Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Holky, jsem po druhé sekci – je vůbec reálné vycvičit břicho? Nemůžu dostat váhu dolů, přitom před těhotenstvím jsem docela hodně cvičila a jídelníček si taky hlídala, takže v tomhle směru chybu určitě nedělám. U prvního císaře to šlo celkem samo, ale teď je to hrozné. A to jsem u prvního dítěte přibrala 21 kg, zatímco teď jenom 13 kg. Máte to některá podobně?
Snažím se už cca 5 měsíců. ![]()
Děkuji za vaše zkušenosti. 🫶
Jo. Po prvním CS to šlo skoro samo. Po druhém vůbec. Stravu moc neřeším, ale to proto, že nejím běžně nějak špatně.
Každý den dlouhé procházky a dopolední pul hodina posilování. V pohybu jsem celý den.
Za 16m jsem zhubla od druhého CS pouze 2kg.
Rozkydlá jsem pořád, nejde to ani zpevnit.
Asi by se to dalo lepším posilováním, ale prozatím na více pohybu nemám čas.
Přesně!! A to, že to nejde zpevnit a cítíš se ‚rozkydlá‘, může po dvou sekcích hodně úzce souviset s povoleným středem těla (diastázou) nebo samotnou jizvou. Pokud jsou hluboké svaly břicha po dvou operacích oslabené nebo ‚odpojené‘, klasické posilování nepomáhá a bříško zůstává vypouklé a měkké, i kdybys dělala nevím co. Na tohle netřeba víc pohybu nebo tvrdší tréninky (na to s dětmi ani nemáme čas), ale spíš úplně jiný typ cvičení zaměřený na pánevní dno a hluboký stabilizační systém..
Jen jsem doufala, že někdo bude mít nějakou vlastní zkušenost, co s tím. ![]()
@Niki271 chce to čas. Máš nyní dvě děti, zahul, já měla několik měsíců jednu vahu a pak to šlo celkem dobře. Ted se zase držím na jedné váze, ale už je to nějak přijatelné. Kojis? Podle me je to hlavně o psychice.
@suzka1 hele už ne,.protože jsem přišla o mléko asi s tím souvisí ten stres no, ale je pravda, že jsem pořád ve stresu syn věčně nemocný, práce, další malé dítě, zvířata a skoro na vše sama asi zanechá následky. 😂 Jak jsou to jenom váhové, tak je to dobrý 😂
@Niki271 tak s tímhle nezhubnes, nebo to půjde hrozně pomalu a blbě, což se ti asi děje teď.. psychická pohoda, spanek a další prostě s hubnutím souvisí..
No právě já zhubla od porodu jenom to, co normálně zhubne každá, ale ani za nic se nemůžu dostat pod 60 kg a to dodržují jídelníček, piju jenom vodu, pohybu mám až až s dvěma dětma a do toho cvičím. ![]()
Možná toho paradoxně děláte moc. Ono stresované tělo, které dostává ještě další nálož stresu tím, že má omezený kalorický příjem, je tam hodně cvičení, vlastně žádný prostor na regeneraci, k tomu myšlenky na to, že prostě musíte zhubnout a mít stejné tělo jako před dětmi… Paradoxně by možná zabralo zvolnit. Jestli máte 60 kilo, tak se stresujete zbytečně. Leda byste měřila 140 cm… Ono je i normální, že žena po dvou dětech nemá stejnou optimální váhu, jakou měla před těmi dětmi a x lety…
@andiedvorakova Rozumím tomu pohledu, ale já se prostě v téhle váze necítím dobře a chci svoji původní váhu zpátky. Raději budu hledat způsob, jak upravit režim (třeba tu regeneraci), než abych se vzdala svého cíle.
Tos mne nepotesila. Jsem 4m po cisari a konecne jsem se vratila k behani, zatim velmi jemne. Tak jsem zvedava. Cele ty 3m (kdy jsem se prvne vazila po porodu) mam uplne stejnou vahu
pritom kojim jak blazen
a jim jako pred porodem… vubec nechapu, z jake energie to dite tak roste ![]()
Já teda nekojim ne že bych nechtěla, ale přišla jsem o mléko, ale to způsobil. stres malá byla na jipu, protože byla křišena a do dneška sledována v rizikové poradně, takže to na stresu opravdu nepřidá.. každopádně po prvním císaři jsem neměla problém, ale po druhém je to fakt šílené.
Paradoxně mne nejvíc pomohl návrat do práce. Pak to šlo nějak samo. Taky jsem bojovala s posledními 5 kilama.
@Bellino asi to bude i vše v hlavě jak člověk se snaží za každou cenu, tak to nejde a jak vypustí, tak to začne samo asi tak jako u těhotenství. ![]()
Myslím, ze tělo nema čas si odpočinout a stagnuje tak. Já jsem od 2.sekce 15 měsíců, mám 40kg dole (nabrala jsem v prvním jak čuně, nezhubla a pak ještě nabrala s druhým), ale váha šla dolu, když jsem prestala cvičit 5-6× týdne a chodila jen 2-3, střídala jsem kardio a silový. Jako jo, to břicho tam furt je, ale posun je obrovský.
A ještě mi pomohlo takové to smysleni “jsem matka, tak se z toho bricha přece nepo..” ![]()
@Anezka1990 dobře sis to nastavila v hlavě. Hele já mám 60, ale váhově jsme zvyklá na 50kg, ale stačilo by mi 52-54kg a výškově 167cm. Ale i tak já jsem si celý život zakládala na postavě, cvičila jsem atd. talze proto mám asi takového trauma a navíc vedle sebe chlapa, co tě nepodpoří ba naopak sledování žen atd tim by se mohl živit, tak ti to moc nepřidá.