Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mám prosbičku, potřebovala bych poradit hodně rychle. Přítel minulý rok kupoval byt a do konce ledna se musí podat přiznání k dani z nemovitosti. Jde to ještě zítra podat na finančák. Nemáte prosím někdo stažený formulář? Já přibližně vím, jak to vyplnit, dělala jsem to minulý rok, ale našla jsem formulář, který se mi moc nelíbí - není tam nikde kolonka vyplnit číslo popisné a číslo jednotky, nýbrž parcelní číslo atd.
Jelikož je 31.1. v neděli,tak zítřek je ještě brán jako možnost podat přiznání na finančák.takže zítra si v klidu zajděte na FÚ a žádost vyplňte na jejich formulář.
Tady jsou všechny aktuální tiskopisy, dole jsou potom i na daň z nemovitosti včetně pokynů, tak si to zkus stáhnout.
Ahoj, také jsem dnes vyplňovala. Stahovala jsem to na : http://business.center.cz/ - v záložce šablony. Bylo to jednoduché
. Také jsme minulý rok kupovali byt a zítra to jdeme podat.
Na každým finančním úřadě by měl být jejich finanční poradce, tak vezměte kupní smlouvu, kvůli rozměrům, on by vám s tím měl pomoci.
ted jsem to zrovnace podala on line- na stránkách ministerstva máš formulář. odeslat nejpozději zítra. pak do pěti dnů přineses podepsaný nějaký potvrzení, který ti vyjede na konci po odeslání a je to- nebo jestli máš elektronickej podpis tak tam nemusíš vůbec.
Musím vyplnit přiznání k dani z nemovitosti. Nastala změna ve výměře pozemku. Najdu někde na internetu Seznam katastrálních území s přiřazenými průměrnými základními cenami zemědělských pozemků, stanovenou vyhláškou ministerstva zemědělství?
@histep Díky moc. Můžu ještě dotaz? Když se snížila výměra u jednoho pozemku, tak podám dílčí přiznání pouze na ten změněný pozemek a uvádím novou výměru? Stejně si ale musím vypočítat vše, abych na poslední stránce uvedla daň za pozemky a daň za stavby. V roce 2015 byla daň vyšší než v roce 2014 a já nevím, kde nastala změna - jestli pouze u pozemků nebo i u staveb.
Já třeba dílčí vůbec nedělám, vždy to raději vyplním celé komplet, protože to celkové číslo na konci stejně potřebuješ. Zvlášť pokud nevíš přesně, jaký vlastně byl poslední stav (tedy to co FÚ vyměřil ve 2015), tak bych nespoléhala na úřednice a vše vyplnila znovu.
@histep Já to právě už jednou dělala - a myslela jsem, že bude lepší udělat celé, ale oni chtěli pouze dílčí.
@Sára 1 píše:
@histep Já to právě už jednou dělala - a myslela jsem, že bude lepší udělat celé, ale oni chtěli pouze dílčí.
K tomu tě nemohou nutit - v zákoně je, že pokud dojde ke změnám okolností, lze podat BUĎ daňové přiznání (tj. celé) NEBO dílčí daňové přiznání (tj. jen změny). Bohužel vždy záleží na lidech… ![]()
Opět jsem dostala za úkol vyplnit daňové přiznání k dani z nemovitostí a bohužel v něčem tápu. Chtěla jsem to zvládnout sama. ![]()
1. Stavba a ř. 301 - způsob užití. Na LV uvedeno objekt bydlení. Momentálně tam nikdo nebydlí a ani není v plánu, že by tam někdo bydlel. Pokud se změní způsob užití třeba na rekreaci, budu podávat nové přiznání?
2. Kde zjistím, o jaký les se jedná?
Kdysi jsem byla na FÚ a tam mi řekli, co tam mám opravit - něco jsem měla špatně. Opravila jsem to tak, jak mi to paní nadiktovala. Později přišla složenka a stejně tam byla jiná částka. ![]()
Mně teda všechno nadiktoval ten chlap na úřadě, kam co mám napsat a teď už mi každý rok chodí jen automaticky složenka a nic znova vyplňovat nemusím. ![]()