Cybex Solution m-fix 2021 vs Britax Römer Kidfix III M 2020

24.1.21 22:14

Cybex Solution m-fix 2021 vs Britax Römer Kidfix III M 2020

Ahoj, moc do diskuzí sama nepřispívám, ale ráda si je pročítám a často mi v nich poradíte. Nyní ale i já potřebuju poradit s konkrétní věcí.
Proto se na vás, prosím, obracím s prosbou, zda a proč koupit autosedačku pro téměř čtyřletou dceru. Obchody zavřené, peněz není nazbyt, tak riskovat, že po týdnu používání autosedačky mi ji zpátky jako použitou (a pro nás či naše auto nevhodnou) nevezmou, taky nechci.. Jedná se o;
Britax römer kidfix III M 2020
Cybex solution m-fix 2021

Britax snad dopadl o něco lépe v testech, sedačka je vážně krásná, je Německá.. a drahá (cca 5.700,– Kč)
Naopak Cybex má teď nějaký patent proti padání hlavičky při spánku, četla jsem, že si do auta i lépe “sedne”, je snad z Hong Kongu a je levnější (cca 3.800,– Kč).

Moc děkuji za rady a tipy. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
24.1.21 22:27

Máme 1× romer i 2× cybex a já hlasuju pro cybex. Kvalitativně na stejno, cybex je dle vyjádření dítěte pohodlnější a ty naklápěcí opěrka hlavy je super. Z romeru mi spící dítě přepadávalo pořád dopředu, v cybexu drží vzpřímený. Zrovna jdu objednávat další cybex. Jestli to je vyrobený v honkongu nebo v německu, je vcelku jedno, navíc mám takový pocit, že cybex vlastní Češi.

• Citovat
  • Upravit
21783
25.1.21 07:46

Rozhodovali jsme se úplně stejně a vybrali Cybex. V Romeru se dítěti špatně sedělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
27.1.21 13:05

Pokud nepotřebujete vzadu místo pro 3 sedačky, tak bych volila úplně jinou. Klippan Wego nebo Cybex z-i fix. Rostou i do šířky, takže líp sedí menším dětem a celkově dýl vydrží. A dají se lehce polohovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
24.10.21 14:01

Zsravím a obnovuji diskuzi
@Cermakovam jsou jste nakonec vybrali? Zrovna řeším to stejné. U Romerky (nepamatuju si ale přesně ten typ) se mi líbí držák na pás i mezi nožkama a gumový nástavec v oblasti hrudníku. Cybex zase vychvalují, že líp dětem sedí a má polohování hlavy. Jak je to s dalsími bezpečnostními prvky (boční náraz atd?) nemáte někdo pozjišťováno? (nebo prosím o radu @steeve)
Cena až tak nehraje roli.
Určitě pojedeme i vyzkoušet (snad někdy🙏) ale chtěla bych mít dopředu „nastudováno“ ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.10.21 14:22
@pet.est píše:
Zsravím a obnovuji diskuzi
@Cermakovam jsou jste nakonec vybrali? Zrovna řeším to stejné. U Romerky (nepamatuju si ale přesně ten typ) se mi líbí držák na pás i mezi nožkama a gumový nástavec v oblasti hrudníku. Cybex zase vychvalují, že líp dětem sedí a má polohování hlavy. Jak je to s dalsími bezpečnostními prvky (boční náraz atd?) nemáte někdo pozjišťováno? (nebo prosím o radu @steeve)
Cena až tak nehraje roli.
Určitě pojedeme i vyzkoušet (snad někdy🙏) ale chtěla bych mít dopředu „nastudováno“ ☺️️

Ten držák mezi nohama po týdnu vyhodíš, to mi věř. Boční ochrana vyjde na stejno.

• Citovat
  • Upravit
26
24.10.21 14:45

@Janli a to jsem si zrovna říkala, že je jedna z těch lepších vychytávek🙉dcera je na dolní hranici (3,5roky, 105cm a asi 17kg), víc by se mi ještě líbila s pětibodovým pásem, ale tam už by to u většiny sedaček měla kilama taky na chviličku, tak mi tohle přišlo jako kompromis 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.10.21 14:50
@pet.est píše:
@Janli a to jsem si zrovna říkala, že je jedna z těch lepších vychytávek🙉dcera je na dolní hranici (3,5roky, 105cm a asi 17kg), víc by se mi ještě líbila s pětibodovým pásem, ale tam už by to u většiny sedaček měla kilama taky na chviličku, tak mi tohle přišlo jako kompromis 🤷‍♀️

Dětem to tak vadilo, že jsme to dávali pryč. Koukni na Joie Bold, ta má integrovaný pásy do 25kg.

• Citovat
  • Upravit
24.10.21 14:57

@pet.est
Nakonec jsme koupili Cybex, přišla nám pohodlnější a také kvůli naklápěcí opěrce hlavy. Je i kompatibilnejsi se sedadly v autě.
Ta vychytávka mezi nohama nám nechybí, přijde mi, že pás dobře sedí, kde má, i bez toho.
Gumový nástavec už mi přijde jako fajnšmekrová zbytečnost.. :nevim:
Boční ochrana souhlasím, že vyjde asi nastejno.
Tak ať vyberete správně :))
Ještě doplním, že má malá má stejné míry ve čtyřech a kousek a je spokojená :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
24.10.21 15:48

To jsou vždycky takový udělátka, co vypadají hezky na obrázku, ale pak akorát zavázej, co😄 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.12.21 15:33
@pet.est píše:
To jsou vždycky takový udělátka, co vypadají hezky na obrázku, ale pak akorát zavázej, co😄 😄

Zdravim, pokud nekomu pomuze, byli jsme dnes vybirat mezi Besafe Izi Flex Fix, Cybex solution Z-Fix a Maxi-cosi rodifix. Odvezli jsme si Klippan Wego :). Besafe je pro mensi deti dost siroka a v ramenou ma fixni rozmer, navic polohovani je hodne slaby; Cybex solution ma pouze polohovani hlavove operky a kdyz se zvetsi tak bocni ochrana je opravdu jen v ramenou; Maxi-cosi nemeli ale z videi polohovani taky nic moc a stejne jako besafe fixni sirka v ramenou. Klippan ma dostatecne polohovani na spani aby hlavicka nepadala (pro nas zasadni nebot jezdime dlouhe trasy i pres noc), v nejnizsi poloze dostatecne uzka i pro mensi deti a zaroven se zvetsovanim rostou i ramena do sire, podrucky, ktery vedou dobre bezpecnostni pasy a rovnou jsme vzali 2 drzaky na lahev. Pro nas irrelevantni (mame dcery) ale prodavac zminoval, ze klukum dost casto vadi drzak pasu mezi nohama. Malym bonusem je soucasna 1000kc sleva Klippanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí