Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahojky, je tu někdo kdo má za sebou 4 „císaře“? Jak to probíhalo, jak se „tvářili“ doktoři…
Mám tři císařské řezy, sterilizaci jsem odmítla, porodník- uznávaný odborník i v zahraničí, my po 3 řekl, že se vše skvěle hojí, že předcházející zákroky nebyly vůbec znát. A já se teď peru s myšlenkou na čtvrté dítko, zatím sama nevím (nevěděla bych ani kdyby nebylo císařů), ale zajímá mě, i ze zvědavosti, zda to někdo podstoupil, díky
ta co hrála v Beverly Hills má za sebou 4. Taková vyžilá blondýna, teď si nevzpomenu na jméno ![]()
Byla jsem v porodnici s paní co měla před pátou sc, dva měsíce ležela v porodnici, porodníci se báli prasknutí dělohy, chodili okolo ní po špičkách. Pak jí přesně v 37+0 udělali císař, dopadlo to dobře, ale mluvili o ní vpodstatě jako o nezodpovědné. Bylo to vloni v Podolí.
@Anonymní píše:
Ahojky, je tu někdo kdo má za sebou 4 „císaře“? Jak to probíhalo, jak se „tvářili“ doktoři…
Mám tři císařské řezy, sterilizaci jsem odmítla, porodník- uznávaný odborník i v zahraničí, my po 3 řekl, že se vše skvěle hojí, že předcházející zákroky nebyly vůbec znát. A já se teď peru s myšlenkou na čtvrté dítko, zatím sama nevím (nevěděla bych ani kdyby nebylo císařů), ale zajímá mě, i ze zvědavosti, zda to někdo podstoupil, díky
a vlastně znám, i když ne osobně, ale odsud z emimina @farska má za sebou 4 sekce.
Byla jsem s takovou paní v porodnici. Před plánováním 4. dítěte šla na konzultaci do porodnice k primáři.
Jestli máš doma 3 zdravé děti, tak už je to rouhání. Nikdo ti neřekne dopředu, jak to dopadne. Porodníci nedoporučují už 3 těhotenství.
Ahoj já mám za sebou 4 císař. Pohrávala jsem si s myšlenkou 5tého, ptala jsem se na to hned po porodu 4tého a to už raději riskovat nemám. Ono záleží jak vypadá děloha a jak se hojíš. To ti řekne jenom lékař nejlíp ten co tě operoval.
@Petrolka Nemas pravdu. To se doktori jen tak sichruji. To je nazor od nazoru. Jako s tehotnenim po potratu. Nekdo ti rekne, ze muzes hned, nekdo ti rekne za 3 mesice. Mam za sebou tri cisare a nikdo s tim problem nemel. A mam takovych vicero kamaradek a znamych ![]()
@kytka007 Tak jako když přijde těhotná po 3 císařích, tak jí na potrat nikdo násilím poslat nemůže. Lze jen vysvětlit předpokládaná rizika a pochybuju, že někdo dělal na toto téma studii. Při plánování bych se poradila s gynekologem (asi tím co operoval), může se kouknout UZ na jizvu a říci svůj názor.
@zoy Potreti jsem, stejne jako poprve a podruhe, otehotnela planovane a po predchozi konzultaci s gynekologem. Ovsem pred druhym i tretim tehotenstvi mi rekli, ze to takhle predem nikdo nevi a na utz se to nepozna, ale ze deloha muze rupnout i u zenske, co cisare nemela
Ze jsou tam urcita vyssi rizika, ale neni duvod do dalsiho tenstvi nejit. Moje dr. dokonce rikala, ze klidne jeste jedno tehotenstvi snesu (fyzicky, psychicky uz to asi nedam
). Obecne bych rekla, ze kdyz nebyly problemy s hojenim jizvy, ze to problem neni.
@Anonymní píše:
Já myslím, že je to hodně individuální, že záleží jak se ty předchozí zhojily. Já jsem kdysi byla v nemocnici s paní, která byla těhotná, doma dvě už velké děti (puberťáci) a byla na potratu, doktor jí prý další těhotenství nedoporučil, ona mi říkala, že myslí hlavně na ty starší děti, ale bylo vidět, že jí to vzalo.. ![]()
Z mudr bych se poradila, je fakt, že na potrat mě nikdo nutit nemůže, jak jsem psala zatím si s tou myšlenkou čtvrtého jen tak „pohrávám“
během třetího těhotenství to bral můj mudr i primář co mi dělal sc v pohodě. Jen jednou, mého doktora zastupoval nějaký jiný, a ten když zjistil, že mám za sebou 2sc a jsem potřetí těhotná, tak panikařil, jako kdybych mu do ordinace přinesla bombu
. V mém okolí jsem se nesetkala s nikým kdo by měl 4 a tak mě právě zajímalo, kdyby přece jen ta myšlenka dalšího mimi zvítězila
@Petrolka - každé těhotenství je risk i když se to tolik nerozebírá, a ano s sc se to riziko o něco zvyšuje - jsem ráda za každý názor i zkušenost
@Tynkabinka - můžu se zeptat jaké máš rozestupy? Já mezi 1 a 2 tři roky, mezi 2-3 šest let, a jsem rok po sc
@lleennttiillkkaa píše:
a vlastně znám, i když ne osobně, ale odsud z emimina @farska má za sebou 4 sekce.
A už má od doktora schválený i eventuální patý ![]()
Ženy obdivuju Vás. Já mám za sebou dva císaře, a při představě potřetí rozříznutého břicha je mi úplně špatně.
![]()
), ale zajímá mě, i ze zvědavosti, zda to někdo podstoupil, díky 
Mám tři císařské řezy, sterilizaci jsem odmítla, porodník- uznávaný odborník i v zahraničí, my po 3 řekl, že se vše skvěle hojí, že předcházející zákroky nebyly vůbec znát. A já se teď peru s myšlenkou na čtvrté dítko, zatím sama nevím (nevěděla bych ani kdyby nebylo císařů