Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, chtěla bych vás poprosit o radu. Dost často se mi stává, že mi holená třísla po ježdění na kole zarudnou a opupínkují se
. Co s tím? Nebo spíš,co dělat,aby se to nestalo?
Dajdula píše:
Ahoj, chtěla bych vás poprosit o radu. Dost často se mi stává, že mi holená třísla po ježdění na kole zarudnou a opupínkují se. Co s tím? Nebo spíš,co dělat,aby se to nestalo?
Neholit se
Nebo nosit volný kalhoty
Určitě by pomohl nějaký zklidňující gel či krém, na trhu je toho mraky ![]()
Zkušenost sama nemám, ale někdo tu radil dětský zásyp - před výjezdem bych zapudrovala …
Méně použitelné rady by asi byly jezdit s nohama od sebe případně se zadkem nahoru anebo zvolit roli bobra na kole nebo si pořídit sadu spoďárů s nohavičkama, aby o sebe ta kůže nejezdila … ![]()
Volné kalhoty na kolo asi nebudou úplně ideální rada
.
Já mám pod cyklokalhotami vždycky bavlněné spodní kalhotky jakoby s nohavičkou, takže mám třísla o něco víc chráněná. Zapudrovat mi nepomáhá. Ale jsou fajn různé krémy proti zarůstání chloupků, většinou jsou trochu zklidňující a nedráždí…
Nezkoušelas krémy proti opruzeninám, co se prodávají pro cyklisty?
Já tohle mám taky a nejen po jízdě na kole. Prostě po každém oholení. Takže jsem zvolila a konečně se odhodlala k laserové depilaci třísel. Já fakt nemůžu vyjít neoholená v plavkách a když se oholím, tak je to pupínek vedle pupínku a je to nepříjemné a bolí to. Doufám, že to za ty prachy bude stát. Teď půjdu poprvé, tak jsem zvědavá, jaký to bude. Píšou bezbolestný, ale moc tomu nevěřím.
Takže tohle by mohlo tvůj problém vyřešit, ale je to časově i finančně náročnější.
Někdo taky doporučuje po holení použít pánskou vodu po holení nebo antiperspirantem namazat oholená místa.
To jsem nezkoušela, ale chlapi se holí a někteří mají taky citlivou pleť a pupínkům to zabrání. Napiš, co jsi vyzkoušela a jestli ti to pomohlo, moc by mě to zajímalo.
Pánské vody po holení nezabírají, kalhotky s nohavičkou také ne. Zapudrování zkusím zítra a napíšu
Pak zkusím ty krémy proti zarůstání. No jdu se odchlupit, ať na mě zítra v bazénu nezírají.I když tím opálený dres a rozbitý koleno asi nevytrhnu ![]()
Mně na zklidnění pomáhá Ondřejova mast. Zkusila bych po holení i po jízdě na kole
Pak napiš, co pomohlo ![]()
bumbinka píše:
Volné kalhoty na kolo asi nebudou úplně ideální rada.
pochopitelně jsem nemyslela dlouhé ![]()
Verca182 píše:bumbinka píše:pochopitelně jsem nemyslela dlouhé
Volné kalhoty na kolo asi nebudou úplně ideální rada.
To je jasný, to mě jen tak napadlo při prvním přečtení…
Ale nedovedu si upřímně představit žádné, kdo na kole fakt jezdí, tak určitě v těch vycpaných, a ty prostě volné být nemůžou. Nebo teda můžou mít volné nohavice, ale ne rozkrok, to by tam ta vložka byla na nic, ne? Aspoň já si to jinak nedovedu představit, prostě cyklokalhoty jsou elasťáky ![]()
Jojo, jezdím ve vycpaných elasťákách
A jak dopadlo dnešní „testování“? Abych se výsledku dobrala rychleji, jedno tříslo jsem si napudrovala a druhé natřela Sudocremem.Pudr mi nezabral vůbec, kdybych si ho tam nedala, tak to vyjde nastejno. Sudocrem o něco lepší, ale ne úplně, tak o 40-50 procent. Doufám, že se k něčemu doberu, abych nemusela na laserovou depilaci.Nějak mi vadí když se musím moc ukazovat, i když tam jsou na to zvyklí. ![]()