Dá se léčit lenost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.12.13 23:20

@CokeLady No a proto se ptám co je na lenost dobré, protože vím, že jsem strašně lenošná, ale jinak si myslím, že jsem normální.

• Citovat
  • Upravit
K-Black
13.12.13 23:20
@Anonymní píše:
@K-Black Jasně, máš pravdu, ale u nás je to tak trochu jiná situace a jiný děti jak říkáš…Nevařím, kupuju skleničky a chodím nám do jídelny pro obědy, takže nemám žádné nádobí a když ano, hned se to dá do myčky, takže kuchyň mám luxusní, koupalna taky (na to si potrpím, protože se štítím bakterií. Já uklidím, hračky na místo, oblečení do skříně (když se hodně přemůžu) ale pak přijde chlap, mrskne oblečení na židli, dolítnu já s klukama a vše co z nich a ze sebe vysleču, dám (hodím) na sedačku, špinavé odnesu do prádla, pak se synovi nelíbí, že nemůže skákat po sedačce protože mu tam zavazí oblečení, mrskne to na zem, když ho nebaví skákání jde do UKLIZENÉHO pokoje a vysype jednu bednu z hračkama, pak druhou, pak třetí jen z poloviny, se všim si začne hrát, vše začne rozhazovat… a toto je tak každý den!!!A mě to fakt uz nebaví a nechce se mi delat porad dokola to samé.

a to je to proč nemám ráda bedny na hračky ;) protože on potřebuje něco a tak hledá, no jasný že vysype celou bednu, máme dvě bedny, v jedné je lego, v druhé větší auta, malá auta jsou v kufříku a menších košíčkách v regálu, mašinky mají svou poličku, další auta taky své poličky, jedna polička je na knížky a karty, pexesa, puzzle atd. dítě přijde a vidí co kde má. Neříkám že nikdy nic nevyhrabe, nemám robota, výše píšu že neuklízí ;) ale fakt je to přehlednější a mám odzkoušeno že lepší.

• Citovat
  • Upravit
K-Black
13.12.13 23:22
@Anonymní píše:
@CokeLady No a proto se ptám co je na lenost dobré, protože vím, že jsem strašně lenošná, ale jinak si myslím, že jsem normální.

musíš ráno vstát, nezapínat PC, obstarat děti, pustit svižnou muziku a dělej. Po obědě ti děti asi spí že? tak hoď nožky nahoru a odpočívej. K večeru tak půl hoďky před koupáním dětí oběhni byt, co se kde válí posbírej, vykoupat, uložit a nožky nahoru ;)

• Citovat
  • Upravit
17472
13.12.13 23:30

@CokeLady a mě navíc vaření baví :pankac: jen kdyby tolik toho nádobí u něj nevznikalo.. :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
13.12.13 23:30

Mě teda připadá, že uklízim pořád ale bordel je tu furt, a když vařím, tak holka ya trest - že si jí nevšímám roztahá všechno na co dosáhne… nese to až ke dveřím k posteli všude… :zed: :zed: vytírám skoro denně (ulepená podlaha a tak..) zametám opravdu minimálne 2× denně.. nádobí taky tak 2× denně.. a taky mě to nebaví… ale musim ( a to jsem sama s holkou…) ale samozřejmě, že někdy si řeknu umyju to potom, zametu pak, sesbírám to večer najednou… a za půl hoďky zvoní někdo na dveře.. kdy mám uklizeno až sama zírám nepřijde ani ten kdo měl.. :zed: :mrgreen:..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.12.13 23:34

@K-Black A to mas ty policky všechny dole??? Nebo jak na to dosahne?? Já mu nemůžu byt furt u zadku a hádat kterou hračku chce zrovna podat (nemluví), mě příjde, že je to to stejný, stejně to z té poličky shodí a je to na zemi mezi ostatníma. Akurát že to vypadá lépe než v boxech. Já s tam malýma detma opravdu nemám cas uklizet soustavně, bud si hrajeme, nebo chovam, krmim, sme venku. Jedine kdy muzu tak kdyz se mi odpo podari je uspat naraz nebo az vecer kolem 10 kdy jdou spat. A to uz jsem tak leniva ze to nejde

• Citovat
  • Upravit
Medžika
13.12.13 23:35
@Anonymní píše:
@K-Black Jasně, máš pravdu, ale u nás je to tak trochu jiná situace a jiný děti jak říkáš…Nevařím, kupuju skleničky a chodím nám do jídelny pro obědy, takže nemám žádné nádobí a když ano, hned se to dá do myčky, takže kuchyň mám luxusní, koupalna taky (na to si potrpím, protože se štítím bakterií. Já uklidím, hračky na místo, oblečení do skříně (když se hodně přemůžu) ale pak přijde chlap, mrskne oblečení na židli, dolítnu já s klukama a vše co z nich a ze sebe vysleču, dám (hodím) na sedačku, špinavé odnesu do prádla, pak se synovi nelíbí, že nemůže skákat po sedačce protože mu tam zavazí oblečení, mrskne to na zem, když ho nebaví skákání jde do UKLIZENÉHO pokoje a vysype jednu bednu z hračkama, pak druhou, pak třetí jen z poloviny, se všim si začne hrát, vše začne rozhazovat… a toto je tak každý den!!!A mě to fakt uz nebaví a nechce se mi delat porad dokola to samé.

vyházet hračky :cert:

• Citovat
  • Upravit
Medžika
13.12.13 23:37
@Anonymní píše:
@K-Black A to mas ty policky všechny dole??? Nebo jak na to dosahne?? Já mu nemůžu byt furt u zadku a hádat kterou hračku chce zrovna podat (nemluví), mě příjde, že je to to stejný, stejně to z té poličky shodí a je to na zemi mezi ostatníma. Akurát že to vypadá lépe než v boxech. Já s tam malýma detma opravdu nemám cas uklizet soustavně, bud si hrajeme, nebo chovam, krmim, sme venku. Jedine kdy muzu tak kdyz se mi odpo podari je uspat naraz nebo az vecer kolem 10 kdy jdou spat. A to uz jsem tak leniva ze to nejde

v 10 je dost dlouho ne? :think: já bych je mrskala do postele ve 20 :nevim: holka tak chodí.. a já pak mám čas i na sebe (emimino)

• Citovat
  • Upravit
1947
13.12.13 23:38
@Anonymní píše:
@CokeLady Já tady nemám ale špínu a ani špinavé prádlo, vše je čisté, ale valí se to tady nooo, spinavé mám v koupelně v koši. Mimo koš jen to co se bude zrovna prát (roztříděné)… a ne, fakt se nestydím, a nečekaná návštěva hold musí pochopit, že mám dvě děti, naštěstí ale žádná taková k nám nechodí

Zakladatelko, a proč to tedy chceš měnit? To, na čem Ti záleží, k tomu se dokopeš, špínu tam nemáš a tohle holt není teď priorita - no a? Tak asi víc potřebuješ vypnout, nebo se vyspat - bože, vždyť zas tak o moc nejde. :nevim: jediné důležité je, abyste se kvůli tomu doma nehádali :hug: Až Ti to bude připadat důležité, nebo budeš mít víc energie, tak to budeš dělat hned, uvidíš :hug: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
13.12.13 23:42
@Anonymní píše:
@K-Black A to mas ty policky všechny dole??? Nebo jak na to dosahne?? Já mu nemůžu byt furt u zadku a hádat kterou hračku chce zrovna podat (nemluví), mě příjde, že je to to stejný, stejně to z té poličky shodí a je to na zemi mezi ostatníma. Akurát že to vypadá lépe než v boxech. Já s tam malýma detma opravdu nemám cas uklizet soustavně, bud si hrajeme, nebo chovam, krmim, sme venku. Jedine kdy muzu tak kdyz se mi odpo podari je uspat naraz nebo az vecer kolem 10 kdy jdou spat. A to uz jsem tak leniva ze to nejde

má takový starý dřevený regál, nízký já nevím metr to nemá asi :nevim: a hlavně spoustu hraček jsem uklidila do úložáku postele. Za tři čtyři měsíce je vytáhnu a on bude vyplesklej a zase si bude hrát :lol: zkusila jsem to vyfotit ale už chrní tak jen ode dveří, výmalbu neřešte jsme si s dcerou hrály :lol:

edit: v 10 bych je zadusila, nebo zdrogovala :lol: to by se mi taky nechtělo :roll:

• Citovat
  • Upravit
50155
13.12.13 23:45

Nebo si zaplaťte uklízečku, at udělá tu nejhorší práci a byt budeš jenom udržovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
13.12.13 23:50

Zakladatelko, proč nezapojíš do úklidu starší dítě? S dcerou se snažím uklízet její hračky každý den. Během dne, když něco vyloženě hodí na zem/sedačku… a jde pryč, tak po ní chci, aby to uklidila nebo alespoň dala na stůl. Pokud se jí nechce, tak používám zaklínadlo „skřítek nepořádník“, který v noci chodí a neuklizené věci si bere. Už nám takhle pár věcí zmizelo! :mrgreen: Zabírá to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
13.12.13 23:51
@LadyTommy píše:
tak mě kdyby chlap občas nebuzeroval, tak tu shnijem, já jsem za to ráda. A když ho něco štve, co mě přijde jako zbytečnost, tak jde a uklidí to sám, třeba včera urovnal všechny šuplata v domě, vytřel je od prachu. A půl předvánočního úklidu mám hotovo 8)no já ho zas péruju za jiné věci a taky je to s ním čím dál lepší. Někdy je ten hnací motor potřeba ;)

To je hrozne individualni…ja na buzeraci reaguji tak, ze trucuji a tim spis to neudelam :-D Proto jsem si nasla nebuzerujiciho chlapa :pankac: Holt univerzalni reseni neexistuje ;-) Ale to uz jsme trochu OT :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.12.13 23:58
@Anonymní píše:
Mám asi dost vážný problém. Napřed jsem si myslela, že to celé je z únavy, ale nejspíš je to jen leností. Mám dvě malé děti (22m a 6m), starám se o ně skvěle, mají vše co chtějí a potřebují. Ale pokud jde o úklid domácnosti nebo jakékoliv práce doma, nebo kolem baráku tak jsem tak strašně líná, nechce se mi ani věšet prádlo, vždy se musím strašně přemlouvat, pokaždé když mi děti usnou, tak místo abych konečně něco udělala, tak ležím vedle nich a spím taky, nebo jen brouzdám na netu, kolem sebe strašný bordel ale ta děsná lenost. Nemám nepořádek ve stylu, všude odpadky atd.. to ne, ale spíš všude oblečení, kopa špinavého prádla u pračky, rozhazený hračky, místo abych vše hned poskládala tak to jen fláknu na židly a pak se to tam kupí a kupí, teď akurát koukám na kupu hader předemnou, na sedačce, všude. Hraček, že není vidět na podlahu a mě se do toho fakt nechce… Jak se mám zbavit té strašné lenosti, chci jen sedět, odpočívat a nic nedělat nebo spát, něco je ve mě co mi brání se zvednout a jít to vše uklidit. Když vysávám tak místo abych vše rovnala, tak jen vysavačem posunu. Nedokážu si představit, že nemám myčku, to by se tady válela ještě kupa nádobí. Holky čím to je?? Už mi příjde, že jsem nemocná, že opravdu mám nemoc jménem LENOST a potřebuju lék.

Od doby, co mi moje lenost zachránila život si ji hýčkám :pankac: Kooonečně jsem si pořídila sušičku prádla - vřele doporučuju, věšení je vopruz, žehlení taky :poblion: prostě prádlo vypere pračka, ty naházíš do sušky, pak vyndáš, uhladíš a složíš a ono tě to donutí jít hned, když víš, že si tím ušetříš žehlení, popř. elektřinu :mrgreen: Občas si pozvu uklízečku, páč jsem líná drbat vodní kámen v koupelně, mejt koše a okna. Joo a teď před Vánoci jsem čtyřletýho syna konečně dokopala a namotivovala k tomu, aby si denně uklízel hračky :pankac: to je ti paráda - pár let jsem neviděla koberec v herně a teď konečně ho vidííím 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.12.13 23:59
@beruska9 píše:
To je hrozne individualni…ja na buzeraci reaguji tak, ze trucuji a tim spis to neudelam :-D Proto jsem si nasla nebuzerujiciho chlapa :pankac: Holt univerzalni reseni neexistuje ;-) Ale to uz jsme trochu OT :oops:

No přesně tak, buzerujícího chlapa, natož chlapa buzeranta :mrgreen: bych také nesnesla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí