Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@CokeLady píše:
pochybuju, že někdo, kdo má takhle malý děti může tohle praktikovat… tohle není uklízení k prckům, ale do domácnosti, kde jsou všichni celý dny mimo domov si myslím. a asi zakladatelka není z těch, který by potěšil vyleštěnej dřez, spíš vyleštěná postel
Většina holek, co podle toho jede má malé dítě včetně mě ![]()
@Anonymní píše:
@hanka.br. No proto potřebuji ten lék dřív než se na mě za to manžel vykašle. Sice říká, že mě miluje takovou jaká jsem, ale určitě vadí a hodně, naše hádky jsou hlavně o tom pořádku, kdyby ale aspoň přidal ruku k dílu, ale on ten nepořádek dělá stejně jako já a děti. Koupelnu a kuchyň mám vyšperkovanou, děsím se bakterií a různých nemocí z toho ale ty hadry a hračky, boty pohazený na chodbě, bundy místo na věšáku tak na židly já o tom vím, ale prostě se mi nechce…
@slavuska1 To sem ráda, že nejsem sama
Tak poházený hračky nepovažuju za bordel - to nemá smysl přes den uklízet… a poválené oblečení je sice blbý zvyk. Ale jako bordel si představuju linku s 2 dny nemutým nádobím, hromádky hader po baráku místo v koši na prádlo, v obýváku zbytky jídla a tak…
Ale hračky se nám tady taky válí - přes den se snažím naučit uklízet malou, večer to naházím do dvou beden. Prádelní koš jsem si dala tak po ruce, že je pohodlnější to hodit tam, než na zem a tak… A jestli ti vadí, že i on dělá nepořádek, tak bych poklidila jen to po sobě a po něm to nechala, třeba ho to trkne.
Kup si i sušičku
já jsem za ní šťastná, tím odpadlo i z větší části žehlení. Je to paráda, když dosuší, tak složíš, dáš na místo a je to
Já už žehlim jen košile. Jinak co píšeš mě občas taky přepadne, ale vím, že s tím musím bojovat, tak vždycky zabojuju a pak mám ještě dobrej pocit, co jsem stihla, ale někdy to dá přemáhání ![]()
@Anonymní píše:
@CokeLady Já tady nemám ale špínu a ani špinavé prádlo, vše je čisté, ale valí se to tady nooo, spinavé mám v koupelně v koši. Mimo koš jen to co se bude zrovna prát (roztříděné)… a ne, fakt se nestydím, a nečekaná návštěva hold musí pochopit, že mám dvě děti,naštěstí ale žádná taková k nám nechodí
Ne, že máš dvě děti, ale že jsi líná. Nazývej to tak, jak to je.Sama tvrdíš, že dětmi to fakt není.
@CokeLady
taky vysávám denně… tam sušenka, tam rohlík, tam moje neskutečně padající vlasy… atd atd… a to jsem vysavač vyloženě nesnášela. Teď jsme kamarádi. NEdávno jsme museli koupit nový a to mě baví ještě víc. Tak manžel říkal, že až me to nebude bavit, tak mi zase koupí nový
![]()
No ja nevim, jestli je to lenost, nebo trochu „vyhoreni.“ Ja uklizeni nesnasim, pac mam pocit hrozne „zbytecnosti“ - douklizim a muzu zacit znova. Umyju nadobi a za chvili je tam dalsi. Priste se to neda DOKONCIT a tak me popada pocit, ze to nema cenu
Navic jaksi postradam hospodynkovske geny, ktere mi umoznuji mit pocut zadostucineni z vypiglovaneho baraku, proto treby FlyLady pro me neni, koukala jsem na to.
Chlapa pedanta bych poslala, kam slunce nesviti, jestli se mu neco nelibi, tak si to muze udelat sam ![]()
Moje reseni - akceptovat stav castecneho bordelu a moc se tim nenervovat
Spojovat si uklid s necim prijemnym - treba zehlim zasadne u televize, takze si to planuju na cas, kdy se na ni chci divat atd. Za obzvlast neoblibene prace si dat malou odmenu ![]()
Já si myslím, že to není lenost a takové to „vyčerpání“ z toho neskutečnýho denního monotoního kolotoče… zakladatelka teda nepíše, jak dlouho to má, jestli už od prvního dítka, ale na mě to působí jen jako nějaké období…
Taky si občas připadám jako lenochod co se týká denního úklidu ![]()
Trošku mně nabudí nakouknutí do pokoje starší dcery, tam to bývá jak po výbuchu a když je na dveřích cedulka NEVSTUPOVAT!!! toleruji to, protože vím že bych se mohla hodně, hodně zlobit ![]()
@avm3 jo to já dělám taky tak. já pak nemám zhnusený den, jen mám pak ráno prostě vztek a protože manžel je ten bordelář tak pak celý ráno v duchu nadávám co zas kde nechal ![]()
@beruska9 Napsali jsme podobnou myšlenku, jen jsi líp nazvala ![]()
@beruska9 píše:
No ja nevim, jestli je to lenost, nebo trochu „vyhoreni.“ Ja uklizeni nesnasim, pac mam pocit hrozne „zbytecnosti“ - douklizim a muzu zacit znova. Umyju nadobi a za chvili je tam dalsi. Priste se to neda DOKONCIT a tak me popada pocit, ze to nema cenuNavic jaksi postradam hospodynkovske geny, ktere mi umoznuji mit pocut zadostucineni z vypiglovaneho baraku, proto treby FlyLady pro me neni, koukala jsem na to.
přesně tak to mám taky.. až se najde lék na lenost, dejte mi vědět ![]()
@beruska9 píše:
No ja nevim, jestli je to lenost, nebo trochu „vyhoreni.“ Ja uklizeni nesnasim, pac mam pocit hrozne „zbytecnosti“ - douklizim a muzu zacit znova. Umyju nadobi a za chvili je tam dalsi. Priste se to neda DOKONCIT a tak me popada pocit, ze to nema cenuNavic jaksi postradam hospodynkovske geny, ktere mi umoznuji mit pocut zadostucineni z vypiglovaneho baraku, proto treby FlyLady pro me neni, koukala jsem na to.
Chlapa pedanta bych poslala, kam slunce nesviti, jestli se mu neco nelibi, tak si to muze udelat samMoje reseni - akceptovat stav castecneho bordelu a moc se tim nenervovat
Spojovat si uklid s necim prijemnym - treba zehlim zasadne u televize, takze si to planuju na cas, kdy se na ni chci divat atd. Za obzvlast neoblibene prace si dat malou odmenu
tak mě kdyby chlap občas nebuzeroval, tak tu shnijem, já jsem za to ráda. A když ho něco štve, co mě přijde jako zbytečnost, tak jde a uklidí to sám, třeba včera urovnal všechny šuplata v domě, vytřel je od prachu. A půl předvánočního úklidu mám hotovo ![]()
no já ho zas péruju za jiné věci a taky je to s ním čím dál lepší. Někdy je ten hnací motor potřeba ![]()
Já to nechápu, dopoledne vařím u toho poklidím, když to nenecháš nakupit do obřích rozměrů je to otázka cca hodinky denně, ne vkuse ale po minutkách. Výmluva že má někdo děti to je blbost, jo jasný třeba se mi v obyváku válí hračky ale nejsou jich kvanta abych pak strávila uklízením hodinu. Problém je pokud se děti nechávají růst jak dříví v lese, hlavně že je klid a nemám s nimi žádnou práci. To je moje kamarádka, v pokojíčkách takový mrdinec že jsem to nikdy neviděla ![]()
Zvedni zadek a poruč si, jak dlouho bude chlapa bavit brodit se bordelem? nehledě na to, že když je doma řád a poklizeno i děti jsou klidnější. Když mají vykrámovaný kvanta hraček v pokoji tak pak chudinky nevědí s čím si hrát. Kdežto když jsou hračky poklizené a roztříděné tak je jim to příjemnější, dojdou si pro vláčky, autíčka, pastelky atd. jdou na to místo kde to je, nemusí se prohrabávat kupou bordelu.
edit: kamarádku nepomlouvám, říkám to i jí ![]()
@Anonymní píše:
Už mi příjde, že jsem nemocná, že opravdu mám nemoc jménem LENOST a potřebuju lék.
nj, to znám
jako nejlepší lék se obvykle ukázal výpadek internetu, to se pak dostávám i k věcem, které třeba už měsíce úspěšně odkládám ![]()
@CokeLady Já tady nemám ale špínu a ani špinavé prádlo, vše je čisté, ale valí se to tady nooo, spinavé mám v koupelně v koši. Mimo koš jen to co se bude zrovna prát (roztříděné)… a ne, fakt se nestydím, a nečekaná návštěva hold musí pochopit, že mám dvě děti, naštěstí ale žádná taková k nám nechodí