Cukrovka a vysoký tlak v těhotenství

Anonymní
8.2.16 11:59

cukrovka a vysoky tlak v tehotenstvi

Ahoj maminky.
Je tu někdo, kdo měl v těhotenství vysoký krevní tlak (třeba i preeklampsii) a k tomu i cukrovku a všechno dobře dopadlo? Týkají se mě tyto dvě věci a strašně se bojím. Ale strašně :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2248
8.2.16 12:05

Ahoj, mám cukrovku I. typu a ke konci těhotenství jsem měla vyšší tlak. Vše dopadlo dobře, v kolikátém tt jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
8.2.16 12:10

Cukrovka je zvysena skoro u kazde 30+ proste to telo to uz nestiha tolik vyrabet inzulin, hlavne mej pohyb, zadny sladky, a snizi se ti neboj. S tlakem nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
8.2.16 12:20

Ahoj, měla jsem od začátku těhotenství vysoký tlak, od začátku tedy na lécích na dopegytu a pak zjištěna teda těhotenská cukrovka a byla jsem na rizikovém a sledována, ale tlak se teda začal ve 30 tt horšit a malý nebyl tak vyživovaný a odpovídal cca 28 tt, v porodnici mě ještě udrželi do 32+4 a pak pro preeklampsii a stavu malého musel ven. Porodní váhu měl 1240g a nyní je mu 4,5 měsíce a je to zdravý kluk. Pro nás to tedy dopadlo dobře, ale je důležité to hlídat, já měřila tlak 3× denně, na cukrovku jsem měla dietu a často jsem chodila na kontroly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7731
8.2.16 12:27

U dcery jsem měla těhotenskou cukrovku a preeklampsii byla jsem v nemocnici na pozorování deset dní kdy mi dávali dopegit na snížení tlaku a naštěstí zabral a nemusela jsem rodit předčasně malá se nakonec narodila 38+4 pár hodin před nástupem na vyvolání a byla malinká měla 44 cm a 2420g. Počítejte s tím že budete rodit dřív do termínu vás nikdo nenechá aby se nerozjela preeklampsie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
8.2.16 12:58

Ahoj, ja jsem mela vsechno, jeste k tomu polyhdramnion (hoodne plodove vody), na tlak dost vysokou medikaci. A na cukrovku mi dokonce prisli dost pozde- az po 30tt. Ta cukrovka byla taky dost hrozna- po ranu vzdy vysoka glykemie, i s inzulinem(porad mi ho zvysovali) a dietou. Byla jsem taky nekolikrat v nemocnici. Tlak se mi zvysil taky az nejak 28tt, ale bylo to dost zvlastni- mela jsem 2 tlakomery, kazdy meril jinak, i ten pak v nemocnici- nekdy se to lisilo i o 20 jednotek (vysoky byl tedy porad)..Ja mela vysoky tlak uz kdysi, takze i u hodne vysokeho jsem to vubec necitila. A preeklampsie az ke konci takove ty hranicni hodnoty, nastesti se mi nerozjela. Nakonec porod cisarem 37+3 a mam krasnou zdravou holcicku (3kg), jsou ji 2 mesice. Bylo super, jak me hlidali– tebe urcite taky, tak se neboj:)v ktetrem jsi tt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.16 15:42

zakladatelka

Ahoj holky a děkuju za odpovědi! Jsem ve 27. týdnu (teprve) a tlak se mi začal zvedat :zed: a byla objevena cukrovka. Problém je, že Dopegyt mi fakt nestačí (ani v max. dávce), takže už ted´ beru snad maximum léků na tlak, který se v těhu smějí. Když k tomu ted´ přidám tu cukrovku - jsem už na konci sil :,( Celý těhotenství je pro mě jeden velkej stres a OBROVSKEJ strach - pže můj zdravotní stav je jedním slovem katastrofa :zed: a aby toho nebylo málo, tak si pořídím cukrovku :,( fakt už nemám sílu věřit a doufat :,(

• Citovat
  • Upravit
737
8.2.16 16:16
@Anonymní píše:
Ahoj holky a děkuju za odpovědi! Jsem ve 27. týdnu (teprve) a tlak se mi začal zvedat :zed: a byla objevena cukrovka. Problém je, že Dopegyt mi fakt nestačí (ani v max. dávce), takže už ted´ beru snad maximum léků na tlak, který se v těhu smějí. Když k tomu ted´ přidám tu cukrovku - jsem už na konci sil :,( Celý těhotenství je pro mě jeden velkej stres a OBROVSKEJ strach - pže můj zdravotní stav je jedním slovem katastrofa :zed: a aby toho nebylo málo, tak si pořídím cukrovku :,( fakt už nemám sílu věřit a doufat :,(

ja brala 4× denne dopegyt a vasocardin a pak jeste k tomu ke konci pridali lomir, to bylo uplny maximum. U tlaku jde o to, aby bylo mimco dobre vyzivene a to by ti meli kontrolovat prutoky v rizikove poradne. K tomu hrozi ta preeklampsie-ale to ti zase kontroluji porad bilkovinu v moci- ja treba mela tlak a p. se nerozjela. Cukrovku mi sice objevili pozde, ale mela jsem ji urcite uz driv, test z krve- glykovany hemoglobin- ukazuje spatny cukr za poslednich 5 tydnu. Takze ja mela jeste des, jak dlouho to uz mam a jim normalne. Navic, kdyz mi ani inzulin a dieta nepomohly ke spravne hladine- snedal jsem fakt hrozne malo a mela porad pres limit, tak jsem se hrozne bala, jak male ublizuju. Ale vse ok a fakt si myslim, protoze tragicky jsem to brala jen ja a zadny doktori kolem me, ze se fakt nic stat nemuze- teda muze, ale je to tak male procento- myslim s tou cukrovkou. A tlak se musi hlidat, kleslo ti to po tech lekach? a kam chodis do poradny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí