Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dnes jsem byla na gyndě, kde mi doktor zjistil 5cm cystu z neprasklého folikulu. Napsal mi THIAMIN 1×1 tbl. Pravil, že teď otěhotnění není úplně vyloučeno, ale že to asi nebude tak jednoduché
Máte některá zkušenost s otěhotněním a cystou? Ptala jsem se, zda budu ovulovat a řekl, že neví…
Ahoj taky jsem měla cystu na vaječníku. Po půl roce od nálezu mi praskla a otěhotněla jsem až potom. Ale myslím´, že bys otěhotnět mohla…Držím palce
Ahoj, mě se udělala cysta 3 měsíce po vysazení HA. Dostala jsem injekci na vyvolání MS a prý jestli přijde, cysta praskla a je to v pohodě. Po injekci jsem dostala MS přesně za týden, jak doktorka předpověděla. Ovšem příští měsíc nic, tak jsem to neřešila, počkala na týdenní spoždění a naklusala k doktorce, že mám zase tu cystu. No cysta tam sice byla, tentokrát na druhé straně. Ovšem bylo tam i asi 3tt staré mimi..:-) takže i s cystou se dá otěhotnět. Na další prohlídce už žádný cysty nebyly. A mimi tam bylo pořád.:-):-)
Jani, ještě máš jeden vaječník a ten může úplně převzít fnkci a nebo jen jednou za dva měsíce… jinak cysta může sama prasknout
tak uvidíš, nech to koňovi ono to nějak dopadne ![]()
Ahoj, jsem tady prvně a snad nevadí, že také přidám své zkušenosti
Po vysazení HA mám neustále problémy s výskytem cyst a to ve velikostech 5-6cm. Obávala jsem se, že neotěhotním. A hle…pozivitní test, ale nic není snadné. Následovala kontrola u lékaře, který mě hnal ihned do nemocnice - podezření na mimoděložní těhotenství. V děloze nic neviděl, levý vaječník 5cm cysta, pravý cystystický a k tomu volná tekutina v děloze. Čekání na výsledky úmorné. Po 3 dnech již šla ta fazolka v děloze vidět, hladina HCG se zvyšuje. Za týden další kontrola.Nyní jsem doma s potvrzeným těhotenstvím, avšak cysty jsou tam stále. Obavy jsou velké, ale touha po dítěti a naděje jsou větší. ![]()
@Janča1212 Jani prosim te jak si dopadla?? zmizela ti cysta po thiamine?
@nikkus píše:jojo! Cysta se po mesici a tydnu pry vyplavila s ms
@Janča1212 Jani prosim te jak si dopadla?? zmizela ti cysta po thiamine?
@Janča1212 tak to si mne hrozne potesila. Ja si prave myslim ze je to z foliku protoze pred tydnem sme byla na utz a jinej dr mi rekl ze tam vidi folik takze zaciname obdobi pred ovulaci a dnes ta uz byla cysta. Dostala jsem thiamin injekce tak uvidime ci zabere.
Mnela si i bolesti?? a jak budu vedet ze se vyplavila??
@nikkus píše:bolesti jsem nemela. To asi nepoznas. Ja se potom proste nakyblovala k dr. na utz a uz tam nebyla
@Janča1212 tak to si mne hrozne potesila. Ja si prave myslim ze je to z foliku protoze pred tydnem sme byla na utz a jinej dr mi rekl ze tam vidi folik takze zaciname obdobi pred ovulaci a dnes ta uz byla cysta. Dostala jsem thiamin injekce tak uvidime ci zabere.
Mnela si i bolesti?? a jak budu vedet ze se vyplavila??
@mabis píše:
Jani, ještě máš jeden vaječník a ten může úplně převzít fnkci a nebo jen jednou za dva měsíce… jinak cysta může sama prasknouttak uvidíš, nech to koňovi ono to nějak dopadne
jo kéž by.. mě se ta potvora drží už skoro 3/4 roku.. a teď bude laparoskopie. Bohužel skrz ni nešlo vidět, jestli ovu probíhá z daného vaječníku. Také jsem se modlila každou ms za prasknutí
Kdyby jsme nechtěli mimčo, tak se cysta bude pozorovat dál. ![]()