Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Já si musím dělat daně sama, loni jsem byla na rodičovské, ale chodila jsem na brigádu a pak jsem nastoupila do dve puvodní práce, tím pádem si musím dělat daně sama, zkoušela jsem si různé kalkulačky ale tam mi vychazí že by mi měli vrátit pomalu 8000 určitě někdě dělám chybu, deti má na sebe manžel, jediné co si můžu dát jsou odborové příspěvky…no mám v tom zmatek…a také bymne zajímalo jak to bude když jsme v insolvemci plníme splatkovým kalendářem, vse plníme na 100 procent, zda mi přeplatek zustane nebo ho budu muset odezdat na insolvenci, na financaku pani tvrdí že byměl zustat mě, ale já tomu moc neveřím…nevíte někdo???
V praci jsem vcas pozadala o rocni zuctovani (do 15.2.) Dnes mi volala mzdova, ze se jim to moje nejak zatoulalo a az ted zjistili, ze to nestihli poslat, tak ze mi to poslou postou a at si to zajdu na nejblizsi FU vyridit. V tu chvili jsem rekla, ze jo. Protoze v nasi praci jsou nejake problemy neustale. Naposledy jsem resila s VZP, ze jim z prace nedali vedet, ze jsem uz na materske apod. Jenze ted jsem si uvedomila, jestli tim, ze tam s tim zajdu ja sama nemuzu dostat JA pokutu, ze to podavam pozde? Popr. kolik ta pokuta cini? Protoze jinak jim to poslu do prace zpet a at si to vyridi a pokutu zaplati sami. Ja si o to zazadala vcas…dekuju za info jak to je.
@marfra Pokud ti mohl dělat roční zúčtování daní zaměstnavatel, tak to znamená, že nemáš povinnost podávat DP a tedy to můžeš podat kdykoliv.
Tak pokud jsi požádala včas o roční zúčtování a doložila veškeré podklady, musí provést roční zúčtování zaměstnavatel a nemůže to řešit daňovým přiznáním. Jinak ale pokud jsi neměla povinnost podávat přiznání, pak pro tebe termín 3.4. neplatí, takže nemůžeš dostat ani pokutu.