Dárcovství vajíček!

89
19.6.06 21:10

Dárcovství vajíček!

Ahoj holky,

snad mi některá poradíte, pokud s tím tedy máte zkušenost, nebo víte, kam bych se měla obrátit. Ráda bych darovala vajíčka, četla jsem že to lze, ale nevím, kam se obrátit a co je k tomu potřeba.

Děkuji za vaše odpovědi.
Renys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2518
19.6.06 21:18

Renys, jůůů, to Ti chválím!!! Když si vzpomenu, jak dlouho jsme čekali na Vojtíška a když čtu o problémech holčin z různých diskuzí tady na emimi, tak Ti Tvůj krok schvaluju!!! :wink:

Dárkyně oocytů musí být zdravá žena ve věku 18 až 35 roků. Musí být geneticky vyšetřena - vyšetření se provádí v centrech asistované reprodukce. Dále je nutné vyšetření na přenosné infekční choroby (HIV, HbsAg, anti-HCV -hepatitis (=žloutenky), TPAH, RRR). Ve všech případech je zachovávána anonymita dárkyně i příjemkyně. Po provedení cyklu obdrží dárkyně vajíček finanční náhradu, která je určena na pokrytí nákladů spojených s dárcovstvím (cestovné aj.).
Zkus se podívat na stránky různých CAR

třeba:
http://www.ivfbrno.cz
http://www.iscare.cz

apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
19.6.06 21:23

Ahojky, podivej se na tyto odkazky, snad ti to pomuze :)

http://www.ivf-institut.cz/…llspende.htm
http://www.sanatoriumhelios.cz/…covstvi.html

Papa, myslim ze i na rodine je clanek o darcovstvi vajicek,jmenuje se to myslim TA NASE VAJICKA CESKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
19.6.06 21:56

Tvoje rozhodnutí chválím!!! Je fajn, že se čas od času objeví někdo, kdo je ochoten udělat nějakého neznámého člověka šťastným…

Nedávno tu byla diskuze na stejné téma, tak se tam koukni:
 https://www.emimino.cz/modules.php?…

A taky jsem dnes narazila na stránky, kde jsou pro dárkyně docela užitečný informace:
 http://www.reprofit.cz/main.php?…

Ten článek na rodině „Ta naše vajíčka česká“ jsem četla, ale vyznívá spíše negativně…

Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
19.6.06 22:47

Ahoj holky, nestíhám pročítat - vy, které o tom trochu víte: je odběr vajíček bolestivý? Jak se provádí?

Díky moc
Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
19.6.06 22:55

Nečetla jsem „starší“ diskuse, ale rozhodni si najdi nějakou snažilku s problémem a s tou se domluv - posuneš ji tak v pořadníku nahoru a proč nepomoct někomu konkrétnímu?

• Citovat
  • Upravit
1930
19.6.06 23:07

Bubu,
samotný odběr vajíček bolestivý není, provádí se v narkóze. Po odběru je možné, že tě bude bříško pár dní bolet. Teda alespoň mě bolelo pokaždé. Ale není to tak hrozné, asi jako při MS…

Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
20.6.06 08:57

jak už tady bylo psáno tak v Brně na Obilňáku potřebují dárkyně,četla jsem o tom článek v Právu,tedy je to asi tak měsíc zpět,taky o tom uvažuji,ráda bych pomohla,ale taky mě překvapila cena za jakou " vykupují" vajíčka,myslela jsem si ,že je to dárcovství a né prodej,je to asi 5 - 10 tisíc,ale zase na druhou stranu kolik vyšetření musí dárce absolvovat a pak trochu bolestivé to asi bude,tak to ta částka bude asi kompenzovat,ale je to stejně krásné když člověk může pomoct k miminku páček J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
20.6.06 09:45

Ahojky všem :)
toto téma se probíralo nedávno a spousta příspěvků je v diskuzi neplodnost a darování vajíčka tak tam jukněte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuotka
21.9.10 13:40

Ahoj, taky o tom premyslim, takze jsem z taky koukala..
Je toho celkem dost, jen bych chtela rict, ze jestli jsi prazska, tak by asi bylo nejlepsi mrknout na www.unica.cz :-)

• Citovat
  • Upravit
15.8.12 15:30

Ahoojky holky už někdo daroval vajíčka v Plzni???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SUUUUE
29.7.13 17:31

Asi ahoj všem.
Jsem dlouhodobou dárkyní jelikož mám nulu krev jsem velmi vhodný dárce.
Dva odběry byly v pořádku vše v normě bolesti břicha skoro žádné jen u druhého jsem měla problém s menstruaci a antikoncepcí vše se ale srovnalo. po třetí se mi do toho moc nechtělo, ale ono se vždy něco najde že…takže jsem do toho šla po třetí (v jednom roce) vše v pořádku antikoncepce nasazené. hormony a už zde jsem se zarazila místo obvyklého pera mi sestřička dala obyčejné injekce s jinou látkou prý již pera nejsou a to bylo nepohodlné. odběr a vše v pořádku proběhl po klidovém víkendovém režimu znovu do práce a nasazení Ha znovu v půlce měsíce však mě začalo vše bolet jako před menstruací zašla jsem na gynekologii bez vetšího nálezu pár telefonátů a rad od genetu, jelikož jsem jela na dovolenou nemohla jsem a ani nechtěla prášky přestat užívat. Prý až přijedu a odmenstruji vše bude v pořádku jenže tak se nestalo. A ktomu všemu absolutní rozbourání psychiky. z mým přítelem jsme spolu 3/4 roku půl spolu bydlíme a máme úžasný vztah. Velmi mě to znepokojovalo gynekolog mi řekl že se to po menstruaci srovná nesrovnalo až moje milá praktická doktorka mi řekla že se nemůžu divit jaké hormony a v jakých dávkách do nás cpou…Neustálá unavenost plačtivost bez sebemenšího důvodu špatný sny z minulosti což už dávno člověk má za sebou nechutenství plynatost pocit ztráty a smutek to vše sem zažívala v menší míře zažívám. nechci nikoho odrazovat, ale dbejte na to aby jste takto nedopadly. já jen u sebe doufám že vysazením Ha a braním vytamínů očistných čajů a cvičením se hormony rychleji vyplavý a já zas budu v pořádku nikomu takovéto stavy nepřeji. nedalo mi to nereagovat. I když všem maminkám kterým úmělé oplodnění výjde to ze srdce přeji. jen mě zaráží že gennet ani gynekologie se o takovéto případy nestarají byť to spadá do jejich oboru. Bohužel je to až moc velký byznys i když za ušlechtilou věcí.!

• Citovat
  • Upravit
120
27.11.13 13:28

Dobrý den, byl někdo na darování vajíček v Jihlavě? Jak to probíhalo, jaké jsou tam podmínky a byly příjemní? Děkuji Vám za zkušenosti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.16 13:54

Dnes jsem darovala na ivf Europe Praha 5 a za mě fajn. Stimulace i odběr bez potíží. Teď jeďte aby byla dobrá rekonvalescence. Co mě udivilo byl přístup gennetu, kde jsem se také registrovala mezi dárkyně.( nakonec se mi tam nelíbilo) Řekli mi, že mám hodně folikulů tudíž v případě stimulace by mi museli dát větší dávky hormonů. V ivf Europe mi řekli, že to tak nedělají a naštěstí mi dali dávky normální. Teď držím palce budoucí mamině :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.16 09:58

Ahoj ženy, já jsem darovala vajíčka a bylo jich teda požehnaně (34) bolelo to jako čert a týden sem se nemohla hnout. Břicho mě bolelo a ted už uplynul měsíc a cítím že pravý vaječník je nějak prostě furt zvětšený a zdá se mi to prostě blbý. Sice náhrada okej, ale mě to teda potom až tolik neprospělo. Strašně to bolelo. Sotva jsem chodila a po zákroku do mě narvaly dva pytlíky kapaček a nemluvím o tom, že jsem sotva močila. Po neustálém telefonátu a spojení s doktorem, jsem si nakonec vyřvala čípky, které mi pomohly abych se normálně uvolněně vymočila a přestala i bolest. Nevím jaký to bude mít následný dopad na moje těhotenství do budoucna a doufám, že to problém nebude. :roll: :roll: :roll: Doufám jen, že ženy, co dostaly nebo dostanou jednou moje vajíčka tak budou okej. :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí