Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Sophia.888 Ano říká se že obézní lidé mají horší průběh…Jinak je pravda že některá antidepresiva mají vliv na chuť k jídlu…bohužel.
@bse.pedro píše:
Nevím, co si o tom myslet, ale už kdysi dávno proběhly zprávy ze zahraničí, že mezi těžkými případy covidu na JIPkách je 5%kuřáků… A před pár měsíci jsem od jednoho doktora slyšel, že nedoporučuje v současný době seknout s kouřením…
Samozřejmě kouření je zlozvyk, kterej může bejt škodlivej a nějakej vliv má, ale…![]()
![]()
U toho doporučení teda předpokládám, že jde možná o to, aby tělo po ukončení přísunu nikotinu nebylo vystaveno abstinenčním příznakům, které oslabují odolnost a nebylo náchylnější k nákaze a účinkům viru…
![]()
![]()
![]()
![]()
to teda nevím co bylo za doktora. Benefit z toho že přestaneš kouřit je jistě důležitější než riziko abstinenčních příznaků. Tohle tvrdí hlavně kuřáci co prostě jednoduše přestat nechtějí.
@Sophia.888 Ono to záleží člověk od člověka… Já vážím podobné a jediné co, tak jsem měla podivnou suchou vyrážku na hřbetu ruky. Přítel taky váží kolem stovky a kašlal a ležel s horečkou… ![]()
@Májovka1234 píše:
Nedokážu posoudit. Jak jsem koupila, tak prodávámOtázkou je, zda to co třeba platilo kdysi platí i teď (rozuměj u mutací), opravdu nevím.
To o tom přestávání kouřit jsem slyšela taky, občas slýchám toto doporučení i u těhotných, že by neměly přestávat, aby to pro tělo nebyl šok…já osobně se s tím neztotožňuji, znám kuřáky co přestali ze dne na den bez větších obtíží, ale i kuřáky co přestávají každý den znovu a znovu, posoudit to nedokážu, kuřákem nejsem. Ale jak říkám, co je na všem pravdy nevím, ostatně to neví ani lékaři…
Jo, každej to má jinak… Já třeba po cca 30 letech necítím žádné kuřácké potíže, snad kromě dechu… To ale taky může souviset spíš s narůstající váhou a upadající fyzičkou…
Údajné rizikové faktory jako obezita /né morbidní/, tlak apod. neřeším, nehrotím, sám se za rizikovýho nepovažuju… Žiju v podstatě pořád stejně, relativně v pohodě a předpokládám, že snad mi částečnou ochranu poskytuje i to, že jsem se v podstatě spíš náhodou a omylem nechal na podzim podruhý naočkovat proti chřipce…
Zatím se Covid nechytá, musím zaťukat na dřevo… Ťuk, ťuk na mou dubovou palici…
![]()
@aiwwa píše:
to teda nevím co bylo za doktora. Benefit z toho že přestaneš kouřit je jistě důležitější než riziko abstinenčních příznaků. Tohle tvrdí hlavně kuřáci co prostě jednoduše přestat nechtějí.
Mě zatím nikdy nenapadlo, že bych chtěl s kouřením přestat… A jediný pochybný benefit vidím v tom, že bych místo toho asi musel začít chlastat, nebo běhat za ženskýma… Co bych jinak dělal s prachama, který do toho přes 30 let investuju…
![]()
@bse.pedro píše:
Mě zatím nikdy nenapadlo, že bych chtěl s kouřením přestat… A jediný pochybný benefit vidím v tom, že bych místo toho asi musel začít chlastat, nebo běhat za ženskýma… Co bych jinak dělal s prachama, který do toho přes 30 let investuju…![]()
![]()
![]()
![]()
Hlasuju pro ty ženský. ![]()
@aiwwa píše:
Hlasuju pro ty ženský.
Rači néé… To by mě mnohem dřív sklátil infarkt, než rakovina plic…
![]()
Jednak náročná výkony v posteli a za druhý aspoň tři další zaměstnání, páč peníze uspořené za cigáry by na tak náročného koníčka nestačily…
![]()
Radši těch posledních +/- 50 let dožiju v klidu při pročítání emimina, v pohodlných bačkorách a teplákách, s pořádným hrncem kafe na stole a cigárem v hubě…
![]()
@bse.pedro no s tím kouřením a covidem, už když byl covid pouze v Číně, tak byly články, že jim tam na to umírají hlavně muži nekuřáci, takže něco na tom bude ![]()
Svagrova, vek 26 let, vaha mezi 130-150kg, výška 170cm, k tomu od narození problémy s ledvinou, jediné jak se u ní covid projevil byla ztráta chuti a čichu. Jinak nic
Osobně znám jen 1 člověka, který skončil s covidem v nemocnici a jednalo se o mladou, ale obézní ženu. Takže spojitost tam bude.
Cca 100 kg na 170 cm v dobe nakazy, po 8 dnech jsem skoncila v nemocnici na kysliku s oboustrannym zapalem plic.
Statisticky je obezita značně přitěžující okolnost. Což ale neznamená, že každý obézní bude mít komplikovaný průběh a bude trpět, a že každý štíhlý se z toho oklepe rychle a bez následků.
Je to fakt loterie.
Ale o obezitě jako rizikovém faktoru se ví od začátku. Divím se, že se to dostatečně nezdůrazňovalo, a neapelovalo se na lidi, aby hubli. Furt jen 3 R, ruce-roušky-rozestupy, seďte doma a nepotkávejte se, ale k tomu patří ještě 2 další R, redukce váhy a rozum.
Za ten rok mohli mít morbidně obézní dole klidně půl metráku.