Daňové přiznání...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11462
3.2.10 14:23

PPM se do příjmů počítá, RP se nepočítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
3.2.10 14:23

jasně díky díky no pozjistím a když nic tak nic spíše počítám s tím nic :-))) min rok vraceli manžovi 90kč :-)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
3.2.10 14:24

Čerpaná ( proplacená ) dovolená se také počítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
3.2.10 14:28

O dovolené vím, ale určitě se započítává i PPM???

• Citovat
  • Upravit
11462
3.2.10 14:29

http://www.aperio.cz/…/dotaz.shtml?…
toto jsem k tomu našla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
3.2.10 14:32

Aha, díky

• Citovat
  • Upravit
12272
3.2.10 15:14

Prosím poradíte, počítá se do toho nemocenská? Já jsem jeden rok brala jen nemocenskou, zjišťovala jsem to a někde jsem vyčetla, že nemocenská se do těch 68 tis. započítává, tak teď nevím. Část roku jsem brala nemocenskou a část RP. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
3.2.10 16:37

Ahoj,
nemocenská, PPM i čerpaná dovolená se do příjmů 68 tisíc započítává
Rodičák ne :wink:
Já jsem loni byla do května na mateřské, pak mi propláceli 36 dní dovči a zbytek mám rodičák. Nemáme za rok 2009 nárok na to, aby si mě manžel odečetl z daní. To až příští rok se budeme touto dobou těšit na korunky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
3.2.10 21:10

milap, díky moc za info :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
4.2.10 11:27

Ahoj holky,
nějak mi to nedalo a zavolala jsem známé paní na FÚ (správcové daně co má firmu které dělám účetnictví)

Z práce mám už dávno potvrzení doma - dovolenou mám započitanou do příjmů a jinak tam nic nemám (myslím PPM) :nevim: a tak jsem volala na FÚ jak to teda je a paní mi řekla toto:

„Do příjmů se započítává JEN příjem z čerpané/proplacené dovolené a jinak NIC!
Nezapočítává se PPM, nemocenská ani RD - takže pokud jste neměla příjem za dovolenou vyšší než 68 000,– K4 (hahaha) tak si může udělat manžel odpočet na manželku.“

Takže tak

• Citovat
  • Upravit
5866
4.2.10 13:04

To je nějaká divočina, to ti vážně řekla paní na finančáku? 8-o
toto jsem našla…
 http://www.jakpodnikat.cz/…manzelku.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
4.2.10 13:09

Jojo, přece bych to sem jinak nepsala!!!

Mě bylo divné, že by mi účetní v práci vypsala papír špatně (fakt tam mám příjemn jen za dovolenou) a proto jsem volala na finančí jak to teda je, protože v tom mám teď taky pěkný „hokej“ :nevim:

Paní tam dělá už roky a dělá něco jako kontrolní orgán tak by to snad měla vědět :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5866
4.2.10 14:02

Ten papír sis nechala vyplnit pro svoje daňové přiznání, ne? Protože tam se pak opravdu vyplňuje jen skutečný zdaněný příjem. Jen ta dovolená, protože to je zdanitelný příjem. A pokud jsi podepsala daňové prohlášení, jako že asi ano, tak máš nárok na slevu na dani za celý rok 24840,– a celou zaplacenou daň ti finančák vrátí.
No a manžel si odečte z daní navíc částku 24840,– v případě, že nemáš příjem vyšší než těch 68tis. A jak je v zákonech uvedeno, tak se do něj nezapočítá marodka, mateřská a dovolená.
Takhle to chápu já, jak jsem vyčetla v zákonech.
Věřím ,že paní na finančáku je znalá v problematice, ale nemyslela vážně jen tvoje daňové přiznání??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
4.2.10 15:32

Jojo, přece o tom tu celou dobu mluvíme ne? :nevim:
PPM se nezapočítává do příjmů a tudíž si manžel může udělat odpočet z daně na manželku.

• Citovat
  • Upravit
101679
4.2.10 15:39

Veroniko, je logické, že ti v práci na potvrzení mohou napsat jen peníze za proplacenou dovolenou, nic jiného si od nich taky nedostala. A hlavně pro tvoje daňové přiznání není PPM zdanitelným příjmem (jedná se o příjem od daně osvobozený), proto ji do příjmů neuvádíš, ale pro účely odpočtu na manželku se do příjmů počítá. Je to příjem, i když nedaněný.

§ 35ba
(1) Poplatníkům uvedeným v § 2 se daň vypočtená podle § 16, případně snížená podle § 35, 35a nebo 35b za zdaňovací období snižuje o částku
a) 24 840 Kč na poplatníka,
b) 24 840 Kč na manželku (manžela) žijící s poplatníkem v domácnosti, pokud nemá vlastní příjem přesahující za zdaňovací období 68 000 Kč; je-li manželka (manžel) držitelkou průkazu mimořádných výhod III. stupně (zvlášť těžké postižení s potřebou průvodce) - průkaz ZTP/P (dále jen "průkaz ZTP/P), zvyšuje se částka 4 200 Kč na dvojnásobek. Do vlastního příjmu manželky (manžela) se nezahrnují dávky státní sociální podpory, dávky sociální péče, příspěvek na péči, sociální služby, dávky pomoci v hmotné nouzi, státní příspěvky na penzijní připojištění se státním příspěvkem9a), státní příspěvky podle zákona o stavebním spoření a o státní podpoře stavebního spoření4a) a stipendium poskytované studujícím soustavně se připravujícím na budoucí povolání a příjem plynoucí z důvodu péče o blízkou nebo jinou osobu, která má nárok na příspěvek na péči podle zákona o sociálních službách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák