Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gina108 píše:
No přesně tak, buzerujícího chlapa, natož chlapa buzerantabych také nesnesla
Jeste napad pro zakladatelku : pokud se manzel nechce podilet, ale ma kecy, navrhni mu, ze treba kazdou sobotu dopoledne vezme nekam deti na par hodin a ty si pust na cely byt oblibenou hudbu a poradne pouklizej
Muzes u toho zpivat a tancit a blbnout
Tak budes vedet, ze jednou do tydne proste bude uklizeno
@K-Black Praktické a pěkné… no k tomu spánku, já je v 8 mrsknu oba do postele, ale mladsi (6 mesicu) spi kdy on chce, nee jak chci já a to se fakt snažím a starší je to samé, pokud nespí brácha, tak nejde ani on.. dokonce si je oba vezmu do postele a ze pujdeme spinkat, neee mladsi rve ze je tma a starsi ho hladi a pusinkuje at neplace, navic mi furt podava dudla abych mu ho dala do pusy. Takže uspavaní je horor kterého se desím každý večer a odpoledne. Zkousela jsem uspavat i pojedom, ale to je jeste horsi, mladsi usíná a starší jecí že chce taky na ruky a kdyz uz jsem hodne na prasky a unavena, tak dam starsiho do kocaru, mladsiho do ruky a houpu s nema obouma dokud neusnou a stejne se to neobejde bez revu, takze v 8 chodime spat, ale az v deset spí..
Počasí? Únava? Ja mela to same nedávno, ale jen dva dny a po hodne dlouhe době, teda ne ty hadry, ale jinak bordel taky (hracky a nevytreno) a uvařeno z pytliku, ale třetí den sem se uz nenavidela a všechno litalo. Nesnasim nepořádek, asi bych urcite zesilela valet se v tom dlouho. Klidne bych ti uklidila, me to nevadí.
Mne hodne casu zabere nakupovani a vareni s prckem za zadkem - udela behem te doby neuveritelny neporadek a ja musim doslova levitovat v kuchyni. Kdyz tahle starost tobe odpada, tak u vas vznika neporadek jen svlekanim tebe a manzela nebo jak? Na tom se prece da nejak rozumne domluvit. Prece, kdyz si te namlouval, tak nedrzel v ruce velky plakat „Hledam uklizecku, se kterou bych casem mohl mit deti“
Je jasne, ze neporadek kupi neporadek. Protoze jakmile povolim a nesklizim obleceni hned, tak kazda dalsi vec se tam proste „ztrati“, ze?
Jeden vecer prenech uspavani manzelovi, rychle probehni cely byt a druhy den uz ti bude lito to zaneradit vecmama ![]()
@beruska9 píše:
No ja nevim, jestli je to lenost, nebo trochu „vyhoreni.“ Ja uklizeni nesnasim, pac mam pocit hrozne „zbytecnosti“ - douklizim a muzu zacit znova. Umyju nadobi a za chvili je tam dalsi. Priste se to neda DOKONCIT a tak me popada pocit, ze to nema cenuNavic jaksi postradam hospodynkovske geny, ktere mi umoznuji mit pocut zadostucineni z vypiglovaneho baraku, proto treby FlyLady pro me neni, koukala jsem na to.
Chlapa pedanta bych poslala, kam slunce nesviti, jestli se mu neco nelibi, tak si to muze udelat samMoje reseni - akceptovat stav castecneho bordelu a moc se tim nenervovat
Spojovat si uklid s necim prijemnym - treba zehlim zasadne u televize, takze si to planuju na cas, kdy se na ni chci divat atd. Za obzvlast neoblibene prace si dat malou odmenu
Máš pravdu, je to vyhoření..když jsem byla doma, tak jsem se bincala od ničeho k ničemu, protože nic nemělo smysl..umyla jsem umyvadlo, děti si šly hned čistit zuby a mohla jsem začít znovu..taky jsem si myslela, že jsem nemocná, nebo líná, nebo,,postižená,,..prostě totálně bez energie, věčně naštvaná a vytočená a bez nálady.. ![]()
Ale od té doby co chodím do práce, tak jsem zjistila, že mám odpor jenom k domácnosti..v práci makám jako čert.. ![]()
Ja taky potrebuji tenhle lek… a puvod te nemoci prikladam nedostatecne vychove, nasi me k nicemu nenutitli, doma jsem na nic nemusela maknout a mama kolem nas kmitala, vysledkem je v 60ti neschopna znicena babicka a totalne lina 35 leta dcera. takze se alespon budu snazit kluky vychovat a budu se snazit jim jit prikladem.
ted na sobe makam, jsem zvedava, jak dlouho mo to vydrzi.
Prijde pan do lekarny a rika „Mate prasky na chamtivost? Dejte mi jich hodne, hodne, hodne “
Zakladatelko, já to mám tak nějak cyklycky…jsou dny, týdny kdy tu mám uklizeno, furt chodím za tím malým čunětem (někdy i za velkým) a všechno uklízím…a pak mám období, kdy už jen rezignovaně koukám co kde odhodil, obtiskl, vykrámoval, shodil a chce se mi jen brečet a neee uklízet…pár dní se takhle lituju, jak je to moje uklízení k hov*u a pak zas začnu makat no ![]()
ale jako naklizeno jak v klícce tu není nikdy, nemám na to buňky, i kdybych uklízela 10hodin v kuse nebudu mít tak uklizeno jako kamarádka za 3 hoďky ![]()
@K-Black ty nevíš že autíčka se skládají podle velikosti nebo podle barev?
![]()
Dnes ráno hrůza, chlap došel v 6h ráno z firemního večírku (radši se ani nebudu ptát kde byl, protože večírek končívá do 2h ráno),všude pohozené svršky, fusakle a ten odén
ještě že si ustlal na gauči
No kde mám brát aspoň minimální chuť na úklid ![]()
Ahojky, stanov si male cile. Rekni si, ze kazdy den uklidis trosicku. Nejdriv postupne zpacifikuj ten velky nadelany binec… a pak uz to jen udrzuj. Kazdy den poctive neco. Mej radost z toho, ze kazdy den neco uklidis, vytridis. Postupem casu zjistis, ze toho uklidu je vlastne malo… ze mas cas na sezeni pri pocitaci, spani s detmi. Jen je treba si to zorganizovat. Kdyz se kouknes na ohromny binec okolo sebe, tak je mi jasne, ze nemas chut nikde zacit. Delej to postupne, krok po kroku.
Cetla jsem i navod na uklid podle Lly Lady, ale AZ takova pravidelnost v uklidu pro mne neni. Ale vzala jsem si z toho, ze proste uklizim pravidelne, ale spis bezne veci. Nemam fakt chut napr. kazde pondeli uklizet skrine… to nedam
Ale napr. pravidelne na zaklade FL debordelizuji kabelku, mam nejaky plan na uklid kuchyne, koupelny apod.
@Pudloslava píše:
Ja taky potrebuji tenhle lek… a puvod te nemoci prikladam nedostatecne vychove, nasi me k nicemu nenutitli, doma jsem na nic nemusela maknout a mama kolem nas kmitala, vysledkem je v 60ti neschopna znicena babicka a totalne lina 35 leta dcera. takze se alespon budu snazit kluky vychovat a budu se snazit jim jit prikladem.ted na sobe makam, jsem zvedava, jak dlouho mo to vydrzi.
Prijde pan do lekarny a rika "Mate prasky na chamtivost? Dejte mi jich hodne, hodne, hodne "
Já jsem byla v tomhle hodně peskovaná a stejně… ![]()
@Pudloslava já nemusela na nic ani hrábnout 20 let, než se mi narodil prcek a dostala jsem od města byt.. bylo to jako hodit neplavce do hluboký vody.. aspoň vím, že taková výchova teda ne.. ![]()