Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím kdo mi poradíte.
Manžel si mě chce odečíst v daňovém přiznání.
V roce 2009 jsem byla na mateřské, můj příjem nepřesáhl 68tis. /měla jsem 7600kč/ Musím doložit nějaký doklad nebo stačí jen čestné prohlášení????
Volala jsem na OSSZ ta mi mateřskou vyplácela, tam nevěděli.
Stačí podepsat čestné prohlášení a ten ať manžel předá v práci. Podívám se přímo na stránky a hodím Ti odkaz kde ho můžeš stáhnout a nebo semka klidně písnu mám to stažené mmt
Já mám pocit, že jsem dávala jen čestný prohlášení, že jsem neměla jiný příjmy, ale jestli se to nějak nezměnilo.
ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ
Pan/paní
rodné číslo:
prohlašuji, že jsem ve zdaňovacím období 2009 neměl/a vlastní příjem přesahující částku uvedenou v § 35ba odst. 1 písm. b) zákona o daních z příjmu.
Datum.....
Takto to odevzdávám jsem to odevzdala loni aj letos a už to máme hotový, už si jen počkáme na vrácení penízků ![]()
Jinak na této stránce stačí kliknout daň z příjmu fyzických osob a pak sjet dolů a žlutě je tam Čestné prohlášení manžela/manželky na to když se klikne tak ti najede výše vypsané prohlášení ![]()
A když jsem si u zaměstanvatele vybrala asi 20 dní dovolené. Musím mít o tom taky nějaké potvrzení nebo nemusím
Jinak díky, já věděla že tady se to dozvím HNED
s dovolenou moc neporadím, tím si nejsem jistá ale někdo určitě bude
ať se zkusí zeptat manžel účtařky u nich v práci, lepší domluvy jsou takhle s účetníma než někam volat na sociálku apod. neboť mi přijde, že tam nic nevědí a nebo poradí absolutně blbě což nechápu ![]()
Musíš doložit i potvrzení od zaměstnavatele - měl by ti to automaticky poslat domů na tvoji adresu nebo by jsi si to měla vyzvednout u něj, to asi záleží na domluvě.
K přiznání se dokládá potvrzení o výši příjmu ze sociálky a potvrzení od zaměstanavatele o PPM (pokud ti to neproplácela sociálka) a o proplacení dovolené.
Holky tak když už tu tak krásně radíte prosím prosím
celý rok 2009 jsem na rodičovské 7600kč ale mám ještě dohodu o provedení práce kde mám psáno 5000kč hurbého 15ˇdaň takže 4250kč ovšem dostávala jsem jednou 2125kč asi půl roku pak mi to zvedl na 3100kč ( nevím možná mi tchán opravil smlouvu na nižší částku to musím pozjistit)no prostě jsem měla nějaký příjem za rok to už si mě manža nemůže odepsat když jsem měla nějakou částku příjem nebo je zase i tento příjem nějak omezen částkou. Snad jste to nějak pochopily ![]()
Jestli se nepletu tak se ani PPM ani RD nezapočítává do příjmů, protože to „není“ příjem, ale sociální dávka ![]()
Manžel si tě může „odečíst“ pokud tvůj roční příjem nepřesáhl … a to ti hned zjistí - teď mi to vypadlo
![]()
Veroniko tak to určo nepřesáhl takže i kdyby tchán neupravil částku na smlouvě tak bych to nepřesáhla děkuji
jo jo to vím, že PPM a rodičák je dávka že to není příjem šlo mi právě o to co si vydělám bokem nevěděla jsem do jaké výše takže 68000kč ročně
Příspěvek upraven 03.02.10 v 14:00
Jestli se ti bude chtít tak se podívej na všechny odkazy co mi „vyplivl“ Google
Katty - ještě si přečti tuto diskuzi, ale jestli je pravda co tam dotyčný pán píše to netuším!
Píše tam někdo, že pokud si přivyděláváš tak už nejsi „vyživovaná“ osoba ![]()
Zkus zavolat na socku nebo správcové na FÚ - určitě ti poradí přesně. ![]()