Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@siamka7 No z lásky k bližnímu svému to nikdo dělat nebude. Pokud to teda není v rodině. ![]()
@JayLee píše:![]()
ma to svy duvody..si myslim, ze i ta obdarovana by rada videla pani diky kterej tuhle moznost ma
já si taky myslím, nebo alespon já bych ráda věděla, kdybych od někoho přijímala, co je to za člověka, přeci jen by bylo dobre vědět, jak ten člověk vypadá a jaký je povahově.
@LuciElle174 píše:
Vyplňovala jsem dotazník, jestli bych se chtěla dozvědět zda to vyšlo, jestli je to holka či kluk, jestli by se dítě mělo dozvědět o své biologické matce a od koho, jestli bych dítě někdy chtěla vidět…Já dala všude ano, ale bohužel je to jen informativní, oni nic říct nesmí
Ono není vyloučený, že se ti třeba jednou povede ty tvé děti vidět. Protože kdo ví, kde bude technologie DNA za deset, dvacet let… Už dneska se moji známí sešli s nějakými příbuznými jen díky tomu, že si nechali udělat takový ten genetický dárkový profil a zaškrtli tam, že chtějí informovat, kdyby někde žili jejich příbuzní, které třeba neznají. Zajímavé. ![]()
A taky záleží, jaké v té době budou platit zákony ![]()
@Bábrdl píše:
Ono není vyloučený, že se ti třeba jednou povede ty tvé děti vidět. Protože kdo ví, kde bude technologie DNA za deset, dvacet let… Už dneska se moji známí sešli s nějakými příbuznými jen díky tomu, že si nechali udělat takový ten genetický dárkový profil a zaškrtli tam, že chtějí informovat, kdyby někde žili jejich příbuzní, které třeba neznají. Zajímavé.A taky záleží, jaké v té době budou platit zákony
To mě ani nenapadlo, vidíš to
![]()
@LuciElle174 píše:
To mě ani nenapadlo, vidíš to![]()
Podle mě je to dost možné, občas nad tím přemýšlím (nikdy jsem vajíčko nedarovala, ani o tom neuvažovala, pro mě by to nebylo právě z těchto důvodů).
Ale je otázka, jestli by to byla jen pozitivní zkušenost, kdyby za tebou ty děti přišly. Jak bys je vnímala? Zvláště pokud byly byly podobné, nebo třeba tvojí mamince nebo tatínkovi? Mslím, že by vznikaly třenice mezi oficiální matkou a tebou… Prostě si to neumím představit, ale myslím, že stát se to v budoucnu klidně může. Dárcovství není nijak „anonymní“, podpis, že k sobě patříte si prostě nesete v krvi. Stačí technologie, která ho bude umět přečíst.
@LuciElle174 píše:
Hele v tom druhém chtějí i maturitu atd… Tady v Pronatalu nechtěli nic, jen aby byl člověk geneticky v pořádku, žádné sexuálně přenosné nemoci, tromboza atd…nevadila moje skolioza, krátkozrakost ani štítná žláza, když je pod práškama v pořádku
Jeste se zeptam, jestli jsi po tech injekcich nejak pribrala?
@LuciElle174 píše:
Já nepřibrala, jen před odběrem mě nehorázně bolelo břicho, jak tam bylo moc vajíček.
Aha, tady to pises
omlouvam se, jsem na mobilu
@Bábrdl píše:
Podle mě je to dost možné, občas nad tím přemýšlím (nikdy jsem vajíčko nedarovala, ani o tom neuvažovala, pro mě by to nebylo právě z těchto důvodů).Ale je otázka, jestli by to byla jen pozitivní zkušenost, kdyby za tebou ty děti přišly. Jak bys je vnímala? Zvláště pokud byly byly podobné, nebo třeba tvojí mamince nebo tatínkovi? Mslím, že by vznikaly třenice mezi oficiální matkou a tebou… Prostě si to neumím představit, ale myslím, že stát se to v budoucnu klidně může. Dárcovství není nijak „anonymní“, podpis, že k sobě patříte si prostě nesete v krvi. Stačí technologie, která ho bude umět přečíst.
To opravdu nedokážu říct, je možné že by mě přemohl mateřský instinkt a chtěla bych své dítě
Kdo ví… ![]()
@1.gabii píše:
Jeste se zeptam, jestli jsi po tech injekcich nejak pribrala?
Nepřibrala ![]()
@1.gabii https://www.emimino.cz/…atkam-11560/
ahoj, nečetla jsem celou diskuzi, tak nevím, jestli už náhodou sem někdo odkaz nedal…
je to zajímavý deníček…
je to zásah do těla, já bych do toho nešla, ani z morálního principu-nechci aby mi po světě chodily děti…
@facetia píše:
@1.gabii https://www.emimino.cz/…atkam-11560/ahoj, nečetla jsem celou diskuzi, tak nevím, jestli už náhodou sem někdo odkaz nedal…
je to zásah do těla, já bych do toho nešla, ani z morálního principu-nechci aby mi po světě chodily děti…
je to zajímavý deníček…
No tak po přečtení tohodle jsem změnila názor. Tohle bych teda určitě podstupovat nechtěla.
@1.gabii píše:
No tak po přečtení tohodle jsem změnila názor. Tohle bych teda určitě podstupovat nechtěla.
Hele takhle se vyfiltrujou lidi, kteří to dělají pro peníze. Ti kteří chtějí opravdu někomu pomoci, tak ty to nevyděsí. Já se bála to podstoupit, báa jsem se právě hyperstimuláku a naštěstí dobré… Pokud další dvě děti půjdou v pořádku, tak bych ještě podruhé darovala. Ten pocit když jsem šla z kliniky byl k nezaplacení. Doufám, že se miminko povede a bude mít skvělé rodiče. Jen doufám, že mě nebudou v jeho pubertě proklínat
![]()
No právě… Ani se nedivím, že je to anonymní…