Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Jsem slyšela už i názor, že „na západě“ se ty pevné kotníky tak neprožívají, jak u nás - že prý je to přežitek ![]()
V každém případě na chvíli bych se pevným kotníkem fakt netrápila. Dětem se velmi doporučuje chodit třeba i bosky v trávě a to pevný kotník taky nemají…
Martanci píše:
Takze ses nijak netrapila pevnym kotnikem a tak? Chtela bych je koupit 2letemu diteti na leto, ale kdykoliv to s kymkoliv probiram nesouhlasne krouti hlavou. Mne se totiz zdaji crocsy vzdusnejsi, nez kozene snadalky, ktere ma dite, az nad kotniky.
Já osobně chci tyhle boty jen na popobíhání od bazénku k písku a zpátky. Právě kvůli údržbě. Ale na procházky a výlety rozhodně pořídíme zdravotní kotníčkové sandálky
Loni jsme měli jen jedny botky a ty kožené dost trpěli vodou a pískem ![]()
Martanci píše:
Takze ses nijak netrapila pevnym kotnikem a tak? Chtela bych je koupit 2letemu diteti na leto, ale kdykoliv to s kymkoliv probiram nesouhlasne krouti hlavou. Mne se totiz zdaji crocsy vzdusnejsi, nez kozene snadalky, ktere ma dite, az nad kotniky.
To bylo na mě? Ne, na to přebíhání asi tak deseti metrů jsem se tím netrápila, většinou to stejně přebíhal bos. A psala jsem, že bych mu takové boty nikdy nepořídila na normální chození, ani třeba po vesnici, prostě jen na trasu bazének - pískoviště.
Jinak samozřejmě měl kotníkové kožené sandálky, letos budeme taky kupovat, ani na vteřinu bych nepřemýšlela o ničem jiném…
takže záleží, čemu říkáš koupit na léto… Kdybys mi řekla, že tvoje dvouleté dítě bude v létě běžně chodit v podobných botách, taky bych kroutila hlavou. Pokud bys mi řekla, že je chceš na podobné využití, jako tady všechny uvádíme, řekla bych ti, že se nám to osvědčilo a ať jdeš do toho ![]()
Mám v plánu je letos koupit na léto na chalupu, právě k bazénku a pískovišti. Dceři budou v červenci dva roky.
Ale znám frajerku, co je dává už teď, v roce a půl, holčičce na cvičení.
Mně připadají fajn na běhání po zahradě - bazén, skluzavka apod, hned vyzout, hned nazout, ale na běžné chození bych to nekoupila ani své skoro čtyřleté dceři, ani desetileté - nedrží kotník, nemá vedení klenby - naše děckařka vždycky šílí, když se o těchhle botičkách spolu bavíme… prý pak se mamky nemají divit, když mají děti ploché nohy a špatné držení těla. Já bych v om taky nechodila - tak max na tu zahradu - na rychlé přezutí na terasu… Doktorka vždycky doporučovala buď bosky, nebo pevné držení chodidla…
Loni v létě je měl prvně.Na zahradě u tchánů.Protože furt lítá dovnitř a ven.kdyby si měl pokaždý obout sandály ![]()
Jo a jěště má jedny do plaveckého bazénu.
Na normální nošení bych je asi nedala.U nás je mají některé děti ve školce místo bačkor
![]()
Angu-já taky nekupuju drahý.Měli jsme tyhle ![]()
verenika píše:
Loni v létě je měl prvně.Na zahradě u tchánů.Protože furt lítá dovnitř a ven.kdyby si měl pokaždý obout sandály
Jo a jěště má jedny do plaveckého bazénu.
Na normální nošení bych je asi nedala.U nás je mají některé děti ve školce místo bačkor![]()
![]()
Angu-já taky nekupuju drahý.Měli jsme tyhle
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
No, to jsem chtěla! Já jsem je chtěla radši zkusit, ale asi je teda někde objednám
Samík totiž zkoušel už nějaké origoš a zdálo se mi, že je nedá přes nárt
Odpovídá velikost?
Tak my asi vedeme. Malý je měl v cca 16 měsících. Než mne začnete kamenovat, tak dodám - na bazén, aby mu to neklouzalo. A super!
Někam na zahradu na písek a bazének bych je ale asi nepořizovala. Stejně na ně bude mrňous kašlat. Leda jestli tam máte vosy nebo něco podobného…
Martanci píše:
Já se třeba pevným kotníkem netrápila nikdy, páč jeden tábor tvrdí, že kotník musí být pevný, druhý, že se má kotník vyvíjet volně. První bačkorky jsem koupila kotníkové, ovšem syn má hubené nohy a bačkorky byly stejně volné. Pak jsem kupovala bačkory podle toho, jaké byly, buď kotníkové, nebo nízké, ty líp sedí na noze. První boty na ven byly nízké, potom na zimu kotníkové, na jaro opět nízké, na léto sandálky (kotníkové) a ty crocsíky. Na podzim opět nízké botasky a na zimu kotníkové. Na jaře opět koupíme nízké botasky a na léto sandálky a croscíky. A tak dále a tak dále.. ![]()
senandr píše:Mně připadají fajn na běhání po zahradě - bazén, skluzavka apod, hned vyzout, hned nazout, ale na běžné chození bych to nekoupila ani své skoro čtyřleté dceři, ani desetileté - nedrží kotník, nemá vedení klenby - naše děckařka vždycky šílí, když se o těchhle botičkách spolu bavíme… prý pak se mamky nemají divit, když mají děti ploché nohy a špatné držení těla. Já bych v om taky nechodila - tak max na tu zahradu - na rychlé přezutí na terasu… Doktorka vždycky doporučovala buď bosky, nebo pevné držení chodidla…
Malé děti ani nemají mít vedení klenby, páč klenba se vyvíjí přirozeně sama.. Jak je to u starších, to nevím.
Jeee, super, diky za odkaz, chci je pro malou na leto k mori - do vody a na rochneni v pisku
Tou dobou ji bude cca 19 mesicu, tak snad kdyz v nich nebude chodit dal nez par metru, tak OK ![]()
No jasně, mrňátka botičky s klenbou mít nemají, protože mají na chodidle tukové polštářky, ale ty starší právě už ano…
Angu- já mu změřila tlapku a brala tak o cenťák větší.A seděli pěkně.Letos to udělám stejně.Nemám čas někam jezdit a běhat po krámech
![]()
Přes nárt nevím,Adam ho má normální.Nevím jak je to pro děti s vyšším nártem,ale určitě tam měl jěště prostor
Když je budeš objednávat z MMB tak se určitě bude dát s tou prodávající nějak domluvit abi tě to změřila jak jsou vysoký
Angua píše:madi píše:A písek jim taky nepřidal, co si budeme vykládatAngua píše:Angu, taky jsem právě myslela na nějaké to hraní na dvoře, bazének, písek… Loni měl právě ty kožený sandálky a těm se dvakrát nezamlouvalo, když v nich skočil do vody
Já jsem je chtěla vzít už teď na takové to ranní rychlé nazutí, když ještě nevidím, abych mu dávala ponožky a šněrovala papuče, ale nechci ani, aby byl bosky. A pak že by je měl v létě na zahradu, když se bude třeba rochnit v bazénku nebo k vodě… Akortá je nemůžu nikde koupit (chtěla jsem nějaké z Deichmana nebo něco levnějšího prostě)Na normální chození bych je nedala žádnému dítěti - ježí se mi chlupy, když v tom vidím děti třeba na túře v lese![]()
![]()
Ale na takové zahradně - vodně - plážové klíďo už teď…
Natož je pak čistit od počůránek
![]()
![]()
a já se přidávám do klubu ![]()
Malýmu budou v létě 2 roky, tak o nich přemýšlím, právě taky k vodě, na hřiště nebo tak. Navíc na léto taky plánuju odplenkování, tak aby sandálky neničil.
Taky bych ráda něco levnějšího, myslím max 300kč.
Nám je koupila babi na lítání u nich na zahradě a k bazénu…a jsou úplně na h…o. Holky je zakoply pod stůl a běhaly bez nich („pásky“ na přidržení se trhají). I já mám jeden exemplář a slouží jako dekorace na schodišti (myslela jsem, že v nich budu běhat na zahradu pro bylinky a prd, klužou, padají z nohy a je v nich cítit každý šutr.
Okolo domu se pohybujem bosi, stejně tak v bazénu (není to nejlepší z hlediska přenosu mykóz, ale jako prevence úrazů z uklouznutí určitě lepší než jakákoli obuv). Letní obuv podle mně musí být kožená, vzdušná a pohodlná (a to umělohmotky nejsou).