Co můžu jíst při těhu cukrovce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3392
26.3.20 17:45
@luccifera píše:
Mimochodem, to ze mas po sladkem jidle za hodinu dobrou hodnotu je zcela bezny jev, pze cukr je rychly a vylitne ti mnohem drive nez za hodinu… to uz ale putuje k miminu a pretezuje jeho slinivku…

Presne tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
26.3.20 17:46
@luccifera píše:
@Mysticlipstick 5,1 ze zily, 5,3 z prstu

Diky za upresneni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
26.3.20 17:47

Doporucuju ten web, který už byl zmíněn a nehladovet a normálně jist (což půl jablka k snidani není). Tehotenska cukrovka je vopruz, a stadiem “snažím se to ukecat, že to není tak hrozny” prošla minimalne půlka zenskejch. A váha, sportovní aktivity, vek jsou jen pomocný ukazatel :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.20 18:27

Už jsem si jaks taks nastavila jídelníček, není to hrozný, ale Hladík asi bude :) normálně závidím rodině jak si baští 😂 😂

• Citovat
  • Upravit
papurda
26.3.20 19:46
@luccifera píše:
Mimochodem, to ze mas po sladkem jidle za hodinu dobrou hodnotu je zcela bezny jev, pze cukr je rychly a vylitne ti mnohem drive nez za hodinu… to uz ale putuje k miminu a pretezuje jeho slinivku…

Me k tomu sladkenu nikdy nic spatneho doktorka nerekla, sledovala mi tu hodnotu glykovaneho hemoglobinu a kdyz to bylo dobry, tak se proste vedelo, ze je to ok :nevim:

• Citovat
  • Upravit
929
26.3.20 20:03
@Anonymní píše:
Už jsem si jaks taks nastavila jídelníček, není to hrozný, ale Hladík asi bude :) normálně závidím rodině jak si baští 😂 😂

Hladík právě být nemá, měla bys jíst dost a v takových rozestupech, abys ho neměla. A baštit si můžeš taky, je opravdu dost možností, jak si udělat něco dobrého a dodržet dietu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
26.3.20 20:18

@papurda to je dost spatne, oni ti doktori GDM srovnavaji s diabetem 2. typu, ale takto to nefunguje… kdyby vsichni fungovali dle doporuceni Dr. Krejci, ktera se na to specializuje, bylo by to lepsi… proste jednoduchy cukr je spatne. Dlouhodoby cukr ma v poradku temer kazda s GDM…

• Citovat
  • Upravit
papurda
26.3.20 20:35

@luccifera sla jsem si teda cvicne zmerit cukr pul hodiny po sladkem jablku a i tak jen 5,4 :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3392
26.3.20 21:12
@papurda píše:
@luccifera sla jsem si teda cvicne zmerit cukr pul hodiny po sladkem jablku a i tak jen 5,4 :nevim:

A? Holka :roll: to je jablko, to zaprve a zadruhe uz si nastuduj neco o tehu cukrovce proboha :roll: Ja treba bojovala jen s lacnym po ranu, ale jeho hodnota byla vzdy ovlivnena tim co jsem jedla cely den. O co ti jde? Abychom ti tu rekli ze to nemas? Nejsme doktori a s hodnotou na lacno 5,9 pomazes stejne do dia poradny a budes muset dodrzovat dietu a budes sledovana az do konce tehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papurda
26.3.20 21:57

@Mysticlipstick no ja uz mam pred porodem a merim poctive od 7 tt, kdy mi vysly hranicne prvni odbery;) lacny mivam pod 5. Jen kdyz mam antibiotika nebo silne nevolnosti, tak to treba na par dni skocilo k hranicim. Hlidana jsem cele tehotenstvi. Pry to tak nektere tehotne maji, konzultovano s x dalsima doktorama. Jen jsem chtela rict, ze kazda jsme jina a ze to chce vychytat a ne pausalizovat ;)

• Citovat
  • Upravit
3392
27.3.20 01:07
@papurda píše:
@Mysticlipstick no ja uz mam pred porodem a merim poctive od 7 tt, kdy mi vysly hranicne prvni odbery;) lacny mivam pod 5. Jen kdyz mam antibiotika nebo silne nevolnosti, tak to treba na par dni skocilo k hranicim. Hlidana jsem cele tehotenstvi. Pry to tak nektere tehotne maji, konzultovano s x dalsima doktorama. Jen jsem chtela rict, ze kazda jsme jina a ze to chce vychytat a ne pausalizovat ;)

Ty nejsi zakladatelka, promin. Tak to je jasny, to uz mas v malicku. No to se tu snazim vysvetlit zakladatelce hlavne. Ovsem na zacatku by to proste nemela bagatelizovat zadna tehule, ptz je potreba to podchytit vcas a zkoumat a drzet hladinu cukru v norme. Ale urcite ne stylem co tu zakladatelka psala. Nicmene tot muj nazor, at si dela co chce samozrejme. Je to zdravi jejiho ditete a jeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.20 08:44
@Mysticlipstick píše:
Ty nejsi zakladatelka, promin. Tak to je jasny, to uz mas v malicku. No to se tu snazim vysvetlit zakladatelce hlavne. Ovsem na zacatku by to proste nemela bagatelizovat zadna tehule, ptz je potreba to podchytit vcas a zkoumat a drzet hladinu cukru v norme. Ale urcite ne stylem co tu zakladatelka psala. Nicmene tot muj nazor, at si dela co chce samozrejme. Je to zdravi jejiho ditete a jeji.

Jsi normální? Já se ptala na dotaz, navíc jsem to zjistila předevčírem a včera jsem to sem psala! Je jasný, že ze začátku to bude těžký, když je moje tělo zvyklé na něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.3.20 08:47

A já se nemám čím měřit, nemám si to jak hlídat. Nevím jestli mi sedí pečivo bo ne. Každopádně glukomer má pritelovo babička, nemá moc injekci a včera hodina po jídle 5,5 dnes na lačno 4,6

• Citovat
  • Upravit
1102
27.3.20 10:36

Tak predne by sis mela u dr vyzadat zadanku na diabetologii. Podle me ti uz glukozu v tom cca 25tt pit nedaji, dvakrat po sobe zvysena lacna je bohuzel diagnoza gdm :-/. Meli by ti dat glukometr, abys videla, kolik ceho sneses. Jist bys mela pravidelne, co cca tri hodiny, snidane - klasicky pecivo / jako rohlik / se da nahradit nizkosacharidovym vecernim chlebem ( peknej humus ), k tomu maslo, syr, vejce, kvalitni sunka, caj..), pak svacina - dopo ovoce. Obed, klasika co jis, upravit porce, odpo svacina, vecere, pripadne druha vecere.
Ja jsem treba v prvnim teh mela gdm a nevadilo mi snist vubec nic, nic mi cukr nezvedalo, zato v druhym teh jsem se pomalu nemohla na jidlo ani podivat, snist obyc chleba nebo brambory znamenalo zavarit glukometr :))))
Kazdopadne glukometr si muzes i sama koupit v lekarne a uvidis, co ti jak prochazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.20 21:24

Tak jsem tu po dlouhé době. Myslela jsem si, že to bude hrozně, ale nakonec ne. Dostala jsem glukomer, a ranní hodnoty mám prý krásné. 4,4 4,2 po snídani 5,3 jak kdy.. po obědě myvam kolem 5,6 večeře jsou také nízké. Zkusila jsem si dát makovou buchtu ale po ní mi to vylitlo 6,0 a rohlík to samé :D :D :D :D ze začátku hodnoty ranní jsem měla 5,2 5,3 ale druhou večeří mám ranní nízké.
Taky mi vůbec nevadí snídat jogurt bílý s banánem. Ale prý si na banán mám dávat pozor. Také mi nevadí mléko a ovoce. Ještě tedy velké porce, jednou jsem si dala větší porci těstoviny zapečené s tatarskou okurkou a rajcetem tak taky 6,0

Ranní hodnoty jsou prý do 5,3 což ani nemám a hodina po jídle 7,8 což taky nemám. Ale řekla mi, že ze začátku to bývá dobré ale v průběhu se to může zhoršit. A že test mi mohl ukázat vyšší hodnoty kvůli sladkému, když jsem byla na krvi ;). Jelikož se nemá od půl noci jíst sladké a to jsem nedodržela.. prý nemohu ani diabetické sušenky. Tak si to vše vynahrazuji ovocem. Ale řekla jsem jí, že nedodržují moc ty jídla.. že třeba se najím, ale nejím tak často, řekla mi že nevadi, ale nesmim se přejiat. A měřit se mám obden. Ale pro svůj klid si měřím častěji :D jim defakto vše, co mohu. Vynechala jsem bílé pečivo a to sladké. Začala jsem i „tvořit“ v kuchyni a udělala si dietní zemlovku, salát (bílý jogurt a zelenina) vůbec mi to nevadí. Obědy nijak neměním, krom toho, že to není sladké. Večeře bývají skoro stejné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky