Čtvrté dítě nechci ...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14313
18.6.20 09:34

@quanavera To se řekne adopce…jenže pak dat dítě pryč když v tobě takovou dobu roste je docela dost těžké…to už je lepší interupce tedy…Jooo dobrá rada nad zlato.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153
18.6.20 09:44
@Annabela11 píše:
@quanavera To se řekne adopce…jenže pak dat dítě pryč když v tobě takovou dobu roste je docela dost těžké…to už je lepší interupce tedy…Jooo dobrá rada nad zlato.

Je těžké jít spis na potrat. Mě by hřálo na srdci když bych ho někomu dala a nevycitala bych si to celý život jako toto.To dítě si zaslouží žít když už jednou je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
18.6.20 09:48
@quanavera píše:
Je těžké jít spis na potrat. Mě by hřálo na srdci když bych ho někomu dala a nevycitala bych si to celý život jako toto.To dítě si zaslouží žít když už jednou je.

Jenze ne kazdy dokaze to dite pak dat pryc, kdyz ho 9 mesicu nosi, porodi…ja bych to urcite nezvladla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
18.6.20 09:53

@quanavera A nebo zůstane celé své dětství někde v klokánků a decaku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
18.6.20 09:54

@Kukacka123 Tohle přesně jsem psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153
18.6.20 09:58
@Kukacka123 píše:
Jenze ne kazdy dokaze to dite pak dat pryc, kdyz ho 9 mesicu nosi, porodi…ja bych to urcite nezvladla.

Já bych to také nedokázala teď ve své situaci kdy by pro nás dite bylo největším pranim, ale kdybych měla děti 3 a už to opravdu nezvladla, tak ano, protože nemyslet jen na sebe a chtít to nejlepší pro své dítě je tím největším projevem lásky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
18.6.20 10:00
@quanavera píše:
Já bych to také nedokázala teď ve své situaci kdy by pro nás dite bylo největším pranim, ale kdybych měla děti 3 a už to opravdu nezvladla, tak ano, protože nemyslet jen na sebe a chtít to nejlepší pro své dítě je tím největším projevem lásky.

Ale jak si muzes byt jista, ze je to pro to dite to nejlepsi…jak tu zaznelo :nevim: je to mozna to nejlepsi pro tvou psychiku v ten moment, ale proste ne pro kazdeho to tak je, snad mi rozumis. Ja bych nedokazala porodit a dat pryc ani pate dite, proste ne a vim to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
18.6.20 10:02
@Annabela11 píše:
@Kukacka123 Tohle přesně jsem psala.

Vim, ja jen aby vedela, ze takovych zenskych je mnohem vic, nez si asi mysli…navic psat, ze by ho dokazala dat pryc, je proste podle me ted nesmysl. V dane situaci clovek jedna kolikrat jinak, kdyz je to aktualnia a je ten tlak. Resit ted predem, co by kdyby je fakt jine…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
18.6.20 10:04

@Kukacka123 Přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
18.6.20 10:08

@Ravedd
Správně jste napsala že ženy se tu ptají na ty čárky. Ale tahle diskutující chce jen potvrdit, že může jit na potrat, protože další dítě nechce a zároveň se neumí efektivně chránit. A to je za mě fakt ohavnost. A bohužel je tu taková diskuse každou chvilku. Chtěla jsem jen připomenout, že jít na potrat je velmi závažné rozhodnutí a proboha se už začněte chranit když další dítě nechcete ženy!! U každého kondomu je názorný návod na použití. Používám kondom skoro 12 let a nikdy neprasknul.
Mimochodem asi to byl troll. Paní se už neozvala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
18.6.20 10:29
@Anonymní píše:
Ahoj má tři děti - Fanda 10let, Honzík 8 let, Káča rok a měsíc…před poslední Káčou jsem šla na potrat (nejsem mateřský typ, který touží po velké rodině), nakonec máme neplánovanou Káču, miluju jí, je to má jediná dcera, jinak, jsem měla kluky 22 měsíců (dnes 10 a 8 let) od sebe, bylo to na začátku peklo, starší syn se začal straš se začal po narození mladšího počůrávat, házel jídlo po zemi a dnešní čas blbě jí…, neměla jsem na něj čas, určitě tím trpěl… teď je mi skoro 35,5, malá Kačka neplánovaná, nechali jsme si jí… Nyní praskl kondom, pak jsem použila Postinor, přesto je dítě tady, je to nefér, chráníme se po Kačence furt a tahle to dopadne (kondom pokaždý Me&you, praskl už několikrát, poté co asi praskl v době ovulace, jela jsem do 12 pro Postinor (neměli v lékárně Postinor, Afternor prý je to samý..)… bojím se, že to nedám, čtyři děti, polední kluci ani ne dva roky do sebe)…, ale hlavě asi to chlap nedá |(nese to těžce, obě varianty)… čtyři děti, to už je moc, nedám, to jsem stará, chci mít už klid (je mi 35, bude brzy 36)… jsem moc velký sobec??? Vím, co jsou děti ani ne dva roky od sebe, co jsem kdysi měla hlídání s klukama, tak teď nemám nikoho (nechtějí a zdravotní problémy)… Nechci další dítě, je to sobecký a hnusný… potřebuju rozhřešení… bojím se, že toho budu celý život litovat…

Žádné „rozhřešení“ tady nedostaneš.

Už malé děti učíme, že každý čin má své důsledky a že když udělají nějakou pitomost, budou za ni muset nějak zaplatit.

Chovala ses nezodpovědně a teď je čas na ty důsledky - sama se musíš rozhodnout, jestli je pro Tebe přijatelnější jít na (další) potrat nebo vychovávat další (nechtěné) dítě. Ať už se rozhodneš jakkoli, to rozhodnutí s Tebou půjde celý zbytek života.

Osobně ale nechápu - jelikož jsi už na jednom potratu tak jako tak byla - proč tady svou „dojemnou story“ :roll: vypisuješ… když s potraty evidentně problém nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.20 10:56

Jestli můžu vyjádřit svůj názor, tak si miminko určitě nech. Nenechat si dítě jen proto, že se cítíš stará a unavená, je opravdu špatné rozhodnutí. Píšeš, že i třetí dítě bylo neplánované a dceru miluješ. Věřím, že takhle bys to měla i se čtvrtým děťátkem, tak mu tu šanci dej. Teď je to pro vás šok, ale až se vše uklidní, budeš na to koukat s čistou hlavou a uvidíš, že to zvládnete. Držím vám palce.

• Citovat
  • Upravit
32941
18.6.20 11:13
@quanavera píše:
Já bych to také nedokázala teď ve své situaci kdy by pro nás dite bylo největším pranim, ale kdybych měla děti 3 a už to opravdu nezvladla, tak ano, protože nemyslet jen na sebe a chtít to nejlepší pro své dítě je tím největším projevem lásky.

A jak bys to vysvětlila starším dětem? Ty si všimnou, že jsi těhotná a vrátíš se bez miminka. Já jsem musela v 19 tt ukončit těhotenství, ze dne na den, ani jsem to nestihla pořádně vysvětlit dětem, mladší když slyšel, že jsem v nemocnici, těšil se, že přivezu miminko. Staršímu už bylo jasné, že je moc brzo, takže asi těžko. A nesl to pak hodně těžce, těšil se. Naštěstí za rok jsem zdravé miminko z porodnice přivezla, ale jak byl malý (7 let) bál se, jestli se zas nevrátím bez něj.
Ano, když už člověk to dítě má, tak ho málokdy dokáže opustit. Ale kolikrát ty následky..pro celou rodinu. Viz miminko vytažené z řeky u Mělníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.20 13:35

Ano je to za mě sobecké, jsi dost stará na to aby byla ochrana maximální :zed: co třeba antikoncepce a jistit kondomy??? když tak moc nechceš další dítě… Dítě je dar tak si toho vaz že ti bylo prano i čtvrté. Nechci aby jsi to brala z mého pohledu zaujatě, ale je to můj názor. Sama se snažím už přes rok a půl o čtvrté, bohužel marně… Tak buď jdi na potrat pokud by to bylo na úkor kvality miminka a nebo se tomu postaví zodpovědně a miminku dej maximum

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.20 13:41

Ano je to za mě sobecké, jsi dost stará na to aby byla ochrana maximální :zed: co třeba antikoncepce a jistit kondomy??? když tak moc nechceš další dítě… Dítě je dar tak si toho vaz že ti bylo prano i čtvrté. Nechci aby jsi to brala z mého pohledu zaujatě, ale je to můj názor. Sama se snažím už přes rok a půl o čtvrté, bohužel marně… Tak buď jdi na potrat pokud by to bylo na úkor kvality miminka a nebo se tomu postaví zodpovědně a miminku dej maximum

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky