Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky prosím o radu, v daních se teda nevyznám, to na rovinu, vždy jsem jen podepsala papír v práci. Bonus na prcka už máme vyřešený, ten dostane přítel, mě ale přišlo z hypotéky úroky 45.tis, pokud bych měla příjem, tak to také mohu zahrnout do daní že jo, ale jsem na mateřské, takže bohužel. Kdybych měla ještě výpomoc každý měsíc 3tis.takže 36tis. přivýdělek za rok, mohla bych si ty úroky dát do daní? Děkuji
Ano mohla, ale je to zbytečné, protože z 36tis. za rok stejně žádná daň nevyjde. Kvůli slevě na dani.
No pokud ten byt je váš obou, tak by to mohl uplatnit manžel.
Přesně, jak píše martyk,pokud je byt obou, jste na smlouvě uvedení jako manželé, tak si to může odečíst on.
Ahoj holky, mám půjčku a měsíčně platím kolem 5800,– v daních se nevyznám
jen jsem odevzdávala každý rok potvrzení v práci, že si platím životko / to mám teď pozastavený / můžu si někde zažádat o vrácení daně z této půjčky??? jak a kde??? díky
Jo a zapomněla jsem napsat, že jsem na rodičovské - smlouvu v zaměstnání mám na dobu neurčitou ![]()
@Alčák1 píše:
Ahoj holky, mám půjčku a měsíčně platím kolem 5800,– v daních se nevyznámjen jsem odevzdávala každý rok potvrzení v práci, že si platím životko / to mám teď pozastavený / můžu si někde zažádat o vrácení daně z této půjčky??? jak a kde??? díky
Jo a zapomněla jsem napsat, že jsem na rodičovské - smlouvu v zaměstnání mám na dobu neurčitou
Z daňového základu lze odečíst úroky z hypotéky, úvěrů ze stavebního spoření apod., ale musí být určeny na bydlení. No a kromě toho, pokud Tvým jediným příjmem je rodičák, tak si ani nemáš z čeho odečítat, protože rodičák není zdanitelným příjmem, tudíž nejsou sraženy žádné zálohy na daň a tudíž ani není co vracet.
Tak díky, alespoň vím, že o nic nepřijdu. Lepší je se zeptat, než pak čučet
že jsem něco prošvihla
díky ![]()
Dobrý večer, započítává se odstupné do daní z příjmu nebo je to nezdanitelný příjem???
Děkuji moc za odpověď.
Chtěla jsem se ještě zeptat, kolik musím mít roční příjem, abych mohla mít vráceny peníze na děti???