Cytomegalovirus

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7974
3.6.14 21:49

Jsi v dobré kondici a máš čerstvě nabuzený imunitní systém :hug: Žádná reaktivace nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.14 21:51

@kotyk no ve čtvrtek jdu zniva na odběry, tak doufám že to klesá. Trošku doufám že ty hodnoty byli zvýšené,,jenom" kvůli chřipce kterou jsem měla před odběrem. Bojim bojim. :zed:

• Citovat
  • Upravit
7974
3.6.14 22:06

Budu držet palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
30.6.14 20:16

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenost s tím že CMV je v těhu aktivní, po oběrech plodové vody a pupečníkové krve, v plodové vodě je ale u plodu ne, tak nevím, mimino přece tu vodu pije… když jsem se ptala tak mě nikdo z mudr na to nedokázal odpovědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
30.6.14 20:18

@Ivuljenka15 Ahoj, asi zálží jeslti to je prvoinfekce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
30.6.14 20:25

@pepe92 říkali mě že jsem to asi někdy v minulosti prodělala a ani o tom nevím a že teď jak jsem byla těhu se to znovu aktivovalo, test mě dělali kvůli tomu že moje mimi přestalo růst, zjistilo se to ve 23.tt a velikost byla jako ve 20.tt, mohl to být prý jeden z důvodů, proto jsem šla podruhé na plodovou vodu a brali i krev z pupečníku… bohužel moje těhu skončilo porodem mrtvé holčičky ve 28.tt …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
30.6.14 20:37

@Ivuljenka15 tp me moc mrzi, ja jsem byla na ukonceni ve 20.tydnu ale u me to byla prvonfekce a ten plod sice vyvynuty byl ale byla tam spousta malformaci takze by stejne nezilo.. my se ted snazime znova a dpufam ze uz bude vse v poradku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
30.6.14 20:40

@Ivuljenka15 a myslis ze to bylo kvuli cmv? Me bylo receno ze kdyz uz se to pridel jedno tak podruhe uz to paseku nenadela a dva doktori mi rekli at se tim nezapbyvam ze sice protilatky mam ale v takovem stadiuu to ma polovina lidi, nevi o tom a deti maji zdrave

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
30.6.14 20:42

@pepe92 to já právě nevím, snad se něco dozvím po pitvě, výsledky budou až za 3 měsíce, tj. někdy v září…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
30.6.14 20:46

@Ivuljenka15 to je hrozna doba :( u me uz to budpu 3 mesice po ukonceni a snazime se, ale to vis ze se bojim aby to tentokrat bylo dobre..a krev mas pozitivni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
30.6.14 20:50

@pepe92 brali mě krev ve 23.tt a tam to zjistili a tak mě doporučili znovu plodovou v. a pupečníkovou krev na tom jsem byla ve 24.tt o té doby nikdo nic nezjišťoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
30.6.14 20:53

@Ivuljenka15 hmm a kdy se vam to stalo? Alr je fakt ze me to na gynde nabrala na vlastni zadost po tom vsem jsem chtela vedet jestlu to mam stale v krvi..a bohuzel ani, nejdriv jsem dostama stopku se snazrnim ale tyden na to mi volal imnolog ze nevidi problem otehotnet a ze uz to jsou 3 mesice od ukonceni tak muzeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
30.6.14 20:59

@pepe92 stalo se to teď v květnu, teď jsem 14 dní po porodu… já nikdy o CMV neslyšela, napadlo to až mudr. při 2.screen. když viděl že mimi neroste, že by to mahla být jedna z příčin… hned mě řekli že jestli ho mám tak že je to průšvih, že moc mimi poškodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
30.6.14 21:14

@Ivuljenka15 Jestli šlo jenom o protilátky, tak to nevadí. Horší by bylo, pokud by zjistil přímo virus. Jinak aby se miminko nakazilo, musí se k němu virus dostat krví přes placentu. Plodovou vodou se mimčo nenakazí. Takže dokud odolávají bariéry v placentě, je miminko v bezpečí. Obvykle se tomu pomáhá antivirotiky, podobně třeba jako u HIV.

Jinak i při primární infekci je riziko přenosu na plod „jenom“ 30-40%. U reaktivace se přenos uvádí asi u 2%. Problém je, že u později zjištěných problémů vám nikdo neřekne, jestli to byla primoinfekce nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
30.6.14 21:19

@kotyk díky moc za info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie