Covid aktuálně a ztráta čichu a chuti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
77516
2.10.25 20:23
@Alinois2 píše: Více

ta RS se ti přece mohla objevit i kdybys kovid neprodělala, i před kovidem naráz zničeho nic se u spousty relativně mladých lidí rozjela RS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alinois2
2.10.25 21:16
@stinga píše: Více

Sama od sebe se nerozjede. Vzdy je nějaký spouštěč. Stres, infekce, záněty. A já vnímám změnu od prodělání covidu. To prostě poznáš když máš ataku. Momentálně nejvíce reaguji na stresové situace. Nemocem se snažím co nejvíce vyhýbat. Byla jsem od diagnózy zatím nemocná jednou a bylo to hrozný a zhorsila jsem se. Takže virus je jasný spouštěč.

• Citovat
  • Upravit
12001
2.10.25 21:32

Myslím si, že RS by jsi časem onemocněla tak jako tak. U tebe byl covid urychlovač.

Vem to, že já sama čekala x-let na rozjetí nemoci, nevím jestli jsem měla nebo neměla výhodu v tom, že jsem o tom věděla 15 let dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alinois2
2.10.25 21:41
@Evkad píše: Více

Je tu velká pravděpodobnost, že jsem ji měla už předtím. Přeci jenom tak rozsáhlý nález se neudělá po jedné atace. To že ji covid rozbouřil je jasný. A že spustil ataku ze který uz jsem se úplně nedostala je taky jasný. Jedno ale vím jistě. Kdybych ho neprodělala, neměla bych takový průběh. Uz jenom z toho důvodu, že jsem si to vlastní vinou zhoršila.

• Citovat
  • Upravit
My Melody
3.10.25 10:19

Muzes napsat, proc myslis, ze sis to vlastni vinou zhorsila?
Ano, infekce, chripka, covid, stres muzou spustit relaps, taky to muze spustit ockovani proti covidu.

• Citovat
  • Upravit
Alinois2
3.10.25 13:00
@My Melody píše: Více

Protože jsem celkem dlouho ignorovala příznaky. Myslela jsem si, že je to následek covidu. Navíc se v té době objevovaly články o post covidovem syndromu, který působí i neurologické potíže. Takže jsem si to s tím logicky spojila a prostě čekala až to přejde. Ono to nepřešlo, zhoršovalo se to a přidávaly se další a další příznaky.

• Citovat
  • Upravit
My Melody
3.10.25 14:28

Ano postcovidovy, i postvakcinacni syndrom muze mit neurologicke priznaky. Moc se o tom nevi a nekteri lekari to banalizuji.

Tak preju hodne zdravi, anebo alespon, at to neni tezka forma a at se to zlepsi co nejvic. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex