek hned, a pak už jen spoříš, a nebo se to takhle postupně umaže. Vlastně hodně podobně jako u životního pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko: jakou máš cílovou částku a investiční horizont?
Jinak zavolej přímo na conseq a zeptej se, jestli lze smlouvu vypovědět a JAK? My ti těžko poradíme, když nemáme smlouvu v ruce.
(Pro doplnění: pokud bys peníze dávala na stavebko jak zmiňuješ, tak stavebko můžeš vypovědět nejdříve po 6ti letech - také to nejde hned; hned máš přístup k penězům na spořáku)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
Já zakládala asi před 2 lety a dalo se vybrat. Buď zaplatíš vstupní poplatek hned, a pak už jen spoříš, a nebo se to takhle postupně umaže. Vlastně hodně podobně jako u životního pojištění.
Také jsem platila vstupní poplatek hned ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kotatko03 píše:
Zakladatelko: jakou máš cílovou částku a investiční horizont?
Jinak zavolej přímo na conseq a zeptej se, jestli lze smlouvu vypovědět a JAK? My ti těžko poradíme, když nemáme smlouvu v ruce.
(Pro doplnění: pokud bys peníze dávala na stavebko jak zmiňuješ, tak stavebko můžeš vypovědět nejdříve po 6ti letech - také to nejde hned; hned máš přístup k penězům na spořáku)
Pro doplnění. Stavebko můžeš zrušit klidně po roce. Ale seberou ti státní podporu a každá ss má určité sankce za předčasné ukončení smlouvy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
Pro doplnění. Stavebko můžeš zrušit klidně po roce. Ale seberou ti státní podporu a každá ss má určité sankce za předčasné ukončení smlouvy.
To ano
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s @P4ja . Já bych to přes rodičák pozastavila. Až se vrátíš do práce, bude situace jiná. Jak mi bylo vysvětleno. Spoření by mělo být krátkodobé, co můžeš vybrat hned ( spořící účet, rezerva), střednědobé ( např. to stavební spoření, dluhopisy atd.) a dlouhodobé ( na důchod, investice).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ještě doplním, že jsem „poradci“ (prodejci) zavolala, že to teď nebudu platit, jestli to je ok, protože jdu na mateřskou a rodičák a těch 1500 je pro mě hodně, potřebuju ty peníze dávat do jiných věcí než do něčeho pro mě víceméně imaginárního, co bude za 30 let. Řekl, že to není problém, že to ani nemusím nikam hlásit, prostě si to takhle pozastavím a až budu moct, zase budu platit. No jo, ale to neřeší situaci dlouhodobě. Chtěla bych to prostě zrušit a dát do něčeho, co mi bude užitečné a čemu budu rozumět.
Jenže to je právě to, že to je investiční nástroj, nikoli spoření. Na spoření hodnota peněz vždy roste (teď tedy pominu inflaci, která to komplikuje), zatímco u investice je vždy riziko, že o peníze člověk přijde. Což se asi stalo právě v tomto případě. Za 2 roky 1500 kč měsíčně, to dělá 36000, pokud je hodnota portfolia 12500, tak se tam ztratil pěkný balík - momentálně. Hodnota portfolia může zase růst a za další 2 roky může klidně naopak být pěkný zisk, těžko říct. Proto jsou to dlouhodobé nástroje… Za mě by byla hloupost to teď rušit a vybrat, když je tam takový propad. Radši to tam nechat ležet, a když něco zbyde z mateřské, tak to třeba dát na stavebko či na klasicky sporici účet (tam teda peníze taky kvůli inflaci ztratí časem na hodnotě, ale pořád lepší než to nechat ležet doma v trezoru). Pokud i přesto trváš na rušení, tak jak bylo výše, nejlépe kontaktovat přímo Conseq. Bude tam nějaká lhůta, kterou na to mají, že zkušenosti to bude max 3 měsíce, aby peníze zaslali. Ale bude to prostě jen ta částka, která je momentální hodnotou portfolia.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bebeluska8 píše:
Jenže to je právě to, že to je investiční nástroj, nikoli spoření. Na spoření hodnota peněz vždy roste (teď tedy pominu inflaci, která to komplikuje), zatímco u investice je vždy riziko, že o peníze člověk přijde. Což se asi stalo právě v tomto případě. Za 2 roky 1500 kč měsíčně, to dělá 36000, pokud je hodnota portfolia 12500, tak se tam ztratil pěkný balík - momentálně. Hodnota portfolia může zase růst a za další 2 roky může klidně naopak být pěkný zisk, těžko říct. Proto jsou to dlouhodobé nástroje… Za mě by byla hloupost to teď rušit a vybrat, když je tam takový propad. Radši to tam nechat ležet, a když něco zbyde z mateřské, tak to třeba dát na stavebko či na klasicky sporici účet (tam teda peníze taky kvůli inflaci ztratí časem na hodnotě, ale pořád lepší než to nechat ležet doma v trezoru). Pokud i přesto trváš na rušení, tak jak bylo výše, nejlépe kontaktovat přímo Conseq. Bude tam nějaká lhůta, kterou na to mají, že zkušenosti to bude max 3 měsíce, aby peníze zaslali. Ale bude to prostě jen ta částka, která je momentální hodnotou portfolia.
Ono taky počítej s tím, že tam je nějaký vstupní poplatek, který se jí z toho postupně strhává. A taky, co je teď za dobu. BTW někdy v květnu conseq posílal mail, ať se lidi neleknou, když najdou špatná čísla. A zakladatelka dávala peníze v době, kdy byly akcie nahoře, takže to teď spadlo. Ale zase se to postupně kompenzuje tím, že teď nakupuje laciné, které postupně vystřelí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju všem za názory. Trochu jsem se na tu smlouvu podívala a spočítala si, že poplatek jsem za ty dva roky už splatila (díkybohu), smlouva je typu že z těch prvních „splátek“ 75% jde na ten poplatek, takže ten už je umořen. Čili možná nějaké poslední dva měsíce teprve začínám celou částku investovat. Dle propočtů to tak i odpovídá.
Blbé je, že to teď musím přerušit, ale opravdu na to teď nemám, navíc jsem ještě před MD na nemocenské a to je směšná částka, do toho Vánoce, musím škudlit, kde se dá. Jakmile to půjde, plánuju si třeba při rodičáku najít přivýdělek (uvidíme, jak to bude schůdné při dítěti
) a začít to znovu platit, Ty emaily od Consequ jsem doteď ignorovala, až poslední dobou mě začaly zajímat
![]()
Nakonec budete mít asi pravdu, že to teď rušit a vybírat je vlastně dost ztráta (jako 12500 se taky hodí, ale když si vezmu kolik už jsem tam vlastně zaplatila, tak je to blbost) ještě když mi i poradce tvrdil, že to tam klidně může ležet a za pár let to bude třeba všechno jinak. (Doufám, že to aspoň trochu poroste
)
Takže jsem se rozhodla to nerušit a děkuji, že jste mě zachránili před blbostí. Kdybych to rušila, tak jedině za pár let, až tam přibude nějaká hodnota ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Děkuju všem za názory. Trochu jsem se na tu smlouvu podívala a spočítala si, že poplatek jsem za ty dva roky už splatila (díkybohu), smlouva je typu že z těch prvních „splátek“ 75% jde na ten poplatek, takže ten už je umořen. Čili možná nějaké poslední dva měsíce teprve začínám celou částku investovat. Dle propočtů to tak i odpovídá.
Blbé je, že to teď musím přerušit, ale opravdu na to teď nemám, navíc jsem ještě před MD na nemocenské a to je směšná částka, do toho Vánoce, musím škudlit, kde se dá. Jakmile to půjde, plánuju si třeba při rodičáku najít přivýdělek (uvidíme, jak to bude schůdné při dítěti) a začít to znovu platit, Ty emaily od Consequ jsem doteď ignorovala, až poslední dobou mě začaly zajímat
![]()
Nakonec budete mít asi pravdu, že to teď rušit a vybírat je vlastně dost ztráta (jako 12500 se taky hodí, ale když si vezmu kolik už jsem tam vlastně zaplatila, tak je to blbost) ještě když mi i poradce tvrdil, že to tam klidně může ležet a za pár let to bude třeba všechno jinak. (Doufám, že to aspoň trochu poroste)Takže jsem se rozhodla to nerušit a děkuji, že jste mě zachránili před blbostí. Kdybych to rušila, tak jedině za pár let, až tam přibude nějaká hodnota
Ono tam klidně můžeš poslat i jednorázově víc, nebo nic, jak ti to vyjde. My třeba máme jedno pro dceru, takže občas ji tam něco pošlou babičky. A myslím, že se dá část vybrat i průběžně. Jinak akcie se prostě hýbou. Ale zase tam je možnost přepnout účet do konzervativnějšího módu, takže tam není takový výnos, ale zase by se to nemělo tak hýbat. Ale dávala bych tam i tak
Pokud chceš konzervu, tak třeba stavebko. I když, kdo ví. A na krátkodobé peníze, spořicí účet. Ale dneska úroky nejsou nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
Ono tam klidně můžeš poslat i jednorázově víc, nebo nic, jak ti to vyjde. My třeba máme jedno pro dceru, takže občas ji tam něco pošlou babičky. A myslím, že se dá část vybrat i průběžně. Jinak akcie se prostě hýbou. Ale zase tam je možnost přepnout účet do konzervativnějšího módu, takže tam není takový výnos, ale zase by se to nemělo tak hýbat. Ale dávala bych tam i takPokud chceš konzervu, tak třeba stavebko. I když, kdo ví. A na krátkodobé peníze, spořicí účet. Ale dneska úroky nejsou nic.
Ono je podle mě nejlepší do fondů posílat, když už, pravidelně, byť třeba ten nižší částku, právě kvůli té měnící se hodnotě. Když tam člověk jednou za čas pošle větší částku, je to vždy risk, že to bude zrovna v době, kdy cena akcií bude relativně vysoko, a investice tak nemá velký potenciál získat na hodnotě. Pravidelným zasíláním třeba nižší sumy se toto riziko výrazně snižuje. Takže za mě osobně lepší posílat každý měsíc 200 (pokud to jde a smlouvou není určena nějaká minimální suma) než jednou za rok 2000.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bebeluska8 To samozřejmě, ale pokud teď zakladatelka nic nemá, tak to takový průšvih není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak hlavně platit celý poplatek třeba na 30 let je nesmysl. Je to kvůli odměně poradce… ten si vezme prostředky na začátku, což znamená, že v podstatě v čase neexistuje servis a když se v průběhu let klient rozhodne, že ten produkt už nechce, protože je na trhu nějaký lepší, tak tam ty peníze zařvou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit