Daly byste přednost úžasné práci před rodinou?

17974
11.11.11 16:36

Daly byste přednost úžasné práci před rodinou?

Už podruhé jsem dostala výbornou pracovní nabídku v době, kdy se mi to nehodí. Poprvé to bylo, když jsem měla měsíční dvojčata, podruhé dnes, kdy máme skoro hotový nový dům, v září jsem začala pracovat a děti změnily kvůli stěhování školy a školky.
Kdybych práci vzala, znamenalo by to nové stěhování celé rodiny do zahraničí, zřejmě pronajmutí nového domu (čekali jsme na něj deset let), nebo se rozdělit a jít pracovat do zahraničí sama.
V podstatě jsem rozhodnutá práci nevzít, ještě jsem neodepsala, ale na 98% práci odmítnu. Zajímá mě, jak jste se / jak byste se zachovali vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7584
11.11.11 16:37

A co děti a manžel? Chtěli by se stěhovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
11.11.11 16:39

Přesně tak, hlavně bych to probrala s manželem a dětmi, jak se k tomu staví, pak by se vidělo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
11.11.11 16:41

Ahoj, rodinu bych netrhala, buď bysme šli všichni, nebo nikdo. Záleželo by to především na tom, jak lukrativní práce ta je, jestli je to životní příležitost a jiná už nebude a hlavně taky na tom, jestli by práci v zahraničí sehnal i partner. Takže nejprve promluva doma, v případě nenamítání shánění zaměstnání pro partnera a hledání zázemí pro rodinu (dům). Taky by záleželo na tom, zda to je třeba někde u hranic a já bydlím taktéž u hranic akorát z druhé strany a do práce bych mohla denně dojíždět. Pokud by to šlo, práci bych vzala. Rozhodně bych se sama nestěhovala s tím, že rodinu budu vídat třeba jen o víkendech. Jak dlouhou dobu na rozmyšlení máš ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdenninka
11.11.11 16:41

poradila bych se s manželem. Třeba bude souhlasit. Zase ber to z té fin. stránky, jak hodne si polepšíš :wink: a časem se můžete vrátit.
Vždy je cesta zpět :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4387
11.11.11 16:42

A kde by si sa mala stahovat do akeho statu?
Ake stare mas deti?
Ja by som to isto zvazovala…totiz zahranicna skusenost je vzdy na nezaplatenie. Deti sa naucia jazyk. Samozrejme by som to zvazovala pokial prijem by pokryl aj naklady v Cechach - hypoteku a manzel by suhlasil. Urcite by som rodinu nerozdelovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
11.11.11 16:43

A byla by ta práce časově omezená,třeba se za rok či dva vrátíte zpět?Nebo by to znamenalo trvalé odstěhování do zahraničí?A jak by to snášel manžel,měl by také v zahraničí práci?A jste oba typy na stěhování,odejít od rodiny,přátel?A děti jsou v cizím prostředí jako rybky ve vodě?
Pokud tady máš přijatelně dobrou práci,rozumně zaplacenou,tak bych neuvažovala odejít.Když vyloženě nic netlačí,že by si tu práci musela vzít,třeba kvůli penězům.
Nabídka přišla dvakrát,za pár let může přijít znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
11.11.11 16:47

Situace je taková, že jsem se před půlrokem vrátila s dětmi ze zahraničí, kde jsme žili 4 roky s manželem, který tam pracuje (Čech). On se má vrátit podle plánu do roka, max dvou za námi a konečně máme začít žít jako rodina v ČR. Mezitím jsem tu vzala nepříliš finančně výhodnou práci, která ale časově umožňuje věnovat se dětem.
Manžel by v místě, kde mi práci nabízejí, možná práci sehnal. děti mě sice přesvědčují, ať to kvůli nim nevzdávám, ale v praxi vím, že by se jim už stěhovat nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
11.11.11 16:49

V podstatě je to poslední příležitost toho druhu, jakmile tu žačneme žít, už ven nepůjdem, už jsme toho užili dost (já tedy ne pracovně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
11.11.11 16:50

Muž by souhlasil kvůli mně, protože ví, že jsem kvůli rodině šla profesně od válu, zatímco on si kariérně „užil“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
11.11.11 16:51
Eliška píše:
Situace je taková, že jsem se před půlrokem vrátila s dětmi ze zahraničí, kde jsme žili 4 roky s manželem, který tam pracuje (Čech). On se má vrátit podle plánu do roka, max dvou za námi a konečně máme začít žít jako rodina v ČR. Mezitím jsem tu vzala nepříliš finančně výhodnou práci, která ale časově umožňuje věnovat se dětem.
Manžel by v místě, kde mi práci nabízejí, možná práci sehnal. děti mě sice přesvědčují, ať to kvůli nim nevzdávám, ale v praxi vím, že by se jim už stěhovat nechtělo.

a ty jsi dostala misto tam, kde je manzel?

• Citovat
  • Upravit
7584
11.11.11 16:52

Jestli děti chtějí jet a manžel by souhlasi, tak bych jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
11.11.11 16:52

Ne, jinde, jiná země. Nejde žít na jednom místě a dojíždět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
11.11.11 16:53
Eliška píše:
Ne, jinde, jiná země. Nejde žít na jednom místě a dojíždět.

Takze byste se s detma odstehovali a manzel by se za vami za cca treba rok pristehoval? Jako tady?

• Citovat
  • Upravit
8566
11.11.11 16:54
Eliška píše:

A je to práce na nějakou dobu nebo na pořád ? A zem asi neprozradíš co ? Pokud by to byla práce na pořád a jednalo by se např. o USA nešla bych do toho. Kdyby se jednalo např. o Německo, jela bych, obvzlášť v případě, že děti nic nenamítají a partner také ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat