Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@mackA159 to je jasný no ale tak vís jak je to divné proste..:) jsem rada ze máme po karantene a kovid jsme nemeli ![]()
@chaela Když oni si obden telefonují, tam je to úplně marný, prostě i tak vyžadují osobní kontakt
. Po dobu těhotenství mi to tolik nevadilo, říkala jsem si, že samozřejmě můžu mít smůlu a mít těžký průběh jako kdokoli jiný, ale zas nějak ten život jít musel. Ale ten porod mě začíná znervózňovat.
@Karlík88 To chápu, že máte strach, zejména po tom IVF. I když podle mě, pokud je těhotenství v normě, tak je jedno, jak vzniklo
. Ale chápu, že je to psychicky náročnější. V půlce těhotenství bych nějaké návštěvy klidně podnikla, pokud nemáš jiné zdravotní problémy, ale rozumím, že to člověku nedá a zamýšlí se, co by kdyby…
@Pegi10 Já jsem teď právě ve 37tt, tak doufám, že mě už karanténa nepotká a jenom maluju čerty na zeď.
@stinga děkuji moc za reakci. Dnešní doba je bláznivá. Rodina by se s námi chtěla z toho štěstí radovat, pohladit bříško, ale zároveň nás nechtějí ohrozit…Vím, že většina nakažených má lehký průběh a že těžký průběh mívají pacienti, kteří mají i jiné zdravotní problémy. Možná, že už začínám být i zároveň trochu ovlivněná hormony a celou tou situací, která přetrvává dlouho. Proto ve mě ten strach narostl…
@Kolicek95 děkuji moc za reakci. Těhotenství probíhá ukázkově, za což jsem opravdu ráda. S manželem to vnímáme jako obrovské štěstí a zároveň víme, že malý je neskutečný bojovník, protože jsme měli z IVF jedno oplozené vajíčko, které se krásně vyvíjelo (záměrně nepíšu „pouze jedno vajíčko“, jak by mohli mnozí odvětit). Přistupujeme k tomu tak, že k nám miminko po všech těch peripetiích chce přijít
Jen už je člověk opravdu zmanipulovaný a všem těm zprávám se prostě nedá uniknout. Člověk zapne TV a COVID, zapne PC a COVID, zapne rádio a COVID, jde do obchodu a COVID. A to už se pak těžko z hlavy dostává, obzvlášť v těhotenství ![]()
@Karlík88 ve vašem případě bych se s maminkou krátce setkala, s rouškou tedy.
Mám už mimino na světě. Byla jsem těhotná v první vlně. Sestra pracuje v nemocnici. Na jaře jsme se vídali na chvíli, venku, s rouškama.
@stinga píše:
@Karlík88 nejsem v podobné situaci, ale po prodělání covidu je možná imunita až 8 měsíců, proběhlo to v odborném tisku
ale jelikož je to nemoc nová, nikdo si nedovolí nechat imunitu déle než ty 3 měsíce, po tuto dobu je opravdu jedinec imunní - moje mamka covid prodělala a může jít i do domova důchodců za svou matkou v těch 90 dnech
- já bych být tebou svou mamku netrápila a setkala se s ní, ale rozhodnutí je na tobě
Teď už jsem se setkala s tim, že kolegyně byla pozitivní znovu po 6ti týdnech ![]()
@Anonymní píše:
Nechápu, že manžel na oslavu jde…V ČR už zemřela těhotná i s dítětem na Covid. Ano, pravděpodobnost je malá, ale proč se tomu zbytečné vystavovat? Úplně stačí nachlazení a porod je mnohem náročnější. Rozum mi to nebere…oslavy neděláme a ani na ně nechodíme ani když nemám před porodem.
Prosím tě, nenašla jsem žádnou takovou informaci, že by těhotná umřela NA covid..můžeš poslat nějaký relevantní zdroj kde se o tom dá něco dozvědět? Děkuji..
Zdravím, všechny,
děkuji všem za odpovědi. Já jsem ještě pro svůj klid včera volala na Covid linku a proto si dovolím předat informace dál a snad i ostatní trochu uklidnit.
Pokud osoba prodělala Covid, tak může mít kontrolní test pozitivní ještě několik dalších týdnů. Pokud osoba nemá žádné příznaky znamená to, že již není infekční pro své okolí. Taková osoba může běžně fungovat, chodit do zaměstnání, potkávat se s ostatními.
Pěkný den
Karlík
@Nell2 píše:
Teď už jsem se setkala s tim, že kolegyně byla pozitivní znovu po 6ti týdnech
no už to tu píše @Karlík88, ona nebyla pozitivní znovu, ale pořád - ale není nakažlivá
@Karlík88 Jsem na tom stejně. Jsem teď v 22tt, rizikově těhotná po ivf. S tím rozdílem teda, že už jedno dítě mám (dvouleté), takže úplně se doma zavřít nemůžu. Chodíme ale jen ven do parku a na hřiště. N
akupujeme online. Manžel dělá z domova.
Příbuzné od manžela skoro nevídáme, protože je u nich téměř neustále švagr se švagrovou, kteří k nim jezdí i s nemocnýma dětma. S mými rodiči se teď vídáme, protože už covid měli (taky asi před měsícem). Chci věřit tomu, že mají imunitu, protože se teda moc rozumně nechovají (aktuálně obrážejí nákupáky) a není s nima řeč. Věří konspiračním teoriím a covidu se smějí, i když měli střední průběh se dvěma týdny čtyřicítek. Stát se tohle mně jako těhotné, asi by to úplně sranda nebyla ![]()
K tvému dotazu, já bych se s mamkou viděla vzhledem k tomu, že tím nedávno prošla. Je to příležitost. Za pár měsíců už ty protilátky mít nemusí a tuplem se budete bát vidět.
Zavolala bys do porodnice že máš covid, a rodíš
co jinyho..