Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ropucha 02 píše:
Lidi, co s těmi kondomy děláte? To je snad používáte opakovaně jako fusekle, dokud nerupnou? Kondomy používám téměř 30 let, a za celou dobu praskl jeden jediný, a to jsme poté zjistili, že byl rok prošlý…
Přesně. V životě nám nepraskl kondom, ani nikoho takového neznám. Ale na EM jsou kondomy jako praskací kuličky.
Navíc tady, co se antikoncepce týče, stále převládá myšlení jak za krále klacka. To pořád čteš, kondom je fuj nebo praská, pesar a tělísko neexistuje, hormony nemůžu, vasektomie je fuj, sterilizace je fuj… ale dítě je neplánované a nechceme ho.
Žijeme v době, kdy máš na trhu tolik možností jako nikdy předtím, ale pořád nikdo nic neplánuje a nechce. Je vůbec ve školách ještě nějaká sexuální (rodinná) výchova? Lidi pořád tak nějak překvapuje, že při sexu sem tam vzniknou děti.
Zakladatelko, běž na potrat a vyřeš nějak lépe ochranu. Ve 36 letech fakt stará na dítě nejsi, ale ty na to další nemáš psychicky a byli byste nešťastní všichni.
@ŽabkaLucka píše:
Dobrý večer. Budu ošklivá, bez omluvy, ale nechápu proč sem ženy s tímto problémem píšou. A je to tady pořád v lehkých obmenach. Nechci dítě, ale otěhotněla jsem. Dám to pryč. Jo, tak to udělejte. Ale nechte si ty dojímavé komentáře. To čekáte, že se Vám ozve někdo, kdo dítě adoptuje abyste nemusela na potrat nebo Vám dítě zasponzoruje?
Mě to rve srdce. Měla jste se tedy nechat sterilizovat uz po druhém klukovi když už jste na jednom potratu byla. Už je to dítě. Už jste si ho udělala. Rozumím potratu po znásilnění, kdyby děťátko bylo nemocné nebo jste byla mladá a hloupá, ale takhle jste jen hloupá.
A proč by sem takový ženský nepsaly. ono je to tu vyhrazený na diskuse typu vidíte tak 2 čárky?? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj má tři děti - Fanda 10let, Honzík 8 let, Káča rok a měsíc…před poslední Káčou jsem šla na potrat (nejsem mateřský typ, který touží po velké rodině), nakonec máme neplánovanou Káču, miluju jí, je to má jediná dcera, jinak, jsem měla kluky 22 měsíců (dnes 10 a 8 let) od sebe, bylo to na začátku peklo, starší syn se začal straš se začal po narození mladšího počůrávat, házel jídlo po zemi a dnešní čas blbě jí…, neměla jsem na něj čas, určitě tím trpěl… teď je mi skoro 35,5, malá Kačka neplánovaná, nechali jsme si jí… Nyní praskl kondom, pak jsem použila Postinor, přesto je dítě tady, je to nefér, chráníme se po Kačence furt a tahle to dopadne (kondom pokaždý Me&you, praskl už několikrát, poté co asi praskl v době ovulace, jela jsem do 12 pro Postinor (neměli v lékárně Postinor, Afternor prý je to samý..)… bojím se, že to nedám, čtyři děti, polední kluci ani ne dva roky do sebe)…, ale hlavě asi to chlap nedá |(nese to těžce, obě varianty)… čtyři děti, to už je moc, nedám, to jsem stará, chci mít už klid (je mi 35, bude brzy 36)… jsem moc velký sobec??? Vím, co jsou děti ani ne dva roky od sebe, co jsem kdysi měla hlídání s klukama, tak teď nemám nikoho (nechtějí a zdravotní problémy)… Nechci další dítě, je to sobecký a hnusný… potřebuju rozhřešení… bojím se, že toho budu celý život litovat…
Zakladatelko pokud dítě s manželem nechcete tak jdi na potrat a pak vyřeš antikoncepci jinak
Stalo se, no.. Dítě by sis měla nechat.. Ty tvoje důvody pro potrat, jsou prostě strašné.. Myslím, že ještě jedno dítě, v klidu přežiješ, když už máš tři.. A po porodu sterilizace..
Tak já to mám stejně jako ty, i věkově, jen i to poslední je kluk, a byl plánovaný. A je mi 37. Nedávno jsem taky měla strach, že se něco po.. naštěstí jsem ms dostala. Ale uvažovala jsem, jestli bych ještě na další dítě měla. Finančně snad ano, ale jinak..všechno blbě. Bydlení, síly, věk, hlídání u kluků bylo, teď už je výjimečně. Kdyby se obava potvrdila, měla bych velké dilema. Nicméně pokud to psychicky nezvládnes, už tři jsou tvůj strop, tak udělej co považujes za lepší. Stará nejsi, ale mladice taky ne. Doma tři děti, co obnáší mít děti po sobě víš. Je to jen vaše rozhodnutí.
A opravdu bych antikoncepci vyřešila jinak. Já o sterilizaci uvažuju, ale ještě kojím hodně a ještě asi budu, tak to teď není na pořadu dne. Ty o ní uvažuj vážně.
@Elin29 tak to bohužel nefunguje. Že od určitého počtu už se to ztratí. Mám děti věkově přesně jako zakladatelka a sice si nejmladšího užívám, ale sil už neni tolik, mám pocit, že i mozková kapacita je na hraně. Někdo zvládne 8 dětí, má můj obdiv, já teda ne. A zakladatelka už má jedno dítě nad.
@Elin29 píše:
Stalo se, no.. Dítě by sis měla nechat.. Ty tvoje důvody pro potrat, jsou prostě strašné.. Myslím, že ještě jedno dítě, v klidu přežiješ, když už máš tři.. A po porodu sterilizace..
To jako vážně? Posuzovat důvody pro potrat a říkat že ještě jedno dítě přežije. Když nechce tak proč by ho měla přežívat.
@Ravedd píše:
To jako vážně? Posuzovat důvody pro potrat a říkat že ještě jedno dítě přežije. Když nechce tak proč by ho měla přežívat.
No, tak.. Za své činny by měla převzít zodpovědnost si myslím.. Vraždit dítě jen pro to, že se mi už nechce piplat nového človíčka, to je prostě děs..
Nejsem zastánce potratů, ale v tvém případě…než aby dítě trpělo neláskou, nezájmem, nedostatkem péče a času od rodičů…a vyřeš si tu antikoncepci nějak spolehlivěji! Je to nezodpovědné.
@andelka83 Tak já mám taky tři děti.. A kdyby přišlo neplánovaně čtvrté, tak si ho prostě nechám… Tady je takový blázinec, že čtvrté by se tu skutečně ztratilo..
..
@Elin29 píše:
No, tak.. Za své činny by měla převzít zodpovědnost si myslím.. Vraždit dítě jen pro to, že se mi už nechce piplat nového človíčka, to je prostě děs..
Ale no tak chce nebo nechce pořád je to její věc. Takže lepší si dítě nechat a ono pak bude trpět nezájmem a nedostatkem lásky ale hlavně že ho nezavraždí a moralistky budou spokojený.
Zodpovědnost převzala kdyby ne tak dělá ze těhotná není ale ona to řeší. Když se najde dítě někde pohozeny tak se křičí měla jít na potrat měla jít na potrat ale když ženská chce jít na potrat tak poslouchá kecy o tom jak že to vražda a ať to nedělá
Jsi nematersky typ a mas 3 deti, ctvrte na ceste. Kondomy vam praskaly opakovane. Proc si nekupujete jinou znacku? Fakt nechapu. Pripadne se chranit jinak! V dnesni dobe je tolik moznosti…
Deti uz nechcete, ale stara nejsi, 20 uz ti ale taky neni. 3 deti doma je dost. Rozhodnout se musis stejne sama s manzelem, at ti tu kazdy pise, co chce. Ja bych na potrat jit asi nemohla z psychickeho hlediska. U vas to asi bude reseni, pokud by dite melo nejak „trpet“ nezajmem, nedostatkem casu…ale prosim te!!! res nejak tu ochranu. A kdyz to neresis ty, at to resi aspon partner! V dnesni dobe prasku, telisek, vasektomie, sterilizace…res to, at zas za par mesicu nepises, ze praskl kondom.
@Elin29 píše:
@andelka83 Tak já mám taky tři děti.. A kdyby přišlo neplánovaně čtvrté, tak si ho prostě nechám… Tady je takový blázinec, že čtvrté by se tu skutečně ztratilo....
Ale to je vaše situace, a tu nemají všichni stejnou. U nás by se tedy neztratilo. Samozřejmě zásadní je se chránit, když člověk ví, že další už by nezvládl. A oni se chránili, bohužel černý Petr a problém je tu. Rozhodování není snadné, ale v takovéto situaci bohužel i ten potrat přichází v úvahu. Obávám se, že tady by další dítě znamenalo kolaps.