Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mně umřela babička před chvili. Bylo ji hodně let, měla hodně doprovodných nemoci. Zvláštní bylo, že ji odvezli s kašlem, potvrdily covid a za pár dní byla mnohem lepší. A pak šup, tři dny na ventilaci a konec.
Moc ti přeji, ať to není váš případ. Mě teď umírá okolo jeden člověk za druhým ![]()
@petanah píše:
právě babička nám taky neřekla, že ji není dobřelhala, že je v pořádku. jakoby tušila.. v pátek ráno jsem ji vezla na test, protože bydlela s příbuzným, který je pozit. i když každý ve svém patře. pořád tvrdila, že na co test, že je v pořádku. v pátek večer ji odvezla rychlá, ještě rychlíkum tvrdila, že je ji dobře, že na co přijeli. až pak jsme se dozvěděli, že je pozit. ji bylo zle už několik dni, několik dni nejedla, nepila, zvracela, jídlo schovávala a lhala, že jedla.. podle všeho ji bylo zle uz týden zpět a nakazila příbuzného.. zemřela ve spánku pár hodin po informaci, ze onen příbuzný (její syn) se zlepšil a bude v pořádku
je to pro nas rána jako hrom
všichni jsme ji chránili, až se někde tomu vystavila sama a nikdo neví kde
chodila max na hřbitov pár metrů od domu..
Je mi lito, ze ti umrela osoba, kterou jsi mela rada ![]()
Ale neda mi to, abych nenapsala, ze takove chovani bylo od ni hodne, ale opravdu HODNE!!! nezodpovedne ![]()
Je to strašně individuální. Náš soused má rakovinu plic, a skončil na ventilátoru. Je v důchodu (jemu přes 65 let), a přežil, už je doma.
Drzim palce vsem, kdo s tim a ne jen s tim bojuji, mam strasny stach o pribuzne..
bohuzel z blastni zkusenosti (pracovala jsem jako sestra na aro), vetsina starsich lidi, kteri jsou intubovani, nepreziji ![]()
@Aries6
Uprimnou soustrast
.
Mne je z toho uplne spatne, co se deje.
Nase pribuzna je taky uz par dni na ventilaci, ale je ji 55let. Ma nadvahu a cukrovku ![]()
@Anonymní píše:Šance je vždycky.. Soused toto přežil.. Je mu 87 let a měl hodně na kahanku.. Kóje babi to bohužel nezvládla.. Nedá se odhadnout
Moje otázka zní, jakou naději na uzdravení mají lidé, kteří jsou v umělém spánku s napojením na plicní ventilaci? S tím, že doktoři říkají, že jsou plíce hodně poškozené a organy dostaly dlouhou horečkou zabrat. Dokážou to vůbec přežít?Mám strach, naše blízká osoba je v tomto vážném stavu
@cecetka píše:
Je mi lito, ze ti umrela osoba, kterou jsi mela rada
Ale neda mi to, abych nenapsala, ze takove chovani bylo od ni hodne, ale opravdu HODNE!!! nezodpovedne
Tak staří lidé to už berou jinak. Moje babička chodí i teď pořád ven, do obchodu, chce se s námi vídat bez ohledu na rizika. Argumentuje, že už je stará, a když to přijde, tak to přijde… Chce si prostě radši ještě života užívat, než se izolovat doma a třeba něco chytit nakonec stejně. Třeba paní věděla, že je zle, a nechtěla, aby se její nejmilejší strachovali a trápili.
@Freeandwild píše:
Tak staří lidé to už berou jinak. Moje babička chodí i teď pořád ven, do obchodu, chce se s námi vídat bez ohledu na rizika. Argumentuje, že už je stará, a když to přijde, tak to přijde… Chce si prostě radši ještě života užívat, než se izolovat doma a třeba něco chytit nakonec stejně. Třeba paní věděla, že je zle, a nechtěla, aby se její nejmilejší strachovali a trápili.
přesně tak to nejspíš bylo
ona byla hrozně paličatá, nenechala si nic vysvětlit, měla vždy svou pravdu. prostě chtěla byt doma a hlavně žádná nemocnice a doktor.
@Aries6 píše:
Mně umřela babička před chvili. Bylo ji hodně let, měla hodně doprovodných nemoci. Zvláštní bylo, že ji odvezli s kašlem, potvrdily covid a za pár dní byla mnohem lepší. A pak šup, tři dny na ventilaci a konec.
Moc ti přeji, ať to není váš případ. Mě teď umírá okolo jeden člověk za druhým
upřímnou soustrat
nám se babi taky po převozu do nemocnice druhý den zlepšila o 100%,sama se najedla atd.. a po dvou dnech zase sešup
ale zemřela v poklidu, bez bolesti ve spanku ![]()
@cecetka ti lidé jsou svepravni a he to jejich volba. Kdyz to má přijít, tak to přijde. Je to smutné, ale je to tak.
Ja to vůbec nezlehcuji, je mi všech líto. Ale zavřít seniory někam na izolací prostě nejde.
@Anonymní píše:
Holky, špatnýchtějí ji napojit na mimotelni oběh.
Ahoj jak to dopadlo? Preji ji hodne zdravicka
@Aries6
u nas neco podobneho. Dedecek, velky drzak… Uz se citil lip, i to rikal sestricce, rano se nasnidal, odpoledne mu museli zvysit kyslik, pak se zacal dusit a vecer, potom, co dostal morfium, zemrel. Nemuze se s tim vyrovnat cela rodina. Zvlast babicka, s kteeou byli pres 60let porad spolu a do posledni chvile se milovali ![]()