Daně rok 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30974
24.1.15 18:32

@krtek7489 No ale zakladatelka chce uplatnit neco za roky, kdy toto jeste neplatilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
24.1.15 18:35

@krtek7489 Ale ani ve znění zákona po 1.1.2015 se v této věci moc nezměnilo. § 35c sice doznal změny v oblati částek uplatnitelných na 1,2 a další dítě (odst.1), drobné změny jsou v odst 5 i 6, ale ten základ je pořád stejný - cituji:
Za vyživované dítě poplatníka se pro účely tohoto zákona považuje dítě vlastní, osvojenec, dítě v péči, která nahrazuje péči rodičů (tady pozor, jde o dítě, jež bylo převzato do této péče na základě rozhodnutí příslušného orgánu, o dítě, jehož rodič zemřel a dítě žije v domácnosti jiné osoby, anebo o dítě manžela, kterému bylo svěřeno do výchovy rozhodnutím soudu), dítě, které přestalo být u tohoto poplatníka z důvodu nabytí svéprávnosti nebo zletilosti v pěstounské péči, dítě druhého z manželů, vlastní vnuk nebo vnuk druhého z manželů, pokud jeho rodiče nemají dostatečné příjmy…

Takže ani v novele nevidím možnost že by si mohl přítel uplatnit děti přítelkyně, i když s ní žije ve společné domácnosti - ledaže by se jednalo o osvojence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
24.1.15 18:36
@Cuddy píše:
@krtek7489 No ale zakladatelka chce uplatnit neco za roky, kdy toto jeste neplatilo.

Nevím, jestli to jde nějak zpětně, o tom jsem s ní tedy nemluvila :think: Chce to se té účetní prostě zeptat, to je přece to nejmenší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
24.1.15 18:39

@krtek7489 možná pomůže prostudovat si tento výklad

http://www.danarionline.cz/…v-roce-2015/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
24.1.15 18:40

@Nirrti Píšu jen to, co říká účetní, která je v tom doufám dostatečně znalá ;) Nemyslím si, že by chtěla svým tvrzením dostat někoho do problémů :think: Ten papír byl vyplněn přesně podle jejích instrukcí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
24.1.15 18:41

DĚKUJI za odpovědi, jsem zvědavá jak to dopadne :) Každopádně, jako vnučku bych mohla dát 3 roky zpětně, když bydlíme ve stejné domácnosti u mých rodičů? To by mělo jít, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
24.1.15 18:41
@Nirrti píše:
@krtek7489 možná pomůže prostudovat si tento výkladhttp://www.danarionline.cz/…v-roce-2015/

Já nechci nic studovat, to ona je za to zodpovědná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
24.1.15 18:50
@Nirrti píše:
@krtek7489 možná pomůže prostudovat si tento výkladhttp://www.danarionline.cz/…v-roce-2015/

Než si to přečtu, není to tak, že když to platí v roce 2015, týká se to skutečností v roce 2015, tj. daňového přiznání za až rok 2015? A daňové přiznání za rok 2014 se řídí zákonem platným do roku 2014? Omlouvám se za otázku, ale zajímá mě to :oops: Nebo to bude mix :nevim: Tj. u něčeho s okamžitou platností, u něčeho pro skutečnosti v roce 2015

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
24.1.15 18:55

@LadyLada Já fakt nevím, ale to co tady píšu jsou slova z úst účetní, které se ten papír, to čestné prohlášení odevzdávalo :nevim: Tak předpokládám, že ví co dělá 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
24.1.15 19:00

@krtek7489 Tahle oblast nebo oblast výkladu zákonů bývá někdy velmi zajímavá. Co odborník, to názor. Co úřad, školitel… Mám zkušenosti z jiného oboru a kolikrát se musela vyjadřovat ministerstva, ČNB, jak že ten zákon byl vlastně myšlen. A i přes prohlášení nejvyšších úřadů si to jednotlivé účetní, finanční úřady dělaly po svém, resp. podle nějakého výkladu, který přijaly za svůj. Takže věřím, že je možné všelicos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
24.1.15 19:07

@LadyLada Já tomu nerozumím vůbec, jako většina, co se tím nezabývá, takže člověku nezbývá nic jiného, než věřit odborníkům :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
24.1.15 19:24

@krtek7489 ano věř odborníkům, např. @Nirrti . Já hledala také nějaký výklad nebo novelizaci, ale tu má asi jen ta Tvá účetní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
24.1.15 19:30
@Hanula1212 píše:
@krtek7489 ano věř odborníkům, např. @Nirrti . Já hledala také nějaký výklad nebo novelizaci, ale tu má asi jen ta Tvá účetní.

To není má účetní ;) Každopádně vyplněné papíry jsou odevzdané dle jejích instrukcí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
24.1.15 19:34
@Nirrti píše:
@krtek7489 Ale ani ve znění zákona po 1.1.2015 se v této věci moc nezměnilo. § 35c sice doznal změny v oblati částek uplatnitelných na 1,2 a další dítě (odst.1), drobné změny jsou v odst 5 i 6, ale ten základ je pořád stejný - cituji:
Za vyživované dítě poplatníka se pro účely tohoto zákona považuje dítě vlastní, osvojenec, dítě v péči, která nahrazuje péči rodičů (tady pozor, jde o dítě, jež bylo převzato do této péče na základě rozhodnutí příslušného orgánu, o dítě, jehož rodič zemřel a dítě žije v domácnosti jiné osoby, anebo o dítě manžela, kterému bylo svěřeno do výchovy rozhodnutím soudu), dítě, které přestalo být u tohoto poplatníka z důvodu nabytí svéprávnosti nebo zletilosti v pěstounské péči, dítě druhého z manželů, vlastní vnuk nebo vnuk druhého z manželů, pokud jeho rodiče nemají dostatečné příjmy…Takže ani v novele nevidím možnost že by si mohl přítel uplatnit děti přítelkyně, i když s ní žije ve společné domácnosti - ledaže by se jednalo o osvojence.

A nemůže v tom být to, že ten syn nemá vlastního otce, zemřel :nevim: Ale to je jedno, ono to nějak dopadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
24.1.15 19:45

Jo a ještě se mi líbí, že každý účetní je asi jiný…
Ze známosti asi a podobně.
Dítě musí mít stejné bydliště jako ten co podává úlevu, ne?
Bývalý přítel nejsem sním asi 4 roky co si dává úlevu do daní… A to by správně neměl. Udělal si to asi podvodem. Nebo hold jeho maminka mu dělá účetní, tak to prostě napsala…
Každopádně v pondělí se zajdu zeptat, snad tam budou trochu víc informované než loni. A nebude jedna čučet na druhou co po nich vlastně chci… A vyjádří se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák