Covid ve světě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56123
28.9.20 08:33

Jo, ja ty lidi nechapu. Nasadim rousku… ja vcera v Lidlu rekla panovi, at se na me netlaci, jen nadaval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35798
28.9.20 08:55

V Německu od jara rouška všude vevnitř plus rozestupy, desinfekce, obchody mají plexiskla. Restaurace myslím do 22 nebo půlnoci, kluby zavřené, obsluha má roušky, hosté jen při chození po lokále a vyplníte papír. Děti roušky ve škole na společných prostorách, starší ročníky myslím i ve třídě.
Už jsme si tak nějak zvykli. Divné je si nepodávat ruce.
Třeba courat po nákupech se s rouškou v létě v obchoďáku moc nedalo. Děti roušky musí mít od 6 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
28.9.20 09:14
@Anonymní píše:
V Nemecku jdeš do restaurace a musíš vyplnit adresu, telefon. Dokonce i na pár benzinach to chtěli. Tady něco nepredstavitelnyho.
V drogerii nám vyndala prodavačka, ze si sahame a cuchame ke sprchovým gelu :roll:
Zkoušela sem si tricko, zapomněla nasadit rousku a prodavačka hned vola, ze rousku nemám.
Jinak rousky všude. Plexi taky. V ČR to vypadalo, jako by v létě, už žádný virus nebyl.

To same v Britanii, v hospode, u kadernika se musi vyplnit adresa a telefon, jmeno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
28.9.20 11:19
@Šáruší píše:
je to jeden z hlavních nástrojů, kdo ví, jak by to vypadalo, kdyby se roušky nenosily. Jo, u nás se to vidí, druhý nejhorší výsledek v Evropě, protože se prostě musely roušky zrušit, aby lidičky nenadávali, a nenasadili se zpátky včas, protože lidem se zalíbilo je
nenosit a šlo o to dobře vypadat před volbami. Už i B. přiznal, že to byla chyba, Všude ve světě se nosí, jen pár chytráků bude zpochybňovat jejich účinnost jako preventivní opatření. Navíc už je jasné, že na celkovém průběhu nemoci záleží, jako člověk dostane počáteční virovou nálož. Také je jasné, že se u nás začíná omezovat jiná péče a že prostě klidně může nastat ve zdravotnictví velký problém. A za další, je to prostě povinnost, rozhodli o tom ( po celém světě) zvolené vlády se svými poradci. Takže nechť si každý pochybuje jak je libo, ale laskavě dodržuje obecně závazná nařízení.

Sám chytrý Primula v roce 2009 tvrdil že roušky nepomáhají. https://www.idnes.cz/…5_domaci_anv Najednou jsou zázračné, viděla jsi fotky, kolik je pod nich bakterií? Já jo a kromě toho mi stačí vidět jak se mi zhoršila pleť. A stejně jsou nakažení a umírají, takže já raději budu poslouchat svůj mozek než se chovat jako ovce :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
28.9.20 11:38

@krajta Ty bakterie jsou ale tvoje vlastni, ty sis tam naprskala sama a nikdo jiny o ne nestoji. Jinak mozek ma i kazdy zvire, ale ze by treba slepice byla schopna nejakeho intelektualniho vykonu se rict neda. Mozna by ten mozek ovci mohla jeste zavidet. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
28.9.20 11:57
@Šáruší píše:
krásně napsáno :potlesk: my tady máme ještě i hovádka, co jako hodlají dělat protesty kvůli rouškám. Včera jsem byla v obchodě, jdou tam dva namachrovaní blbci tak 30 let, ani jeden neměl roušku, přestože všude cedule povinnost roušek. Byl tam starý pán a říkal jim, že nemají roušky, že jejich roušky chrání jeho, jeho zase je. Odpověď zklapni dědku. Dala bych to jako trestný čin, bez milosti.

v těch obchodech je to různý, v naších místních malých se roušky nenosí :nevim: když už je mají na puse, tak stejně nos venku, takže jen pro formu, že je mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
28.9.20 12:15
@krajta píše:
Sám chytrý Primula v roce 2009 tvrdil že roušky nepomáhají. https://www.idnes.cz/…5_domaci_anv Najednou jsou zázračné, viděla jsi fotky, kolik je pod nich bakterií? Já jo a kromě toho mi stačí vidět jak se mi zhoršila pleť. A stejně jsou nakažení a umírají, takže já raději budu poslouchat svůj mozek než se chovat jako ovce :mrgreen:.

ovce je ta, co si myslí, že je chytřejší než odborníci po celém světě. Nepochopila jsi jednu důležitou věc, že tvoje rouška chrání ty ostatní před tebou. Proč myslíš, že to nosí lékařii desítky a desítky let při operacích? Protože chrání své pacienty, nechrání sebe, ale je. Jsou nakažení a umírají, ale potřebujeme, aby to nebylo masivně naráz. Bohužel ovcím se to špatně vysvětluje. Tak hlavně že budeš mít hezkou pleť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
28.9.20 12:20

@Šáruší

je prostě hloupá, no

a co kdo kdy vysvětlil hlupákovi :nevim:…nic nevysvětlíte
ale zase má hezký boty, inu, každej má něco

byla dokonce jakási demoška „proti rouškám“, jedna paní tam držela transparent " že protestuje proti vakcínám"…

vakcína přitom žádná není, ani nebude hned tak, ale hlavně že „protestuje“…bože, veřejně předvádět svojí blbost až takhle

jo, všeobecné volebné právo asi není úplně nejlepší a dotažený nápad… :nevim:…pak není divu že volby dopadaj jak dopadaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1830
28.9.20 12:23

Já navštívila v červenci Slovinsko a v srpnu Itálii a Korsiku (takže Francii). Nikde jsem žádnou buzeraci nezažila. Roušky si lidé brali pouze do vnitřních prostor. Na trajektu z Itálie na Korsiku nám pouze měřili teplotu -zpět to samé. Během 4 hodinové plavby se taloši i francouzi namáčkli do jídelního prostoru, kde si sundali roušku a 4 hodiny dělali, že jedí nebo pijí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
28.9.20 12:49

Ještě doplním to Německo. Za nedodržování opatření proti šíření Covid-19 mohou udělit na místě pokutu až 3000 éček. Vtip je v tom, že v Německu, když se něco takového zavede, jsou natolik chytří, že si to i kontrolují (na rozdíl od nás). Takže si tam nikdo nedovolí nenosit roušku nebo ji nosit po čecháčkovsku staženou pod nosem. :mrgreen:
Nejpřednější virologové Německa se shodli, že tato opatření smysl mají, takže na tom asi něco bude, i když Pepa Novák a Venca Vašátko z Horní Dolní si myslí úplný opak. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
28.9.20 13:06
@Borrealis píše:
@Šáruší

je prostě hloupá, no

a co kdo kdy vysvětlil hlupákovi :nevim:…nic nevysvětlíte
ale zase má hezký boty, inu, každej má něco

byla dokonce jakási demoška „proti rouškám“, jedna paní tam držela transparent " že protestuje proti vakcínám"…

vakcína přitom žádná není, ani nebude hned tak, ale hlavně že „protestuje“…bože, veřejně předvádět svojí blbost až takhle

jo, všeobecné volebné právo asi není úplně nejlepší a dotažený nápad… :nevim:…pak není divu že volby dopadaj jak dopadaj

svatá pravda…jen víš jak, ve chvíli, kdy v podstatě tvoje alespoň minimální bezpečnost závisí na chování druhých lidí v krizi, tak prostě to tupounství jiných člověku tak nějak víc leze na nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
28.9.20 15:11
@Šáruší píše:
ovce je ta, co si myslí, že je chytřejší než odborníci po celém světě. Nepochopila jsi jednu důležitou věc, že tvoje rouška chrání ty ostatní před tebou. Proč myslíš, že to nosí lékařii desítky a desítky let při operacích? Protože chrání své pacienty, nechrání sebe, ale je. Jsou nakažení a umírají, ale potřebujeme, aby to nebylo masivně naráz. Bohužel ovcím se to špatně vysvětluje. Tak hlavně že budeš mít hezkou pleť.

Máš vědecky ověřeno že rouška proti koronaviru pomáhá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
28.9.20 16:21
@krajta píše:
Máš vědecky ověřeno že rouška proti koronaviru pomáhá?

máš vědecky ověřeno, že nepomáhá? Samozřejmě, že pomáhá, je to bariérová ochrana, pomáhá těm druhým, abys na ně nenaprskala virovou nálož, a když už projde, tak menší množství. Bože, proč nosí operatéři roušky? Mají vědecky ověřeno, že je to k ničemu? Proč se po celém světě ty roušky zavedly? Asi protože jsou všichni blbí. Škoda ztrácet čas, roušky jsou povinné, pokud nechceš být stádo, tak ji nenos, ale nelez mezi lidi tam, kde je povinnost je mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56123
28.9.20 16:45
@Kelen píše:
Já navštívila v červenci Slovinsko a v srpnu Itálii a Korsiku (takže Francii). Nikde jsem žádnou buzeraci nezažila. Roušky si lidé brali pouze do vnitřních prostor. Na trajektu z Itálie na Korsiku nám pouze měřili teplotu -zpět to samé. Během 4 hodinové plavby se taloši i francouzi namáčkli do jídelního prostoru, kde si sundali roušku a 4 hodiny dělali, že jedí nebo pijí. :lol:

No ted v zari trajekt na Elbu rousky, mereni teploty. Obchody vstup po jednom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26869
28.9.20 19:53
@krajta píše:
Sám chytrý Primula v roce 2009 tvrdil že roušky nepomáhají. https://www.idnes.cz/…5_domaci_anv Najednou jsou zázračné, viděla jsi fotky, kolik je pod nich bakterií? Já jo a kromě toho mi stačí vidět jak se mi zhoršila pleť. A stejně jsou nakažení a umírají, takže já raději budu poslouchat svůj mozek než se chovat jako ovce :mrgreen:.

1. Je to PrYmula :lol:
2. V tom clanku je presne to, co rika i dnes. Rouska te neochrani pred nakazou na 100%. Ale pokud mas respiracni potize, s rouskou je ty nesiris ve svem okoli ve 100%, ale napr. jen v 50%, takze je mensi riziko nakazy druhych. A pokud maji rousky i ostatni kolem tebe, pak se riziko snizi treba jen na 30%.

Nejsem rouskovy svazak, ale ani nejsem uplnym odpurcem. Proste to narizeni respektuji. Navic jsem ted nachlazena s rymou jako tram, takze duvod mit rousku je u me opodstatneny :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí