Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Janasas
To je přesně to, to je mi líto
. Taky mám v okolí pár lidí, kterým to nesedlo, a že tady nechci zveřejnit jejich jména fakt neznamená, že neexistujou. Nikdo neví, co jsem si v minulém roce prožila, a prostě to zkoušet nechci v zájmu vyššího dobra, nejsem ochotná, bohužel. Jsem ochotná maximálně se chránit a testovat, abych nikoho nenakazila, to ano. A ještě ke všemu s tím užitkem o tom nejsem tak přesvědčená.
@Anonymní píše:
Já si žiju v podstatě jako dřív, jsem neočkovaná. Jediný co jsem musela oželet je kino, jinak vše v podstatě při starém. Na dovolené jsem nebyla 11 let, do kaváren a restaurací chodím výhradně v létě stejně jako před tím a jelikož je to venku na zahrádce nikdo nic nekontroluje, nikdo nic nevyžaduje.90 % aktivního času trávíme se psy venku, popř. bobujeme, v létě na přehradě, tam taky nikdo nic nechce. V mém okolí je většina lidí neočkovaných (je to tak 70 na 30), popř. mají falešné certifikáty, aktuálně je novinkou to, že u testů ze slin si s sebou vezmete nakaženého, který plivne za vás a máte na 180 dní, ač bez nemoci, klid. Nijak to neobhajuji, pouze sděluji fakt. Názor na to mám takový, že je mi to jedno.
Zavedením pracovní karantény se z COVIDu stala to velmi špatná komedie, a protože veškerá opatření a výroky vlády v poslední době silně smrdí Kocourkovem, kde umí velmi dobře chytat tmu do pytlů, myslím, že se této situace jen tak nezbavíme. Vrchnosti a některým OČKOfanatikům uvedené nastolení totiž nesmírně vyhovuje.
To bylo loni, letos na zahrádce mohou sedět jen očkovaní a věř, že spousta restaurací to kontroluje (teda zatím jen uvnitř, zahrádky moc nejedou), v létě si to nedovedu představit…
Jinak já jsem v tomto též pesimista, když vidím, co je kolem toho za humbuk, nucení do očkování, povinné, pokuty za neočkování (v jiných zemích), ten tyátr teď testování všech v práci, tak nevěřím, že na léto zruší covid pass. Myslím, že fakt budou moci všude jen očkovaní 3 dávkami. Tudíž nic neplánuji, neb mám dvě dávky, a vyprší mi to v březnu. Takže buď do léta chytnu někde covid a budu mít chvíli klid a možná se někam v létě podíváme, nebo to řeší soukromý pronájem v ČR. Mrzí mě to spíš za dceru (8), že nebudeme moct třeba na koupaliště, do aquaparku, ale rybníků je v okolí taky dost.-). Ona chce k moři, ale za cenu očkování prý ne. Ne, že by byla tak uvědomělá, ale bojí se k smrti injekcí:-))).
Pokud to bude jinak, budu příjemně překvapená. Nechci absolvovat ani žádné testy, já se zase bojím, že někde v cizině bude test pozitivní a budeme tam muset do karantény (cestujeme vždy hromadnou dopravou).
@Fazulina píše:
To bylo loni, letos na zahrádce mohou sedět jen očkovaní a věř, že spousta restaurací to kontroluje (teda zatím jen uvnitř, zahrádky moc nejedou), v létě si to nedovedu představit…Jinak já jsem v tomto též pesimista, když vidím, co je kolem toho za humbuk, nucení do očkování, povinné, pokuty za neočkování (v jiných zemích), ten tyátr teď testování všech v práci, tak nevěřím, že na léto zruší covid pass. Myslím, že fakt budou moci všude jen očkovaní 3 dávkami. Tudíž nic neplánuji, neb mám dvě dávky, a vyprší mi to v březnu. Takže buď do léta chytnu někde covid a budu mít chvíli klid a možná se někam v létě podíváme, nebo to řeší soukromý pronájem v ČR. Mrzí mě to spíš za dceru (8), že nebudeme moct třeba na koupaliště, do aquaparku, ale rybníků je v okolí taky dost.-). Ona chce k moři, ale za cenu očkování prý ne. Ne, že by byla tak uvědomělá, ale bojí se k smrti injekcí:-))).
Pokud to bude jinak, budu příjemně překvapená. Nechci absolvovat ani žádné testy, já se zase bojím, že někde v cizině bude test pozitivní a budeme tam muset do karantény (cestujeme vždy hromadnou dopravou).
No, ono je to narizeni napsane tak, ze pokud to z provoznich duvodu nemohou kontrolovat u vstupu, tak to maji kontrolovat pred „poskytnutim sluzby“. Takze by stacilo, aby vsem objednal ockovany kamos a je to.
Nehlede na to, ze stale plati lekarske tajemstvi a hospodskemu to proste nikdo ukazovat nemusi, jakykoliv soud by to shodil (viz to video kolujici po fb, zadny postih se nekonal).
Takze prusvih spis je, ze jsou provozovatele zbytecne predpos*ani.
@Lucie_Sx píše:
No, ono je to narizeni napsane tak, ze pokud to z provoznich duvodu nemohou kontrolovat u vstupu, tak to maji kontrolovat pred „poskytnutim sluzby“. Takze by stacilo, aby vsem objednal ockovany kamos a je to.Nehlede na to, ze stale plati lekarske tajemstvi a hospodskemu to proste nikdo ukazovat nemusi, jakykoliv soud by to shodil (viz to video kolujici po fb, zadny postih se nekonal).
Takze prusvih spis je, ze jsou provozovatele zbytecne predpos*ani.
Hlavní průšvih je, že to nařízení vůbec někoho napadlo, že ho někdo schválil a že se vymáhá (i když třeba bez opory zákona).
@Paola21 píše:
Hlavní průšvih je, že to nařízení vůbec někoho napadlo, že ho někdo schválil a že se vymáhá (i když třeba bez opory zákona).
Tak samozrejme.
Ale kdyby lidi drzeli pri sobe (vim, nesmysl) a vykaslali se na to, nezmuzou s tim nic.
@Janasas píše:
@klenott souhlasím.. hlavně se bojí o děti.. Kluk mi řekl, že se chce očkovat.. Tak se ho ptám proč. Prý to mají něco jako in![]()
7 tř ě se kuci chlubí kdo jeale že by ty děti aspon byly poučené, že teda jsou přesvědčené o zdraví, když už to ne, prostě,, joooo já mám tečku
Já jsem to u těch děcek v tomto věku čekala. Ono to celý slušně vyplachuje hlavy i dospělým.
![]()
Já tda vyloženě nejsem proti opatření jako takovým, některým!!! ale teda kdybych měla třída karanténu a myslím, že je, že by se denně měli testovat a respirátory celý den. u nás popůl 8 až půl 3, tak ho radši nechám doma..
Kluk po každém testování má krvácení z nosu a ted chodíme na neuro má velké migreny a ceý den něco na puse by prostě nedal.. I když vím, že to hromada lidi musí zvládnout, tak prostě toto mi za to nestojí a radši ho nechám doma, abych mu denně balila něco na na boelst hlavy a komedie, že mu teče tam z nosu krev ![]()
@Janasas píše:
Já tda vyloženě nejsem proti opatření jako takovým, některým!!! ale teda kdybych měla třída karanténu a myslím, že je, že by se denně měli testovat a respirátory celý den. u nás popůl 8 až půl 3, tak ho radši nechám doma..
Kluk po každém testování má krvácení z nosu a ted chodíme na neuro má velké migreny a ceý den něco na puse by prostě nedal.. I když vím, že to hromada lidi musí zvládnout, tak prostě toto mi za to nestojí a radši ho nechám doma, abych mu denně balila něco na na boelst hlavy a komedie, že mu teče tam z nosu krev
To je mi lito
Nase dcera zvlada uplne v pohode testovani i respiratory. Ma je radsi nez rousky. Mit takove problemy jako vy, taky bych nechala dite doma, lepsi nez ho rvat analgetiky.
@VitaminC píše:
Jsem presvedcena, ze neockovani nedostanou nikam ani v lete. Cisla porad klesaji a rostou, neni duvod menit nastaveni. V Evrope uz nemuzou neocko ani do MHD.
Myslím si to podobně. Rakousko, Itálie, Německo,…letecké dovolené obecně bez očko budou problematické. My očkovaní jsme 2 dávkami + covid, ted se nám do třetí dávky moc nechce, zváště když to na omicron nefunguje. V práci mě do třetí tlačí, ale jsem 2 měsíce po covidu a připadá mi to brzy…
@Anonymní píše:
Myslím si to podobně. Rakousko, Itálie, Německo,…letecké dovolené obecně bez očko budou problematické. My očkovaní jsme 2 dávkami + covid, ted se nám do třetí dávky moc nechce, zváště když to na omicron nefunguje. V práci mě do třetí tlačí, ale jsem 2 měsíce po covidu a připadá mi to brzy…
Pozor na to, kdyžtak bych zašla na hladinu protilatek aspoň, kolega v práci, 33 let, běžel hned na třetí taky cca 2 měsíce po covidu, jeho manželka taky a v pohodě, on týden vysoké horečky, několik dní 40, nějaké křeče z horeček, volali mu rychlou…jako já vím, není to smrtelné a bude v pořádku, ale kdo tohle chce..
Holky a jak je to s dětmi.. Máme kluka teda 13 let, chceme jet do Chorvatska- autem, tam tam nějaké problémy jsou.. Očkovaný neni.. Bude někdo něco kontrolovat - cestou, hranice..
Ubytování.. Asi zvolíme méně příjemné vaření uvnit kvůli tomu, ale známí mají takové ubytování, že je to větší dům nad písečnou pláží, tak chceme tam..
Nebo jak to budete řešit s dětmi…
@Janasas píše:
Holky a jak je to s dětmi.. Máme kluka teda 13 let, chceme jet do Chorvatska- autem, tam tam nějaké problémy jsou.. Očkovaný neni.. Bude někdo něco kontrolovat - cestou, hranice..
Ubytování.. Asi zvolíme méně příjemné vaření uvnit kvůli tomu, ale známí mají takové ubytování, že je to větší dům nad písečnou pláží, tak chceme tam..
Nebo jak to budete řešit s dětmi…
Podle aktualnich podminek by mu stacil negativni PCR test. https://www.mzv.cz/…tupu_do.html Snad se to do leta nezmeni. Pak jen potreba studovat podminky vsech zemi, kudy projizdite.
Já taky nejsem žádnej magor co to podceňuje, to vůbec, opatření dodržuju víc, než mnozí očkovaní…vadí mi to očkování všeho co se hýbe a nátlak na absenci jakéhokoli individuální zvážení, jakéhkoli vyvažování přínosů. Že se bohužel v mojí bublině o tom člověk ani nemůže normálně pobavit o tom, co se tak prostě kolem nás děje, protože jsem vyvrhel a nesmím na téma covid ani pípnout. A s těmi dětmi mě to vůbec nepřekvapuje, u nás pracujou studenti a tam by byl úplně out někdo bez očka, melou o společenské odpovědnosti a sobeckosti, třeba že b šli na rande s někým neočkovaným, no to ani omylem, když nemůže do kina a baru, je mimo, s tím se nebavíme. Když jsem se klučiny co to ještě před očkováním prošel bez příznaků zeptala, co z toho má že letí hned na třetí dávku, čekala jsem jakoukoli odpověď, třeba že další varianty mohou být nebezpečnější, nebo něco, je to velice inteligentní mladý muž, a ne, melou tu mediální masírku jak kolovrátek, že nechce skončit na ventilátoru a zabít babičku.