Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A co ostatní hodnoty, vše jinak bylo v pořádku? Aha, teprve teď čtu, že ti nevzala krev. Co to máš za Dr.?
To tě teda asi neuklidní ale… Toto nebyl prvotrimestrální screening.
Vážně jsi neměla žádné krevní odběry? Takže jsi nepodstoupila klasický screening v prvním trimestru na pracovišti, které je k tomu certifikované?
Tvoje doktorka ti neprovedla náležitý prvotrimestrální screening, jenom klasický ultrazvuk. Nemá určitě ani certifikaci ( zkoušky), že ho provádět umí a smí. Tudíž hodnota 13mm je od takového doktora nic neříkající. Každopádně, pokud ti 13mm naměří na genetice, tak to už je opravdu hodně a je velká šance, že s mimnkem něco je.
Jinak je to tedy hodnota skoro 10krát vyšší než bývá, tak bych skoro řekla, jestli ona má vůbec dobře zkalibrované měření.
Ale to by si asi všimla, je to opravdu o hodně.
Čekání bude dlouhé, ale půjdeš na lepší pracoviště, pořádně se podívají, všechno vysvětlí. Věřím, že to budou šílené dny do pondělí, napiš pak. ![]()
@Litta Jak píší, na genetiku jdu v pondělí, to mi budou brát i krev. Ale paní doktorka za celou dobu tohoto těhotenství neudělala ani jedny krevní odběry, dnes mi jen řekla že Mimi má za hlavičkou 13mm projasnění. ![]()
@Michelle_M Jak píší na genetiku - screening jdu v pondělí. Toto mi řekla moje Dr, jen řekla že za hlavičkou ma projasnění 13mm.
@Evik99 píše:
@Litta Jak píší, na genetiku jdu v pondělí, to mi budou brát i krev. Ale paní doktorka za celou dobu tohoto těhotenství neudělala ani jedny krevní odběry, dnes mi jen řekla že Mimi má za hlavičkou 13mm projasnění.
Až na to, že na krev na screening je pozdě… Možná ti nabídnou odběr krve na vyšetření volné DNA, ale jinak tě buď čekají tripple testy v 16. týdnu, nebo rovnou plodovka. Ale to uvidítě podle toho ultrazvuku.
Jinak Dr. bych s tím konfrontovala a snad i někde nahlásila, tohle fakt není OK, minimálně tě měla o screeningu poučit a poslat jinam, sama měla brát alespoň vstupní těhotenské odběry, pokud jsi tam tedy teď nebyla poprvé…
@Litta Mě takhle objednala sama genetika, řekli mi že první udělají krevní testy a za tři hodiny přijdu na výsledky a ultrazvuk.
![]()
Já jsem na krev na screening šla 13+3 rovnou i s vyšetřením a byli to na FN Olomouc. Takže pokud jdeš na genetiku v pondělí tak to řeš tam a nějaké závěry tvé doktorky se snaž hodit za hlavu. Možná bych přemýšlela i o změně lékaře, i když v této době to bude těžké. Ty odběry krve ti měla udělat i na cukr, krevní skupinu a tak.
@Evik99 mě i moje doktorka říkala, že to teď nově takhle dělají. Bylo nás tam víc co pak ještě došli. Já jsem měla v zhruba v 7:30 odběr a v 10:30 návrat a to už měli i výsledky krve. Před dvěma lety jsem byla 2×, odbery asi v 11 tt a pak až za dva týdny ultrazvuk. Asi předělali postup ![]()
Ahoj ja byla tusim v 13+5, krev mi brali a vysledek jsem mela do tydne a rovnou mi udelali Utz, ale ja byla v olomouci na soukrome klinice, kazdy ma postup jiny, ale urcite neni pozde
jinak 13 mm mi prijde jako uz snad nemozna hodnota, ne? To bude nejaky nesmysl si myslim, doktorka ti k tomu neco rekla??
@thalasan Tak uvidím co mi reknou na screeningu. Takhle moje paní Dr mě už jednou chtěla hnát v 6+1 na potrat že tam nic neviděla. ![]()
Nebo jeste me napadlo nespletla sis ty nebo doktorka 1,3 mm s 13??
Ahojky maminky. Jdu si pro radu, uklidnění…
Dnes jsem byla na kontrole u své gynekoložky, kdy mi bylo řečeno že miminko má šíjové projasnění 13mm. V pondělí jdu na genetiku a jsem upřímně v koncích. Měla to tak některá z vás? Je mi 20let.
(Podotýkám za celou dobu těhotenství mi ani jednou nevzala krev, dnes řekla že to nemá cenu)