Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nečetla jsem vše,prosím anonym kvůli kamaradce. Ta šla na 2 interupce v 18ti letech. Pak se nikdy nechránila s více partnery a otěhotněla až ve 35ti letech při 3.IVF. už myslela že bude muset zůstat bezdětná.. nynější mého ex byla minimálně na dvou a teď ceka druhé dítě. Je jí 25
@Libuslibu Padly tady dotazy, na které jsi neodpověděla. Jak je možné, že před pár dny vše v pořádku, pak příjdeš o práci a najednou jsi zadlužená? Zaměstnavatel tě jako těhotnou vyhodit nemůže, takže si nech od doktora vystavit potvrzení a šupej zpátky do práce. Nebuď přece tak hloupá a nenechej se vyhodit, na to nemá zaměstnavatel právo, ty jsi chráněná zákonem.
A ten argument, který pořád dokola omíláš jako kolovrátek, že chceš svému dítěti dopřát vše… To nemůže spousta rodičů, záleží, co si pod tím vše představuješ. Oblecky koupíš levně z druhé ruky, postylku a kočárek taky, v pohodě se vejdeš do několika tisíc, když budeš chtít.
@Libuslibu zajímalo by mě, co si 21letá holka představuje pod větou.. chci dát dítěti vše nejlepší?
@Lucie1906 - Máš úplnou pravdu
, proto se toho rizika neplodnosti strašně bojím. A věřím, že bych si to vyčítala. Furt přemýšlím, neustále už 3den.
Celý dny brečím a jsem ve stresu…
Myslím, že bychom to zvládli.. ale právě to „co když“ Co když nebudu moc dát svému dítěti to co bude potřebovat.? Bojím se strašně interrupce a ještě více se bojím, že jako máma selžu..
![]()
Děkuji, že mě neodsuzuješ, jsi jedna z mála co se tu snaží pomoc a ne ještě více stresovat.
@Mandarinka01 Já o tom furt přemýšlím, je to tak divné… Leda by v práci udělala nějakou šílenou botu a s tím je spojený okamžitý vyhazov a náhrada škody, jinak si neumím představit, jak se během tří dnů dá ztratit práce a nadělat existenční dluhy.
@Libuslibu Jste dva, takže vždycky se to nějak zvládne, i kdyby jsi nedejbože zůstala sama tak to zvládneš, jsou různé příspěvky, příspěvek na bydlení atd… Je spoustu žen samoživitelek a zvládají, a určitě by to každá řekla že i když je to těžké tak by neměnila a navíc tomu málemu bude úplně jedno jestli máš měsíční rozpočet 15 tisíc nebo 100 tisíc, a vždy když se pak na to malé podíváš a ono se na tebe usměje tak věř že všechny problémy budou to nejmenší ![]()
@Mandarinka01 - Promiň ale řekla bych, že je to zrovna už osobní, to proč jsem zadlužená. S tou prácí se to snad vyřeší. A to, že to tu opakuji jak kolovratek, tak to bude tím, že chci pro své dítě to nejlepší. Ano o věcech a postýlka atd.. se koupí z druhé ruky, nebo se daruje od příbuzných.. ale to já to tu rozebírat už nebudu.. Promiň napsala jsem na Emimino abych se zeptala na pravděpodobnost neplodnosti po interrupci a ne abych tu psala o svém či-li našem soukromí a životě.
@Libuslibu když píšeš omáčku kolem toho, proč uvažuješ o interrupci, tak se nediv, že se ptáme.
@mamina2017 - V pořádku, je moje chyba, že jsem prvně psala „omáčku“ .. a poté se teprve zeptala, omlouvám se ![]()
@Libuslibu píše:
@Mandarinka01 - Promiň ale řekla bych, že je to zrovna už osobní, to proč jsem zadlužená. S tou prácí se to snad vyřeší. A to, že to tu opakuji jak kolovratek, tak to bude tím, že chci pro své dítě to nejlepší. Ano o věcech a postýlka atd.. se koupí z druhé ruky, nebo se daruje od příbuzných.. ale to já to tu rozebírat už nebudu.. Promiň napsala jsem na Emimino abych se zeptala na pravděpodobnost neplodnosti po interrupci a ne abych tu psala o svém či-li našem soukromí a životě.
Pravděpodobnost v procentech ti tady nikdo nepoví. Buď budeš moct mít jiné děti, nebo ne. Je na tobě zvážit, jestli ti ty tajemné okolnosti, které tady nechceš vysvětlovat, i když jsou pochybné, za ten risk stojí. Přeji ti do budoucna pevné nervy.
Nedavno tady byla diskuze, kde zenska nechtene otehotnela (nebylo to prvni dite), jenze meli dluhy, nemeli jak vyzit a vsichni do jednoho jste ji tady semleli, jaka neni kr*va, protoze v takove situaci poridit si dite je sebevrazda…a dneska to je jen same “dite do 8 let nic nestoji”, “i s dluhama se to da zvladnout..”
tak jak to vlastne je?
@Libuslibu píše:
A co je tedy podle tebe to nejlepší, co chceš pro dítě pokud to nejsou hmotné věci. Láska a mámina náruč nic nestojí a je pro dítě o nejdůležitější. Jinak pravděpodobnost neplodnosti po potratu ti nikdo neřekne, stát se to ale může.
@poHanka89 to se samozřejmě odvíjí od situace. Tu otázku doufám nemyslíš vážně. Zakladatelčiny výmluvy jsou vágní, pochybné. Během tří dnů přišla o práci (odnese potvrzení o těhotenství a má ji zpátky=vyřešeno), zadlužili se kvůli výpovědi (peníze tedy zůstanou neutracené, protože práci má=vyřešeno. Poplatek za půjčku ze dvou platů snad zvládne uplatit i matla), nejsou připraveni stát se rodiči (několik měsíců se o dítě vědomě snažili=čili tohle je výmluva). Tak co přesně jí kdo má říct?
Asi jí tvrdil, že se změní a že začne druhý den.