Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Jsem podruhe vdana a když jsem si vzala nynějšího muže tak během pul roku si šel vyřídit daně na meho syna z 1. manželství a dostali jsme zpětně 3 rokytehda se to šiklo
Nehledě na to, že jsme manžele byli teprve 6 měsíců
A kdy to bylo? Ono se to také mění a obávám se, že to zřejmě bude záviset i na úředníkovi/finančním úřadu.
@Nirrti Musím říct, že jsem v zákonu o sezdání nic nenašla
Jestli je k tom u ještě nějaký další výklad - nevím.
@krtek7489 nemusí být otcem, ale manželem, aby si mohl dítě uplatnit. I v tom bodu je psáno dítě druhého z manželů. Nebo musí být otec a nemusí být manžel. Společná domácnost je nutná vždy.
@krtek7489 píše:
Nemáš pravdu, nemusí být otcem dítěte, stačí, že spolu žijí ve společné domácnostiviz co píše @LadyLada tam je to bod poslední poslední bych řekla
A umíš číst? jednoho z MANŽELŮ. samozřejmě, že má hanula pravdu ![]()
@araw píše:
A umíš číst? jednoho z MANŽELŮ. samozřejmě, že má hanula pravdu
Pravda, horečka stoupá…
@LadyLada byl to rok 2008
Uvědomuju si, že zákony se mění
a tehda měl manžel zaskok u učetní a to byla bezva paní
Jeho učetní by mu to nevyřídila ![]()
Staci když o deti pečuje. Podmínka svatby je jen na možnost uplatnění slevy na manželku..
@Nirrti píše:
@krtek7489 - ano, ale v tom případě MUSÍ být manželé. Pokud nejsou sezdaní, tak platí bod jedna - musí jít o dítě vlastní. Hanulala1212 odpověděla správně. Od doby, co jsou manželé, může si uplatnit i děti manželky, a to od měsíce, kdy na počátku splnili podmínku manželství, do té doby partnerčiny děti nikoliv, jenom vlastní dítě za splnění podmínky společné domácnosti. Což je odpověď na dotaz, zda si, teď již manžel, může uplatnit děti partnerky 3 roky zpětně, t. j. za dobu, kdy ještě manželé nebyli - nemůže.
Nemusí být manželé!
@krtek7489 prosím o odkaz na zákon, pokyn nebo jiný výklad, o který opíráš tvé tvrzení.
@terezz @araw nemusí být manželé, vážně stačí jen společná domácnost. Ted v pátek jsme to řešili. Je to ted od nového roku nové!
@krtek7489 No v tom pripade se to ale vztahuje az na rok 2015 a dal.
@Cuddy Nebo,že by ta účetní byla úplně blbá
Není to z mé hlavy. Je to od letošního ledna a týká se to daní za lonský rok.
@krtek7489 Mozna by pomohlo, kdybys davala odkazy na konkretni zakony ci citace z nich.
@Cuddy píše:
@krtek7489 Mozna by pomohlo, kdybys davala odkazy na konkretni zakony ci citace z nich.
Ale já to řešila přímo s tou účetní, která to už ted počítá, podle nového
Já sama jsem také koukala a nechápala jako vy ted tady
vůbec nevím, co je to za zákon, ale předpokládám, že ona ví, co dělá ![]()