Cukroví při jaterní dietě

326
17.12.11 18:10

Cukroví při jaterní dietě

Ahoj, chci se prosím zeptat, jestli existuje něco jako dietní cukroví? Bez tuku. Ne kvůli štíhlosti, ale kvůli zdraví.

Moc děkuji, pokud napíšete aspoň jeden recept. ;)

Evča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
17.12.11 18:15
EvcaZb píše:
Ahoj, chci se prosím zeptat, jestli existuje něco jako dietní cukroví? Bez tuku. Ne kvůli štíhlosti, ale kvůli zdraví.

Moc děkuji, pokud napíšete aspoň jeden recept. ;)

Evča

napada me jen snehove… manza taky jaterni dietu mel, ale nastesti ne pres vanoce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
17.12.11 18:24

Ahoj, třeba perníčky jsou bez tuku. Je tam maličko rumu, ale ten se dá nahradit adekvátním množstvím vody s rumovou trestí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
17.12.11 18:28

Před třemi lety jsem taky musela držet jaterní dietu a tohle bylo moje nej cukroví: http://www.zajicvyjenamesic.com/?…

když chceš být důsledná, tak bez ořechu, ale tuk to neobsahuje, a je to opravdu výborné, chce to solidní vrstvu dobrých povidel… po upečení zavři do krabice změknout, je to hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
17.12.11 18:32

Vánoční cukroví bez tuku

Oříškové DIA rohlíčky

Příprava: 25 minut

• 100 g hladké mouky nebo 100 g polohrubé mouky
  • 125 g másla
  • 50 g sorbitu
  • 1 vejce
  • 100 g ořechů
  • 50 g sorbitu na obalování

1. Změklé máslo smícháme s prosátou moukou, sorbitem a mletými ořechy. Přidáme vejce a propracujeme v hladké těsto. Necháme v lednici odpočinout.
2. Z těsta vyválíme 3 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme rohlíčky. Skládáme je na papírem vyložený plech a pečeme dorůžova. Upečené rohlíčky necháme krátce zchladnout a obalíme v sorbitu. Naskládáme na tác a necháme dobře vychladnout.

Vločkové cukroví

Příprava: 20 minut

• 125 g rostlinného tuku
  • 125 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 170 g hladké mouky
  • 150 g ovesných vloček
  • 100 g ořechů
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • lískové ořechy na ozdobu

1. Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi a necháme vychladnout. Přendáme je do misky, přidáme moučkový a vanilkový cukr, hladkou mouku, mleté ořechy a vše promícháme. Přidáme změklý tuk a vejce. Vypracujeme v těsto a necháme v lednici 2 hodiny odpočinout.
2. Z těsta vyválíme váleček o průměru 2–3 cm. Z válečku krájíme 1 cm silné plátky, pokládáme je na plech, který jsme vyložili pečicím papírem, řezem nahoru.

Vločkové cukroví zdobíme různými druhy ořechů. Nejlépe mandlemi, půlkami vlašských ořechů nebo opraženými lískovými ořechy bez hnědé slupky.

Lehké kokosové kuličky

Příprava: 15 minut

• 200 g kokosu
  • 4 bílky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 40 g piškotů
  • 6 lžic sorbitu

1. Kokosovou moučku, 3 bílky, citronovou šťávu i kůru a 20 g strouhaných piškotů zpracujeme v těsto. Dáme do chladna ztuhnout. Když je hmota téměř tuhá, vmícháme zbylé bílky a piškoty.
2. Z kokosové hmoty tvoříme kuličky a obalujeme v kokosu. Pokud se nám podaří koupit barevný kokos, je hezké kuličky rozdělit na několik dílů a obalit je v různobarevném kokosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
17.12.11 18:34
fialína píše:
Před třemi lety jsem taky musela držet jaterní dietu a tohle bylo moje nej cukroví: http://www.zajicvyjenamesic.com/?…když chceš být důsledná, tak bez ořechu, ale tuk to neobsahuje, a je to opravdu výborné, chce to solidní vrstvu dobrých povidel… po upečení zavři do krabice změknout, je to hned…

to vypada luxusne a navic silene zdrave :palec:

• Citovat
  • Upravit
326
17.12.11 18:39

Děkuji za nápady. Moc jste mě potěšily. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
17.12.11 19:16

Mmonico, hlavně je to hrozně dobré a bez toho ořechu výborné i pro děcka :-)

Lumáťo, já ti nevím, ale hlavně v tom prvním receptu jsou ořechy i máslo, a to poměrně hodně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
17.12.11 19:27

Zázvorky jsou bez tuku, ale ne každému chutnají a dlouho trvá než změknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
17.12.11 20:15

Lumáťa - no nevím teda, ale ani jeden recept bych teda člověkovi s jaterní dietou nedoporučila, ořechy, kokos, máslo :nevim: . Sama jsme měla v důsledku OHSS nařízenou přísnou jaterku a toto by mě teda asi zabilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
17.12.11 20:29

V těch zázvorkách není ani kokos, ani tuk, ani oříšky. Ale hodně cukru :think: Ještě mě napadají obyčejné pusinky z bílků a moučkového cukru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.12.23 13:21

Jaterní dieta

Dobrý den chci se zeptat může se na jaterní dietu vánočka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...