Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@K-Black než se dcera dostala do postpubertálního věku tak pokoj jako pokoj vypadal, vzala si něco na hraní a pak to uklidila.Pak obrat o 180°.Tak čelenka do vlasů, tam to a to a to.
Jinak s úklidem myčky, zametání a takové práce v domě dělá. Jen ten její kutloch zanedbává ![]()
@K-Black píše:…no a během chvilky díky tomu máme pak v pokoji vykrámovaný kvanta hraček
nehledě na to, že když je doma řád a poklizeno i děti jsou klidnější. Když mají vykrámovaný kvanta hraček v pokoji tak pak chudinky nevědí s čím si hrát. Kdežto když jsou hračky poklizené a roztříděné tak je jim to příjemnější, dojdou si pro vláčky, autíčka, pastelky atd.
jinak tedy když mi kluk chodil ještě do školky, tak jsem si všimla, že i tam se celkem úspěšně úklidu. když měl jít domů, tak nebyl líný jít třeba na druhý konec třídy přesvědčit nějakého svého kamaráda, aby si místo něj šel hrát s hračkami, aby je nemusel před odchodem uklidit, hajzlík jeden mrňavá vyčůraná ![]()
@K-Black Jasně, máš pravdu, ale u nás je to tak trochu jiná situace a jiný děti jak říkáš…Nevařím, kupuju skleničky a chodím nám do jídelny pro obědy, takže nemám žádné nádobí a když ano, hned se to dá do myčky, takže kuchyň mám luxusní, koupalna taky (na to si potrpím, protože se štítím bakterií. Já uklidím, hračky na místo, oblečení do skříně (když se hodně přemůžu) ale pak přijde chlap, mrskne oblečení na židli, dolítnu já s klukama a vše co z nich a ze sebe vysleču, dám (hodím) na sedačku, špinavé odnesu do prádla, pak se synovi nelíbí, že nemůže skákat po sedačce protože mu tam zavazí oblečení, mrskne to na zem, když ho nebaví skákání jde do UKLIZENÉHO pokoje a vysype jednu bednu z hračkama, pak druhou, pak třetí jen z poloviny, se všim si začne hrát, vše začne rozhazovat… a toto je tak každý den!!!A mě to fakt uz nebaví a nechce se mi delat porad dokola to samé.
@Lusy23 píše:
@K-Black než se dcera dostala do postpubertálního věku tak pokoj jako pokoj vypadal, vzala si něco na hraní a pak to uklidila.Pak obrat o 180°.Tak čelenka do vlasů, tam to a to a to.Jinak s úklidem myčky, zametání a takové práce v domě dělá. Jen ten její kutloch zanedbává
mám zanedbaný dva pokoje, jeden se dá při dobré vůli uklidit za cca půl hodinky, to je dcery 14.5 a syna 3.5, pak mám pokoj 19 letého syna a tam chodím v gumových rukavicích a uvažuji o chemickém obleku
ale je fakt že tam na to prdím, jednou za čas mi hrábne a dřu tam dopolko ale jinak to nechávám, dneska jsem se mu dívala odpoledne do skříně, už nemá kalhoty, trička asi dvě, ponožky žádný, čekám kdy si tam vysbírá špinavý hadry
počítám v neděli kolem desáté večer až se vrátí z práce kam odjel dnes, nebo v pondělí ráno než půjde do školy začne řvát že nemá co na sebe
mám velký byt, a jde to mít uklizeno, nepočítám tedy synův pokoj.
@sagina píše: …no a během chvilky díky tomu máme pak v pokoji vykrámovaný kvanta hračekjinak tedy když mi kluk chodil ještě do školky, tak jsem si všimla, že i tam se celkem úspěšně úklidu. když měl jít domů, tak nebyl líný jít třeba na druhý konec třídy přesvědčit nějakého svého kamaráda, aby si místo něj šel hrát s hračkami, aby je nemusel před odchodem uklidit, hajzlík jeden mrňavá vyčůraná
@AniNevim mohl by i výš, třeba poslanec
dneska vyčůranost=úspěšnost ![]()
@CokeLady No a proto se ptám co je na lenost dobré, protože vím, že jsem strašně lenošná, ale jinak si myslím, že jsem normální.
@Anonymní píše:
@K-Black Jasně, máš pravdu, ale u nás je to tak trochu jiná situace a jiný děti jak říkáš…Nevařím, kupuju skleničky a chodím nám do jídelny pro obědy, takže nemám žádné nádobí a když ano, hned se to dá do myčky, takže kuchyň mám luxusní, koupalna taky (na to si potrpím, protože se štítím bakterií. Já uklidím, hračky na místo, oblečení do skříně (když se hodně přemůžu) ale pak přijde chlap, mrskne oblečení na židli, dolítnu já s klukama a vše co z nich a ze sebe vysleču, dám (hodím) na sedačku, špinavé odnesu do prádla, pak se synovi nelíbí, že nemůže skákat po sedačce protože mu tam zavazí oblečení, mrskne to na zem, když ho nebaví skákání jde do UKLIZENÉHO pokoje a vysype jednu bednu z hračkama, pak druhou, pak třetí jen z poloviny, se všim si začne hrát, vše začne rozhazovat… a toto je tak každý den!!!A mě to fakt uz nebaví a nechce se mi delat porad dokola to samé.
a to je to proč nemám ráda bedny na hračky
protože on potřebuje něco a tak hledá, no jasný že vysype celou bednu, máme dvě bedny, v jedné je lego, v druhé větší auta, malá auta jsou v kufříku a menších košíčkách v regálu, mašinky mají svou poličku, další auta taky své poličky, jedna polička je na knížky a karty, pexesa, puzzle atd. dítě přijde a vidí co kde má. Neříkám že nikdy nic nevyhrabe, nemám robota, výše píšu že neuklízí
ale fakt je to přehlednější a mám odzkoušeno že lepší.
@Anonymní píše:
@CokeLady No a proto se ptám co je na lenost dobré, protože vím, že jsem strašně lenošná, ale jinak si myslím, že jsem normální.
musíš ráno vstát, nezapínat PC, obstarat děti, pustit svižnou muziku a dělej. Po obědě ti děti asi spí že? tak hoď nožky nahoru a odpočívej. K večeru tak půl hoďky před koupáním dětí oběhni byt, co se kde válí posbírej, vykoupat, uložit a nožky nahoru ![]()
@CokeLady a mě navíc vaření baví
jen kdyby tolik toho nádobí u něj nevznikalo..
![]()
Mě teda připadá, že uklízim pořád ale bordel je tu furt, a když vařím, tak holka ya trest - že si jí nevšímám roztahá všechno na co dosáhne… nese to až ke dveřím k posteli všude…
vytírám skoro denně (ulepená podlaha a tak..) zametám opravdu minimálne 2× denně.. nádobí taky tak 2× denně.. a taky mě to nebaví… ale musim ( a to jsem sama s holkou…) ale samozřejmě, že někdy si řeknu umyju to potom, zametu pak, sesbírám to večer najednou… a za půl hoďky zvoní někdo na dveře.. kdy mám uklizeno až sama zírám nepřijde ani ten kdo měl..
..
@K-Black A to mas ty policky všechny dole??? Nebo jak na to dosahne?? Já mu nemůžu byt furt u zadku a hádat kterou hračku chce zrovna podat (nemluví), mě příjde, že je to to stejný, stejně to z té poličky shodí a je to na zemi mezi ostatníma. Akurát že to vypadá lépe než v boxech. Já s tam malýma detma opravdu nemám cas uklizet soustavně, bud si hrajeme, nebo chovam, krmim, sme venku. Jedine kdy muzu tak kdyz se mi odpo podari je uspat naraz nebo az vecer kolem 10 kdy jdou spat. A to uz jsem tak leniva ze to nejde
@Anonymní píše:
vyházet hračky ![]()