Cystická fibróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24292
25.11.13 18:12

Na druhou stranu, když holčičku nezachytil screening a tady by se potním testem a následně molekulární diagnostikou potvrdila CF, tak bude s netypickou mutací, tak to bude tzv. mírná forma. Zní to blbě, ale při blbé zprávě ta lepší možnost.

Příspěvek upraven 21.10.15 v 14:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
milujicimáma
25.11.13 18:18

Já vůbec nevím jak to bude postupovat, malá má dispozice k astmatu od nás jako rodičů i přímého příbuzenstva, Malá je už po 8 v nemocnici, a ted během 2 měsíců měla 3× bronchitýdu. Dnes mi dr, řekl podezření na CF, a tím že jí udělají testy. Mám k ní zakázaný přístup, jelikož jsem nemocná a jsem na rozhraní infekce :nevim:
Strašně se toho bojí, a modlíme se aby to bylo „jen“ astma, ke kterému celou dobu byli naklonění

• Citovat
  • Upravit
2326
25.11.13 18:22

@milujicimáma A má malá i jiné příznaky jako třeba že neprospívá, má objemné mastné stolice, slanou pokožku…???
Vím, jak ti je - vzpomínám si, jak jsem jen brečela a brečela a říkala si, že to přece není možné, že můj chlapeček ne, to přece nejde…a zároveň mi nějaký hlas v hlavě našeptával, že to si říká každá máma a stejně nemocné děti jsou… Myslím na vás a držím pěsti!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
25.11.13 18:23

Jo a ty výsledky potních testů jsme věděli druhý den po provedení, takže alepsoň to čekání nebylo dlouhé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
25.11.13 18:42

V USA zkoušejí experimentální genovou terapii, kdy intranasálně vstříknou danou substanci, které vadný CFTR gen opraví. Je to šíleně drahé, ale funguje to. Než se to dostane k nám, to bude doba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
milujicimáma
25.11.13 18:43

@alien21 malá neprospívá už od narození, byla hypotrof a ted na roce má 8kg a 72cm, jídlu moc nedává a s kakáním máme problémy, má pořád koliky a bud má půjem, nebo zácpu… průjem takový že mi z nočníku nejde ani mýt :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21
28.11.13 19:44

Ahoj, zrovna se chystám založit podobnou diskusi. Jak jste dopadli? Už máte výsledky testů? Nás to teprve čeká a jsem hrozně nervózní, nemůžu ani spát a jsem úplně hotová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
29.11.13 20:37

@Evis
Moje to s kadenim mela stejne, v roce mela 8 kg a asi 78 cm. po dvou letech patrani ji zjistili alergii na psenici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
milujicimáma
30.11.13 12:40

Tak testy byi negativní :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: a odeši jsme z nemocnice pouze s astmatem :palec:

• Citovat
  • Upravit
milujicimáma
30.11.13 12:55

Pokud máte některá dítko s astmatem, přidejte se https://www.facebook.com/…17805/files/

• Citovat
  • Upravit
2326
30.11.13 12:55

@milujicimáma Super zpráva! To je úleva, co??? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
30.11.13 14:07

@milujicimáma to je super, gratuluju. jak to pak člověk hezky hodnotí „má JEN astma“.

Příspěvek upraven 21.10.15 v 14:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
30.11.13 23:18
@milujicimáma píše:
Tak testy byi negativní :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: a odeši jsme z nemocnice pouze s astmatem :palec:

Super, gratuluju moc. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
milujicimáma
1.12.13 09:12

@alien21 To mi povídej, jsem vdľčná „jen“ za to astma,… bya jsem s toho hroznľ vydľšená zvlášt, když mi doktor popisoval co všechno to obnáší, 8o @danyk přesně, když mi doktor oznámil, že se jedná tedy „jen“ o astma tak jsem mu řekla, že díky bohu že má astma, koukal na mě v tu chvíli jak na bázna :mrgreen: @Cuarentena Děkuju moc! :hug:

• Citovat
  • Upravit
11955
27.2.14 13:52

Obnovuji diskusi, mám zapeklitý dotaz :jazyk:

Nedávno jsem četla Spasitele od Jo Nesba a tam je vedlejší zápletka s CF. Kdo četl - jedná se o faktickou chybu autora, nebo je možné aby evidentně nemocný (nikoliv přenašeč) muž, nebyl neplodný? Znám muže s CF, kteří mají děti, ale pouze z IVF (azoospermici apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí