Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, chci se prosím zeptat, jestli existuje něco jako dietní cukroví? Bez tuku. Ne kvůli štíhlosti, ale kvůli zdraví.
Moc děkuji, pokud napíšete aspoň jeden recept. ![]()
Evča
EvcaZb píše:
Ahoj, chci se prosím zeptat, jestli existuje něco jako dietní cukroví? Bez tuku. Ne kvůli štíhlosti, ale kvůli zdraví.Moc děkuji, pokud napíšete aspoň jeden recept.
Evča
napada me jen snehove… manza taky jaterni dietu mel, ale nastesti ne pres vanoce…
Ahoj, třeba perníčky jsou bez tuku. Je tam maličko rumu, ale ten se dá nahradit adekvátním množstvím vody s rumovou trestí.
Před třemi lety jsem taky musela držet jaterní dietu a tohle bylo moje nej cukroví: http://www.zajicvyjenamesic.com/?…
když chceš být důsledná, tak bez ořechu, ale tuk to neobsahuje, a je to opravdu výborné, chce to solidní vrstvu dobrých povidel… po upečení zavři do krabice změknout, je to hned…
Oříškové DIA rohlíčky
Příprava: 25 minut
1. Změklé máslo smícháme s prosátou moukou, sorbitem a mletými ořechy. Přidáme vejce a propracujeme v hladké těsto. Necháme v lednici odpočinout.
2. Z těsta vyválíme 3 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme rohlíčky. Skládáme je na papírem vyložený plech a pečeme dorůžova. Upečené rohlíčky necháme krátce zchladnout a obalíme v sorbitu. Naskládáme na tác a necháme dobře vychladnout.
Vločkové cukroví
Příprava: 20 minut
1. Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi a necháme vychladnout. Přendáme je do misky, přidáme moučkový a vanilkový cukr, hladkou mouku, mleté ořechy a vše promícháme. Přidáme změklý tuk a vejce. Vypracujeme v těsto a necháme v lednici 2 hodiny odpočinout.
2. Z těsta vyválíme váleček o průměru 2–3 cm. Z válečku krájíme 1 cm silné plátky, pokládáme je na plech, který jsme vyložili pečicím papírem, řezem nahoru.
Vločkové cukroví zdobíme různými druhy ořechů. Nejlépe mandlemi, půlkami vlašských ořechů nebo opraženými lískovými ořechy bez hnědé slupky.
Lehké kokosové kuličky
Příprava: 15 minut
1. Kokosovou moučku, 3 bílky, citronovou šťávu i kůru a 20 g strouhaných piškotů zpracujeme v těsto. Dáme do chladna ztuhnout. Když je hmota téměř tuhá, vmícháme zbylé bílky a piškoty.
2. Z kokosové hmoty tvoříme kuličky a obalujeme v kokosu. Pokud se nám podaří koupit barevný kokos, je hezké kuličky rozdělit na několik dílů a obalit je v různobarevném kokosu.
fialína píše:
Před třemi lety jsem taky musela držet jaterní dietu a tohle bylo moje nej cukroví: http://www.zajicvyjenamesic.com/?…když chceš být důsledná, tak bez ořechu, ale tuk to neobsahuje, a je to opravdu výborné, chce to solidní vrstvu dobrých povidel… po upečení zavři do krabice změknout, je to hned…
to vypada luxusne a navic silene zdrave ![]()
Mmonico, hlavně je to hrozně dobré a bez toho ořechu výborné i pro děcka ![]()
Lumáťo, já ti nevím, ale hlavně v tom prvním receptu jsou ořechy i máslo, a to poměrně hodně ![]()
Zázvorky jsou bez tuku, ale ne každému chutnají a dlouho trvá než změknou.
Lumáťa - no nevím teda, ale ani jeden recept bych teda člověkovi s jaterní dietou nedoporučila, ořechy, kokos, máslo
. Sama jsme měla v důsledku OHSS nařízenou přísnou jaterku a toto by mě teda asi zabilo.
V těch zázvorkách není ani kokos, ani tuk, ani oříšky. Ale hodně cukru
Ještě mě napadají obyčejné pusinky z bílků a moučkového cukru ![]()
Dobrý den chci se zeptat může se na jaterní dietu vánočka