Čtenářský deník - počet knih

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.6.20 12:15
@Anna766 píše:
Deset knih mi nepřijde moc.Je fakt že my jsme komplet čtenářská rodina a přes víkend přečteme x knih, to i děti.

u nás také hodně čteme, ale syn si knihy rád vybírá sám a z povinné četby ho moc knížek nebere :nevim:

• Citovat
  • Upravit
37141
6.6.20 12:18
@Anonymní píše:
napsal jsem to špatně, stihne 10 knih za 3 měsíce :)

No tak kde je problem? Tak ma za 3 mesice splneny denik na cely rok. Holt musi cist i to co maj povinne, ale my si mohli vybírat, meli sme jenom seznam autorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
6.6.20 12:19

Nepřijde mi to vůbec moc, ale je to asi moc choulostivé téma a proto anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.20 12:22
@Plmo píše:
Nepřijde mi to vůbec moc, ale je to asi moc choulostivé téma a proto anonym?
nechci aby bylo vidět moje jméno, chodí jsem lidi co mě znají.
@Kriss Tina píše:
No tak kde je problem? Tak ma za 3 mesice splneny denik na cely rok. Holt musi cist i to co maj povinne, ale my si mohli vybírat, meli sme jenom seznam autorů.

tohle by se mně více líbilo :palec:, syn tam má seznam knih 15 knih a z nich si má 10 vybrat a přečíst.

• Citovat
  • Upravit
37141
6.6.20 12:28
@Anonymní píše:
tohle by se mně více líbilo :palec:, syn tam má seznam knih 15 knih a z nich si má 10 vybrat a přečíst.

A nejde se treba domluvit s ucitelem, ze by cetl jine knihy treba od tech autoru? I kdyz neco by proste clovek precist mel no at ho to bavi nebo ne, patri to k takovemu tomu vseobecnemu rozhledu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
6.6.20 12:30

Neprijde mi to moc, syn ma v 7. tride taky 10 povinnych titulu, plus cte dle vlastniho vyberu. Ne vsechny povinne ho bavi, ale to se neda nic delat. Proste to precte a pak se venuje necemu oblibenemu. Me taky povinna cetba obcas nebavila a to jsem velky knihomol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.20 12:31
@Kriss Tina píše:
A nejde se treba domluvit s ucitelem, ze by cetl jine knihy treba od tech autoru? I kdyz neco by proste clovek precist mel no at ho to bavi nebo ne, patri to k takovemu tomu vseobecnemu rozhledu :nevim:

učitelka si na literaturu hodně zakládá, takže opravdu chce knihy jaké napsala do seznamu. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.20 12:35
@Ijen píše:
Neprijde mi to moc, syn ma v 7. tride taky 10 povinnych titulu, plus cte dle vlastniho vyberu. Ne vsechny povinne ho bavi, ale to se neda nic delat. Proste to precte a pak se venuje necemu oblibenemu. Me taky povinna cetba obcas nebavila a to jsem velky knihomol.

mě četba na základní škole bavila, protože nám učitelka řekla ať si najdeme sice 10 knih, ale podle vlastního výběru, přijdeme k ní a ona nám je buď schválí nebo doporučí nějakou jinou. Takže jsem si vždy našel knížky, které mě zajímali a o té jsem něco napsal do sešitu + něco nakreslil. Vždy jsem měl za jedna. :D

• Citovat
  • Upravit
9803
6.6.20 12:37
@Anonymní píše:
u nás také hodně čteme, ale syn si knihy rád vybírá sám a z povinné četby ho moc knížek nebere :nevim:

To zase chápu. U nás nemají povinně seznam knih, ale vybraná témata. Volba konkrétní knihy už je na nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
6.6.20 12:42
@Anonymní píše:
mě četba na základní škole bavila, protože nám učitelka řekla ať si najdeme sice 10 knih, ale podle vlastního výběru, přijdeme k ní a ona nám je buď schválí nebo doporučí nějakou jinou. Takže jsem si vždy našel knížky, které mě zajímali a o té jsem něco napsal do sešitu + něco nakreslil. Vždy jsem měl za jedna. :D

No za nas s nami nikdo na zakladce nediskutoval, proste jsem precetla povinnou podle seznamu plus plno dalsich, jen me obcas rodice museli brzdit a korigovat co do deniku zapsat muzu a co fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.20 12:44
@Ijen píše:
No za nas s nami nikdo na zakladce nediskutoval, proste jsem precetla povinnou podle seznamu plus plno dalsich, jen me obcas rodice museli brzdit a korigovat co do deniku zapsat muzu a co fakt ne.

Aha, tak samozřejmě záleží na učiteli.
Kamarád má dceru, která je na střední a čtenářský deník měli pouze celý první stupeň a to pouze 2 knihy za rok 😅

• Citovat
  • Upravit
3796
6.6.20 12:48

Anonymní zakladateli/zakladatelko, přidám radu, co fungovala u nás, pokud bylo nutno přečíst nějakou knihu, která potomky až tak nebrala, umístila jsem ji na WC. Zaručuji, že ji dotyčný přečte, a celkem rychle. My jsme rodina knihomolů, ale harantům jsem na hajzlík vpašovala atlas světa, neb jim nevoněl zeměpis. Věř, že od oné doby v něm exelovali. Dodneška znají všechny hlavní města Afriky a kantony v Číně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37141
6.6.20 12:53

@ropucha 02 to funguje leda, když si tam neberou mobil :mrgreen: ale taky to tak dělam :lol: na zemepis jsou fajn různé naučné hry ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.20 13:26

Učím na gymnáziu. Žáci ve věku 6.-9. třídy mají na školní rok 6 knížek. Každý učitel vybírá díla po svém, já jim dávám seznam cca 20 knih, ze kterého vybírají.

Možná se zdá, že je to málo, ale žáci, kteří číst chtějí, čtou i mimo povinnou četbu. A kdo číst nechce, udělá zápis do deníku jednoduše z internetu, bohužel, tomuto se zamezit nedá.

Kdyby bylo pouze na mě, čtení na ZŠ bych pojala úplně jinak. Určitě nejsem pro, aby se děti „motivovaly“ ke čtení zadáváním seznamů povinných knih.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.20 13:27
@Anonymní píše:
Učím na gymnáziu. Žáci ve věku 6.-9. třídy mají na školní rok 6 knížek. Každý učitel vybírá díla po svém, já jim dávám seznam cca 20 knih, ze kterého vybírají.

Možná se zdá, že je to málo, ale žáci, kteří číst chtějí, čtou i mimo povinnou četbu. A kdo číst nechce, udělá zápis do deníku jednoduše z internetu, bohužel, tomuto se zamezit nedá.

Kdyby bylo pouze na mě, čtení na ZŠ bych pojala úplně jinak. Určitě nejsem pro, aby se děti „motivovaly“ ke čtení zadáváním seznamů povinných knih.
Kdyby to bylo pouze na mně
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin