Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, zda už některá z Vás absolvovala dálkový let s vaším děťátkem? Konkrétně Asie (např.Singapur), USA? Zda je potřeba nějaké speciální očkování pro Asii? Co strava? Jak řešit jet lag (časový posun)? Zatím nic konkrétního neplánujem, ale budu ráda za Vaše názory, zkušenosti… ![]()
taky by mě zajímalo
chtěli bysme do Thajska. Ne samozřejmě teď, ale možná příští rok na Vánoce, prckovi budou skoro dva roky, to už by šlo
jsem ráda, že toto téma neřeším sama
ono mě hodně kamarádek od těhle cest odrazuje, my jsme ale s parnerem vždycky rádi cestovali a teď po více jak roční pauze bychom zase rádi mimo Evropu…:) Thajsko nás taky láká, jen nevíme kam jet, neradi cestujeme s CK, ale s dítkem asi nebude jiná šance než Ck
jj s takhle malým dítkem je lepší mít všechno dopředu zajištěný, protože nikdy nevíš
i když my jsme jezdili s cestovkou vždycky, ale je fakt, že jsme takhle daleko ještě nebyli. byl to můj sen, akorát jsem ho před dítkem nestihla naplnit, tak si počkám až trochu povyroste a splním si ho s ním ![]()
Jana+Danik píše:
jsem ráda, že toto téma neřeším samaono mě hodně kamarádek od těhle cest odrazuje, my jsme ale s parnerem vždycky rádi cestovali a teď po více jak roční pauze bychom zase rádi mimo Evropu…:) Thajsko nás taky láká, jen nevíme kam jet, neradi cestujeme s CK, ale s dítkem asi nebude jiná šance než Ck
Zkuste to přes německou cestovku. V katalogu se dá vybrat jakýkoliv hotel, zajistí vám letenky a budete tam velmi pravděpodobně sami bez Čechů ![]()
My využíváme Ruefu reisen, která prodává právě německé zájezdy, zašlou katalog domů a zajistí i letenky.
Očkování asi záleží na tom, co tam budete dělat. Pokud ležet jen u moře a nejezdit do nějaké džungle, kde se může lecos vyskytnout, tak bych řekla, že spíš nebdue nic potřeba. Ale poradí třeba tady vakciny.net
Jinak bych jela na co nejdelší dovolenou, aby jste se mohli vzpamatovat z toho letu, který nemusí být s malým dítětem úplná paráda. Když už mu budou víc než dva a bude mít svoji sedačku, tak to bude asi o trochu lepší. A pokud se poletí na noc.
Tak ja musím říct, že díky Danečkovi se nám dovolené úplně změnily, je to úplně něco jiného, lepšího, takže se na další dovolenou, ať už je to kamkoli, moc těším…Teď nás teda lákají dálky, ale ty obavy tam prostě jsou! Co se týče Kuala Lumpur a Singapuru, už dřive jsme tam žádné problémy neměli, přece jen to jsou čistá města, ale horší to je s prckem, když vše ochutnává ![]()
díky za typ, my si vždy kupujem letenky sami a hotely hledáme na booking.com, kde si čtem recenze od lidí co tam byli, a pod. Po Evropě se to dá takhle praktikovat bezvadně, cestovali jsme tak i do Austrále, ale Asii moc riskovat nechci… v minulosti problémy nebyly, ale jak říkám, o prcka mám strach… ![]()
My teda zatím byli nejdál v Izraeli - samozřejmě bez prcka.............i když ne tak docela, byla jsem v 9. týdnu
ale strašně mě láká to Thajsko a pak taky SAE - tam by problémy být neměly vůbec, tam je všechno nový čistý a prý naprosto žádná kriminalita ![]()
taky bych chtěla do Dubaje např… jenže to je tak těžké se rozhodnout
je léto, nejdřív pojedem v říjnu, už se musí pomalu něco vybírat, ale asi bych třeba zkusila SAE, to je na pul cesty do Asie
a kdyz zvladne posun v dubaji, zvladne i Asii ![]()
jj do Dubaje se letí myslím nějakých 6 hodin, což ještě není tak hrozný, do Thajska prý 15
to budu muset počkat, až budeo něco větší ![]()
Ahoj, ja ted z vlastni zkusenosti jako prvni doporucuju Bali - letet do Denpasaru a oblast kolem Kuty. Tam v podstate staci zabukovat si neco pres internet, treba pres Tripadvisor na netu mrknout na doporuceni lidi a zabukovat si jen letenku.
Hoodne lidi tam bylo treba s malejma miminama, teda byli to spis ti, co to meli letadlem bliz, to jo, ale bez problemu. Hotely tam jsou vsech kategorii, absolutne bez problemu i co se tyce cestovani a jidla..
No a nebo Malajsii, dat si treba Singapur a prejet do Malajsie, tam je to na stejne urovni jak tady, dokonce lepsi na pocet turistu a na chovani malajcu k turistum, me ty Thajci uz pekne lezou krkem, jen vyrejzovat na lidech co nejvic, nacpany autobusy k prasknuti a podobne, samozrejme se da vychytat i pohoda, ale jak rikam, ja byla spokojenejsi v Malajsii
Jinak co se tyce zapadniho pobrezi, tam je to vyspelejsi jak tady ![]()
Taky to ted furt doma resime, ale jak mame dva a jeste se nam nechce s nima letet daleko, tak dame max nejake Emiraty, ale uz se siiilene tesim tak za 4 roky ![]()
Ahoj my jsme byli s malym kdyz mu bylo 14 mesicu v Australii a zvladl let i presun casu uplne v pohode, taky jsme byli v jeho 20 mesicich v Dubai a taky vse super, myslim ze se adaptuji lip nez dospely
akorat ted je v Dubai nehorazny hic takze bych doporucila az tak konec rijna, papaaaa
@Jana+Danik píše:
díky za typ, my si vždy kupujem letenky sami a hotely hledáme na booking.com, kde si čtem recenze od lidí co tam byli, a pod. Po Evropě se to dá takhle praktikovat bezvadně, cestovali jsme tak i do Austrále, ale Asii moc riskovat nechci… v minulosti problémy nebyly, ale jak říkám, o prcka mám strach…
Jak jsi přežila cestu do autrálie s dítetem? Jak bylo stare? My mame pred sebou cestu 12hodin a celkem mám obavy jak to zvladneme:-(