Čtyřleté dítě a samostatnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
22.7.15 07:26
@marmelada78 píše:
Tak myslím, že se asi očekává, že to zvládne. Nen. do batohua tedto tak dlouho, kdy jsem byla učitelkou v MŠ (soukromé) „upozorněna“, že mé 3,5 leté dítě si na výletě nebylo schopné rozepnout batoh a vytáhnout pití a pak ho dát zpět a zapnout batoh, a v tomto směru fungovat na výletě. Já jsem se tomu teda smála, protože je fakt že syn viděl batoh asi prvně v životě a neudělala jsem mu k tomu žádnou instruktáž, takže možná ani nevěděl že tam to pití má, moje chyba, nějak mi to nedošlo a batoh se u nás běžně nepoužívá :nevim: Čepici proti slunci to by asi zvládnout měli určitě i mladší si myslím.

samostatne ne. ape na pokyn vsichni ted vyndejte piti, vsichni ted schovejte piti a zapnete batoh, to bych cekala. samo kontrola zda to problehlo. cekat ze o prestavce trilete dite napadne se napit, to asi fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
22.7.15 07:26

@Lama Lama pláštěnku píšou vždy, že má dítě sebou mít. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
22.7.15 07:31

@Lama Lama Halt jsem matka - preventistka :roll: snažím se ovládat, ale u pláštěnky zatím prostě neodolám.

Peníze asi začnem trénovat, to by se jí mohlo i líbit :) Při jejím pobytu z 50 % v imaginárním světě to bude nejspíš běh na dlouhou trať, jak nad tím tak přemýšlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.7.15 07:34
@boball píše:
@Lama Lama pláštěnku píšou vždy, že má dítě sebou mít. :nevim:

bych ji stejnak nedala. neprala bych si ab dite v tomdlemelo na sobe plastenku ikdyby litaly z nebe provazy vody. zbytecna zatez do batohu. byxh to klidne vedoucimu takle vysvetlila. kdyz uz jsi v tom dopisovani :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.7.15 07:36
@Knihomyš píše:
@Lama Lama Halt jsem matka - preventistka :roll: snažím se ovládat, ale u pláštěnky zatím prostě neodolám.Peníze asi začnem trénovat, to by se jí mohlo i líbit :) Při jejím pobytu z 50 % v imaginárním světě to bude nejspíš běh na dlouhou trať, jak nad tím tak přemýšlím.

prave bych preventivne plastenku nedala, ne? aby precijen nahodpu se nejak na nebohem diteti neocitla. at uz z jeho iniciativy nebo akcni pancelky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
22.7.15 07:38

@Lama Lama jasně sto lidí, sto názorů, já bych zase nechtěla, aby mi dítě potom, co spadly provazy vody, bylo mokré jak myš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.7.15 07:39

Je pul osmy a uz ted mi plastenka prijde jako mucici prostredek. jen predstava, ze si ji mam oblict- fuj, beha mi mraz po zadech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.7.15 07:39

Plastenku bych taky deckam zabalila i kdyz jsou tropy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
22.7.15 07:40

@Lama Lama nojo, každá to máme jinak, já mám pocit, že mé dítě by bez pláštěnky v dešti trpělo :lol: A ona je statná, tak to unese, vedle flašky s pitím si váhy pláštěnky ani nevšimne a výlety nedělaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
22.7.15 07:44

Uz jsou starsi ale zvladali v tomhle veku penize a cepici. Respektive s tou cepici automaticky odesli ale ne vzdy se vratili. Hledani veci, ztraceni to je teror porad, ale to maji asi po otci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
22.7.15 07:47

Pohlídat svoje věci? neumí ani náhodou, furt připomínám, jestli něco nezapomněl. Navíc k tomu „mužsky nevidí“, takže dvojitý problém.
vzít sami čepici proti slunci? Ne, musím mu říct, ať si ji vezme a to je ještě schopnej si ve vedrech narvat na hlavu kulicha, čepice jako čepice.
zapnout vždycky batoh? Vůbec to neumí, takže to neudělá.
pohlídat peníze? Asi dvě minuty ano, dýl ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.7.15 07:50
@Knihomyš píše:
@Lama Lama nojo, každá to máme jinak, já mám pocit, že mé dítě by bez pláštěnky v dešti trpělo :lol: A ona je statná, tak to unese, vedle flašky s pitím si váhy pláštěnky ani nevšimne a výlety nedělaj.

me to zas vydesilo abych nemusela detem kupovat na stary kolena plaatrnku kvuli letnimu primestaku. :mrgreen: nasi nosy softy a softku jaro podzim. v horku zmoknou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
22.7.15 07:55

Čepici si bere, peníze si hlídá, batoh zvládá, ale rozhodně se nemůžu spolehnout, že to bude vždycky a vedoucí nechápu, jezdíme na tábory a děti tam hlídáme. Bereme jako samozřejmé, že jim dané věci připomínáme :nevim: Mívali jsme tam pětileté a bylo normální, že se jim říkalo - čipici, zapnout batoh, napít…
A věci hlídá - mně, sobě i bráchovi, v tom je puntičkář po tatínkovi :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
verulicek
22.7.15 07:55

@Knihomyš obávám se, že s tím často mají problémy i někteří dospělí :-D

• Citovat
  • Upravit
1703
22.7.15 07:59

Dcera bude mít 4 v září a vše jmenované zvládne uz dlouho. Má takovou povahu. Na táborech z ní jsou, byli nadšení. Ale syn (5 let)furt na něco zapomíná. Dokonce jsem mladší poprosila, aby dohlídla na bráchu :lol: Tak bud bez starosti, je to normální podle me. Prostě na míístě, jak ji vyzvedneš, vše zkontroluj a upozorni vedoucí, coz uz jsi asi udelala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí