Cukrovka u manžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5010
12.12.16 12:41

Jinak co mě tak napadlo, v těhotenství mi hezky pomohl srovnat glykemie mladý ječmen (při dlouhodobějším užívání) a výborné při cukrovce je kysané zelí - vhodný doplněk třeba k těm jitrničkám a uzenému :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
12.12.16 12:46

Kamarádce na diabetes 2 pomohlo výrazně zvýšit podíl rostlinné stravy a omega 3 mastných kyselin. Cukr, alkohol a bílou mouku přestala úplně. Ale denně zelenina, hlavně listová, chlorofyl - třeba ten mladý ječmen, vlašáky, chia, lněné semínko, případně ryby. Živočišné tuky minimálně. A spalovat jak často to jde, při této hmotnosti stačí i chůze - a nemusí být ani moc rychlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.23 21:19

Holky, jdu se vybrečet, vypovídat… mám tatínka, ještě mu není ani šedesát. Několik let bere léky na vysoký tlak, panické ataky a cukrovku 2.typu. Neznám názvy léků ani množství.

Do dneška jen léky na cukrovku, dnes po kontrole dostal inzulínové pero, píchat si zatím má jen večer, zítra má jít na další odběry… kvůli játrům (?)… prý…

Mám o něj hrozný strach, můj děda - jeho taťka, zemřel v cca 70ti letech na infarkt ( také bral léky na vysoký tlak)

Je fakt, že má nadváhu, málo pravidelného pohybu, ne úplně zdravou životosprávu..

Když začne zdravě jíst, to co má jako diabetik, přidá pohyb…je šance se toho pera zbavit?

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
14.2.23 21:23
@Anonymní píše:
Holky, jdu se vybrečet, vypovídat… mám tatínka, ještě mu není ani šedesát. Několik let bere léky na vysoký tlak, panické ataky a cukrovku 2.typu. Neznám názvy léků ani množství.

Do dneška jen léky na cukrovku, dnes po kontrole dostal inzulínové pero, píchat si zatím má jen večer, zítra má jít na další odběry… kvůli játrům (?)… prý…

Mám o něj hrozný strach, můj děda - jeho taťka, zemřel v cca 70ti letech na infarkt ( také bral léky na vysoký tlak)

Je fakt, že má nadváhu, málo pravidelného pohybu, ne úplně zdravou životosprávu..

Když začne zdravě jíst, to co má jako diabetik, přidá pohyb…je šance se toho pera zbavit?

Ano.
Jestli je dlouhodobě v psychiatrické péči a zjevně to nezabírá, ať se nechá poslat do Priessnitzu do lázní jeseník, mají jednak doprý program na psychicé problémy a hlaně ho tam budou krmit tak jak by se měl krmit a trošku ho rozhýbají, bude pak jednodušší pak nějaký režim držet i po návratu - zejména když si tam srovná věci v hlavě.

Respetkive mají i cukrovkový program, třeba je indikovaný i na to. Ale primráně by to chtlěo tu psychiku, pak bude zvládat i životosprávu.

A do lázní by mohl být ochotný jet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
14.2.23 21:43
@Anonymní píše:

Promiň, chápu, že máš strach, ale tvůj otec má úplně normální choroby úměrně jeho věku a životnímu stylu. Inzulinové pero je v jeho stavu ten nejmenší problém. Je úplně jedno, zda užívá jen prášky nebo píchá inzulín. Důležitá je hodnota cukru v krvi, musí dělat vše proto, aby byla stabilní. Neovlivňuje to jen zdravá životospráva, diabetická a pravidelná strava, ale taky jakýkoliv jiný problém. Navíc je cukrovka způsobena narušenou funkcí slinivky, která může být třeba dědičná a zhoršovat se. Vysoký tlak je problém většiny populace v jeho věku. Důležitá je prevence. Můj manžel nadváhu nemá, sportovat celý život a léky na vysoký tlak bere taky. Je mu 50.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
14.2.23 21:56
@Anonymní píše:

Ano, pokud bude žít zdravě, je velká šance, že se zdravotní stav zlepší. Šance, že začne žít zdravě, se ale blíží nule :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
16.2.23 01:54
@Anonymní píše:

Víš DM 2 typu je především výsledek životosprávy většiny lidí…
Můj manžel má DM 1 typu ( pokud nevíš jaký je v tom rozdíl použij vyhledávač).
Je mu 40, DM má od desíti let. Jídlo si váží, tedy jí přesně jí přesně určené porce, drží dietu, tedy jí ti, co jako diabetik má jíst, hlídá si váhu, pravidelně sportuje.
Nepije žádný alkohol.
Prostě se o své tělo stará tak, aby s tou cukrovkou byl schopný fungovat zdravý co nejdéle…
Pokud bude mít svůj otec dost sebekázně, tak tu DM2 může mít kompenzovanou taky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex