Daně, ÚP atd.....

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35928
20.4.22 10:25
@kosková píše:
Dobr den, prosim poradi nekdo? kdyz jsem byla v listopadu a prosinky celkem 4 tydny nemocna mam narok na vraceni dani za neschopenku? nic njineho nepřiznavam deti, hypo nic.Mam 1 st.in.duchodu predem dekuji Hruby prijem 18000kc

Byla jsi nemocná celý měsíc v kuse, nebo je např. 2 týdny v listopadu a 2 týdny v prosinci? Aby byl nárok na vratku tak musíš být nemocná celý měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
20.4.22 10:36

Byla jsem nemocna pul, celi mesic neee. Prvne jsem mela covid. Šla jsem do prace v prosinci a za tyden tromboza s hospitalizaci v nemocnici, V prosinci jsem byla v praci 6 prac, dni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35928
20.4.22 10:39
@kosková píše:
Byla jsem nemocna pul, celi mesic neee. Prvne jsem mela covid. Šla jsem do prace v prosinci a za tyden tromboza s hospitalizaci v nemocnici, V prosinci jsem byla v praci 6 prac, dni

Tak to ti slevu na dani nejsis uplatnili, takže není nárok na vratku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
20.4.22 12:01

Moc děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22914
16.1.23 19:35

Ahoj, taky potřebují poradit.
Letos jsem byla poprvé v životě na pracáku přes léto. Od 1.9. pracují u nového zaměstnavatele. Tak mi asi vrátí daně, za tu dobu co jsem byla na UP, je potřeba někam něco dokládat, navíc podepsat? Nebo je to automaticky.
Díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
16.1.23 20:05

@lucynka25 tak o roční zúčtování je nutné požádat zaměstnavatele a to do 15.2. a doložit všechny podklady. Jestli bude něco vráceno, to ti bez konkrétních informací nikdo neřekne. Neznáme výši příjmů, slevy a odpočty, také nevíme, co jsi dělala od 1.1. atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22914
16.1.23 20:18

@Hanula1212 vím,že bude. Pracovala jsem normálně. Daně máme podepisovat už v pátek, jen jestli je tato vrátka automaticka, nebo se někde něco navíc extra vyplňuje, či dokládá z up. Nikdy za život jsem tam jinak nebyla, tak nemám zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
16.1.23 20:24

@lucynka25 no evidenci ÚP dokládat není povinnost, některé mzdovky to ale chtějí. Ale pořád netuším, co jsi dělala od začátku roku, takže nemůžu odpovědět, co je potřeba doložit. Vratka automatická není, musíš o ní požádat. To znamená vyplnit a podepsat žádost o provedení ročního zúčtování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
1.2.23 09:10

Roční zúčtování

Dobrý den, našla by se tu nějaká dobrá duše, která by mi mrkla, zda je roční zúčtování od zaměstnavatele vystaveno dobře? Bohužel se v tom nevyznám a přijde mi, že nezohlednili ID II. Stupně. Výplatní pásky mám.

Děkuji za pomoc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
1.2.23 09:15

@Boudice23 klidně pošli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...