Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To je snad zákon schválnosti.Lidi tohoto typu,pro mě slušně řečeno " problémoví a jednodušší " plodí bez problému
Jo a když jste to malé dělali,tak přítel zřejmě neřešil,že na dítě není připravený.V tu chvíli uvažoval něčím jiným,chápu.Pro mě jste tragédi oba.
Nebude to tím že chyba bude někde jinde než v dluzích atd ?? Celé je to nezodpovědné a nevěřím tomu že když si dva plánují tak se to takhle .......
Doopravdy jste to dítě chtěli oba ?
@Libuslibu píše:
Promiňte ale dál se k tomu vyjadřovat nebudu. Našli se tu lidi, který mě chápou a odpověděli mi normálně. A těm moc děkuji.
Chápu, že do mě budete rýpat. Protože interrupce je špatná a já to dost dobře vím.
Jenže ale nechápete, že dát dítěti život je sice ta nejkrásnější věc co existuje.. ale vzít mu šanci na krásný život bez omezení,tak krásný není. Chci dát svému dítěti vše a ne, že budu já nervní, přítel nervní s toho, že mu nemůžeme dát vše.
Jediný co Vám k tomu ještě napíšu, vy co urážíte - Nic nevíte a neznáte mě.
Věř mi, že děti nevnímají štěstí skrze hmotné statky (cena výbavičky, kočáru, značkový hadry), ale skrze lásku a pozornost svých rodičů. A tu můžeš dát zadarmo
To mu radši vezmeš život, než abys pořídila výbavičku z druhé ruky?
Bez práce jsi cca týden - to jsi za tak krátkou dobu nasekala dluhy, které nejste schopní umořit? ![]()
Když jsme začínali my, měli jsme doslova holej zadek. Otěhotněla jsem neplánovaně, přesto jsem si dítě nechala. Vše jsme zvládli, chce to jen chtít a snažit se, umět se na čas uskromnit a přemýšlet!!! Nyní je nejstarší dcera už dospělá a neumím si představit, že by tu s námi nebyla - mým rozhodnutím.
Je to na tobě ![]()
Sestřenice kdysi před léty na potratu byla. Říkala jsem ji, ať neblbne a není pitomá, že jí jako rodina vypomůžeme. Stála si na svým. Teď už by dítě chtěla, ale nemůže otěhotnět. Já děti mám a ona mi každé těhotenství a každé dítě strašně závidí, má depku a furt bulí. V osobní anamnéze tu interrupci má uvedenou. Takže, když mluvila o té neplodnosti s doktorem, řekl jí, že to může být klidně kvůli tomu zákroku. A ona se bránila, že jí tehdy řekli, že riziko neplodnosti je minimální. Doktor pokrčil rameny a řekl, že to nemůže nikdo dopředu říct, co to způsobí. Tož tak, každý svého štěstí strůjcem.
@Libuslibu Já se teda ani nedivím, že tě ostatní tak odsuzují. Tvoje situace je dosti podivná
ale pokud to dobře chápu - když jsi ve 4tt, tak sedíš doma se sotva zaschnutým testem, je to tak? Pokud ano, dala bych si čas a s rozhodnutím nespěchala. Nic neni tak horký, jak se to uvaří…přeci nemusíš pod kudlu hned zítra
prostě se teď zkus sebrat a dát se co nejvíc do pohody, třeba pak budeš mí jasno.
Možná jsi teď nervózní a panikaříš, ale ber to tak, že Ti život klade do cesty různé situace, se kterými je dobré se popasovat. Dříve ženy běžně otěhotněly i v 18 letech a zvládly to. Zvládly to jiné, zvládneš to i Ty. Přeji Ti, aby ses rozhodla správně. ![]()
Fuuuha, teď jsem si pročetla starší diskuze a jsem z toho trochu rozpačitá. Opravdu jsi chtěla otěhotnět? Nepřipadáš mi autentická.. Nejdříve jsi psala, že se snažíte a teď tohle. Opravdu si to pořádně promysli. Držím palce.
@KájaHvězdička to je to za co ji tady všichni odsuzujeme ,oni se snaží bůh ví jak dlouho a pak chce jít na potrat bo si vzala půjčku
![]()
@Ennny píše:
@KájaHvězdička to je to za co ji tady všichni odsuzujeme ,oni se snaží bůh ví jak dlouho a pak chce jít na potrat bo si vzala půjčku![]()
na sedačku nebo peďáckou kabelku od Gucci ![]()
@Burj Chalifa no to snad ani radši vědět nechci,bo to bude beztak stejně stupidní jako celé jejich chování a výmluvy ![]()
@Ennny píše:
@Burj Chalifa no to snad ani radši vědět nechci,bo to bude beztak stejně stupidní jako celé jejich chování a výmluvy
a jako celá zakladatelka
@GabinkaCh píše:
Ta kamarádka je normální jo?
Ne, nechce se ji makat je ji 35 a naposledy v praci byla v 19. Jeji manzel dela v Nemecku a bere krome prijmu na kazde dite 200Eur Kindergeldy tudiz ma 1000Eur Kindergeldy coz je na nase 25tis. bere to pry jako kdyby pracovala, pry je to jeji vyplata.
@pionyrka píše:
Ne, nechce se ji makat je ji 35 a naposledy v praci byla v 19. Jeji manzel dela v Nemecku a bere krome prijmu na kazde dite 200Eur Kindergeldy tudiz ma 1000Eur Kindergeldy coz je na nase 25tis. bere to pry jako kdyby pracovala, pry je to jeji vyplata.
@pionyrka No to je zajímavá kariera
do kdy Kindergeld vyplácejí? To aby začala dělat další děti, ne? ![]()