Dárcovství vajíček - mít obavy?

198
26.2.15 14:37

dárcovství vajíček-mít obavy?

Ahoj holky.
Celkem mě zaujala možnost darování vajíček. Četla jsem spousty diskuzí, ale nic kloudného jsem tam nenašla.

Zajímalo by mě, zda by mohla být překážkou má srdeční arytmie, to že nemám děti (někde jsem četla, že to vadí a někde zase že ne) a za jak dlouho po vysazení HA se může darovat.

Také by mě zajímalo, jestli některá z vás /samozřejmě ta, která darovala/ měla nějaké zdravotní komplikace. Kamarádky mě stále straší s tím, že už nebudu moct mít své vlastní děti atd. Už jsem psala email na kliniku, ale spíše mě zajímá názor žen, které to podstoupily než od doktora, který to na vlastní kůži neprožil.

Děkuji všem za informace :* :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Thesis
26.2.15 14:41

Hele s tou arytmií nevím. Ale musíš brát antikoncepci, abys sjednostila cyklus s příjemnkyní. Pak vysadíš a je odběr. Já žádné komplikace neměla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.2.15 14:42

Pokud vím berou na to i studentky bez dětí alespoň tedy tady v Brně. Zde je i jedna klinika na které nemusíš mít vzdělání na to aby tě na dárcovství vzali většinou je vzdělání (SŠ, učiliště) povinné.
Já osobně jsem na tom byla po prvorozeném synovi 3×, v rozestupu roka a půl. Je to jednoduché, jasné, aplikování injekcí. Zdravotní komplikace jsem neměla ani jednou. Pouze (což je běžné) těsně před darováním dost bolestivý podbříšek - nemohla jsem si ani pořádně sednout. :roll:
No a nyní jsem v 11tt a čekám své druhé dítko :) po 4 měsících snažení naprosto normální a přirozenou cestou :dance:

• Citovat
  • Upravit
Thesis
26.2.15 14:42
@JayLee píše:
ja si myslim, ze je podmínka aby jsi mela alepson 1 dite pokud vim a ta arytmie nevim to se musíš zeptat v konkretnim caru ;) ale tipuju, ze jim to vadit bude ale jen muj tip nevim :roll: znam tu dve holciny co na tom byly jedna minulej mesic takze ji zkusim napsat at ti sem pisne urcite bude vedet vic :kytka:

Každý CAR to má jinak s tím dítětem, někde vůbec děti mít neusíš ;)

• Citovat
  • Upravit
198
26.2.15 14:43
@LuciElle174 píše:
Hele s tou arytmií nevím. Ale musíš brát antikoncepci, abys sjednostila cyklus s příjemnkyní. Pak vysadíš a je odběr. Já žádné komplikace neměla.

Tak mi obratem napsala paní z kliniky, že by to musel posoudit lékař. Aha..já myslela, že se HA právě nesmí brát kvůli nějakému „špatnemu vlivu na vajíčko“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
26.2.15 14:43

@1.gabii Tipla bych, že arytmie bude určitě vadit kvůli dědičnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
26.2.15 14:44
@1.gabii píše:
Tak mi obratem napsala paní z kliniky, že by to musel posoudit lékař. Aha..já myslela, že se HA právě nesmí brát kvůli nějakému „špatnemu vlivu na vajíčko“

Musí se brát, ty řekneš datum příští MS a podle toho se bude řídit příjemkyně, abyste měly cyklus nastejně.

• Citovat
  • Upravit
42775
26.2.15 14:48

Kamarádka dávala 3× a svoje děti nemá, ale třebas je to fakt CAR od CARu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
26.2.15 14:49

No zkusím si s nimi domluvit schůzku, maximalně mi řeknou, že nejsem vhodný dárce. Pokud s tím nejsou zdravotní rizika, že bych pak nemusela otěhotnět, tak nevidím žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
26.2.15 14:49
@JayLee píše:
jj proto rikam aby se zeptala v konkretnim caru :kytka: vim, ze tady u nas v tom druhym nez jsi byla ty, tak to vyzaduji :kytka: nebo takhle před 2 rukama vyzadovali nevim jak je tomu dneska :pankac:

Hele v tom druhém chtějí i maturitu atd… Tady v Pronatalu nechtěli nic, jen aby byl člověk geneticky v pořádku, žádné sexuálně přenosné nemoci, tromboza atd…nevadila moje skolioza, krátkozrakost ani štítná žláza, když je pod práškama v pořádku ;)

• Citovat
  • Upravit
Thesis
26.2.15 14:50
@1.gabii píše:
No zkusím si s nimi domluvit schůzku, maximalně mi řeknou, že nejsem vhodný dárce. Pokud s tím nejsou zdravotní rizika, že bych pak nemusela otěhotnět, tak nevidím žádný problém.

Nejprve ti udělají testy a pak uvidíš ;)

• Citovat
  • Upravit
198
26.2.15 14:53

Jinak já jsem psala do PronatalGenus tady u nás v Kolíně..ještě ke všemu to mám asi 5minut pěšky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
26.2.15 14:55
@JayLee píše: :pankac: :pankac: no jasny kazdej to ma jinak ty požadavky takze Pronatal to ma benevolentnejsi nez Art :palec: a co to je byt geneticky v poradku? :think:

Detailně si to nepamatuju :oops: Ale na genetice po mě chtěli parádní rodokmen :roll: Dokonce v Artu myslím chtěli věk 22+ :think:

• Citovat
  • Upravit
Thesis
26.2.15 14:56

@1.gabii Pronatal můžu jen vynachválit, já měla poblíž Repro :palec: Skvělí přístup, připadala jsem si vzácně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
198
26.2.15 14:58
@LuciElle174 píše:
@1.gabii Pronatal můžu jen vynachválit, já měla poblíž Repro :palec: Skvělí přístup, připadala jsem si vzácně :mrgreen:

Mě to tam právě taky připadá takové na úrovni..to vám asi ani vůbec neřeknou, jestli se to vajíčko uchytilo co? Celkem by mě zajímalo, jestli se mi pak někde prochází mé dítě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí