Cukroví bez sacharidů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2600
8.12.21 13:49

@lovean

Já mám info od nutriční terapeutky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
8.12.21 13:50

@lovean
Každopádně prevence tehu cukrovky mě pobavila :) tolik k důvěryhodnosti zdroje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69093
8.12.21 15:30

Otázka je, jak definovat umělá sladidla. Někdo jako umělé sladidlo pasuje cokoliv, co není cukr. Někdo pouze ta synteticky získávaná. A jako stavět třeba čekankový sirup do jedné roviny třeba se sacharinem nebo aspartamem… no nevím teda. Erytriol se i přirozeně vyskytuje v některém ovoci (a do cukroví ho fakt nenasypete půl kila, už jen kvůli tomu, že je ve větším množství projímavý), xylitol je březový cukr, obojí koupíte ve zdravé výživě, takže ač to samozřejmě není značka ideál, mezi tímhle a třeba tím aspartamem fakt vidím diametrální rozdíl.
Někdo by nejradši nedoslazoval absolutně nic, protože člověk má vnímat přirozenou chuť a cokoliv nepřirozeně sladké je blbě. Za mě je to dost extrém, cukroví mi k tradici Vánoc patří a dělat ho bez sladké chuti, abych si nedeformovala vnímání přirozena, no nevím.
Mimochodem, nedávno jsem dělala s dětma perníčky slazené jen pár lžicma medu, údajně velmi zdravý recept bez cukru. A sledký to bylo jak cecek oproti tomu, co dělám normálně (poloviční množství cukru, kde namíchám kokosový, xylitol a stévii), takže snad nemáme ty chutě deformovaný a bez přemíry cukru dokážeme žít. Když dětem napeču ty perníčky z třiceti deka mouky a jedí to x dní, normálně konzumují ovoce, zeleninu, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
9.12.21 08:15
@Mediula píše:
@Anett.taa
Protože je to umělé sladidlo a ty těhotné nemůžou.

Umělé sladidlo? Odkdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69093
9.12.21 08:51
@annlady píše:
Umělé sladidlo? Odkdy?

Viz výše. Já už v seznamu umělých sladidel objevila i sušený listy stévie :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
9.12.21 09:40
@ugluk píše:
Viz výše. Já už v seznamu umělých sladidel objevila i sušený listy stévie :nevim:

jako potravinářský chemik beru za umělá sladidla ta syntetická, stévie, inulinový sirup a spol jsou sladidla alternativní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
9.12.21 11:17
@annlady píše:
jako potravinářský chemik beru za umělá sladidla ta syntetická, stévie, inulinový sirup a spol jsou sladidla alternativní

stévii si pěstuji sama, sladím listem ze stévie, není to nic umělého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
9.12.21 11:23
@Mediula píše:
Cukrfree blog. Před dvěma lety jsem dělala kešu sušenky s čokoládou. Ale mohla jsem si dát tak dva kousky. i ta vysokoprocentní čokoláda obsahuje cukr. Hlavně vynechej sladidla, i ten cekankovy sirup, nejsou vhodná pro tehule.
Já si nakonec dala cukroví do mrazáku a snědla v březnu po porodu ;)

výživová poradkyně ti neřekla, pokud se vyskytne těhotenský diabetes, musíš být následně sledována doživotně? Kontrola 1× ročně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
9.12.21 12:00
@DanielaD píše:
stévii si pěstuji sama, sladím listem ze stévie, není to nic umělého

a jak se to vylučuje s tím, co jsem napsala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí