Čtyřleté dítě a samostatnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25123
28.7.15 16:37
@Lama Lama píše:
vis co je primestsky tabor?? v podstate skolka. rano privezes odpo vyzvednes. kolikrat poradane krpuzkem, materskym centrem kam dite bezne chodi.

opravdu vím co je příměstský tábor velmi dobře a 4-leté dítě bych tam fakt nedala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
28.7.15 18:08
@brumdinka píše:
opravdu vím co je příměstský tábor velmi dobře a 4-leté dítě bych tam fakt nedala…

a d skolky bys ho dala? holka treba chodila od dvou let do soukr. skolky. ted je tedy uz ve statni, ale soukr skolka ted porada primestsky tabor. nevidim rozdil mezi primestskym taborem a tou skolkou krome nazvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
28.7.15 18:37
@Lama Lama píše:
a d skolky bys ho dala? holka treba chodila od dvou let do soukr. skolky. ted je tedy uz ve statni, ale soukr skolka ted porada primestsky tabor. nevidim rozdil mezi primestskym taborem a tou skolkou krome nazvu.

Protože ve školce o děti pečují stále stejní dospělí, kteří práci dělají (většinou) s láskou. Na příměstském táboře svěřuješ dítě cizím, neprověřeným lidem. Navíc si nedělej iluze, jak se vybírají vedoucí na tábory, včetně příměstských. A věř, že vím, o čem mluvím.
@brumdinka Naprostý souhlas. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
28.7.15 19:03

@brumdinka @sloninka holky, vy jste tam dělaly vedoucí, že to tak dobře znáte, když tam děti nedáváte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
28.7.15 19:07
@Knihomyš píše:
@brumdinka @sloninka holky, vy jste tam dělaly vedoucí, že to tak dobře znáte, když tam děti nedáváte?

Já ano, ve dvou různých. A patří to k mým nejhorším zážitkům. Hlavou proti zdi (zavedenému režimu) jít nešlo. Tímto se ale zároveň omlouvám všem vedoucím táboru, které to baví a pro děti pořádají zajímavé věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
28.7.15 19:17
@sloninka píše:
Protože ve školce o děti pečují stále stejní dospělí, kteří práci dělají (většinou) s láskou. Na příměstském táboře svěřuješ dítě cizím, neprověřeným lidem. Navíc si nedělej iluze, jak se vybírají vedoucí na tábory, včetně příměstských. A věř, že vím, o čem mluvím.
@brumdinka Naprostý souhlas. :potlesk:

ti pisu ze treba nase soukroma skolka porada primestsky tabor. jsou tam ti sami lidi co cely rok. deti ve stejnem prostredi. jen je to na tyden otevrene pro vsechny deti ne jen ty co chodi celorocne.
podob e porada nase mc pri. estsky lego tabor. jsou tam ty same dve lektorky co cely rom maji lego krouzek a detsky klubik pri mc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
28.7.15 19:18

@Lama Lama tak o tomhle jsem psala jako, podle mě, ideálním způsobu příměstského tábora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
28.7.15 19:29
@sloninka píše:
@Lama Lama tak o tomhle jsem psala jako, podle mě, ideálním způsobu příměstského tábora.

a proto mi prijde blbost pausalizovat, ze 4 lete dite na tabor nepatri. Np, svevolne bych ho tam nedala, ale pokud musim do prace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
28.7.15 20:24

@Lama Lama Hele, já bych ho tam dala i svévolně, pokud by někdo pořádal příměstký tábor jednou týdně - to je totiž to, co by přesně vyhovovalo mému čtyřleťákovi, jednou týdně vypadnou od maminky a mladší sestry, už teď se ptá, kdy bude školka, ale po týdnu až po 14 dnech už zas bude škemrat, že by rád zůstal doma.

@sloninka Tak zavedený režim nemusí být vždy špatný, my ho taky máme a jelikož jezdíme 20 let, tak taky někdo „zvenku“ má problém zapadnout, to tak prostě je a moc se s tím nenadělá, krom toho, že se nám vedoucí rekrutují z odrostlých dětí a tedy nejsou zvenku. A myslím, že to asi děláme celkem dobře, když s námi děti chtějí jezdit opakovaně a to i ve věku, kdy začínají mít jiné zájmy. Děláme tedy klasiku, nikoliv příměstské, ofiko od první třídy, ale měli jsme i pětileťáky, ano ti musí být alespoň malinko nadprůměrně samostatní, aby to zvládly a je samozřejmostí, že na někdo z dospělých nevíc dohlédne, i když to na ty méně použitelné šesti a sedmileté taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
28.7.15 22:06
@sloninka píše:
@brumdinka Naprostý souhlas. :potlesk:

holka byla na táboře s těmi samými lidmi, co jinak vedou (soukromou lesní) školku a další tábory u nás v okolí dost podobně, nejsou to tak velká zařízení, která by si dovolila zkazit pověst nějakým špatným vedoucím.. to je asi tábor od táboru, nejde prostě všecko házet do jednoho pytle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
29.7.15 14:43
@Lama Lama píše:
a d skolky bys ho dala? holka treba chodila od dvou let do soukr. skolky. ted je tedy uz ve statni, ale soukr skolka ted porada primestsky tabor. nevidim rozdil mezi primestskym taborem a tou skolkou krome nazvu.

do školky chodí a jen tak pro Vaši informaci, příměstský tábor a školka je opravdu něco jiného :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
29.7.15 14:44

@hofka to nedělám, jen jsem napsala, že bych tam 4-leté dítko nedala, zvlášt´když ty základní věci, jak psala zakladatelka nezvládá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
29.7.15 14:48
@brumdinka píše:
do školky chodí a jen tak pro Vaši informaci, příměstský tábor a školka je opravdu něco jiného :mrgreen:

jak kde. pro vasi informaci- u nas to neco jineho neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.7.15 15:16

Moje deti chodi na primestske tabory od 4 let bezne. Poradaji ho v mistnim Sokole lidi, ktere vedou sportovni krouzky po cely rok, takze nejdou ani do neznameho prostredi ani k neznamym lidem. Navic je jim uz 7 a 12, tak uz to neresim tuplem.

A behem velikonocnich/podzimnich prazdnin jsem je dokonce dala na primestsky tabor, kde nikoho neznaly - jely na exkurzi na letiste a vratily se nadsene. Ja je rano odevzdala na I. P.Pavlova a odpoledne si je vyzvedla…

• Citovat
  • Upravit
786
30.7.15 09:11

@sloninka : Asi sem nepohopila. (promin)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí