Dárek, i když druhý nedá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
14.10.21 15:49

A neni v tom něco jiného.. Jako jo, dávat velké dary, když nejsou finance, fakt neni pro takové člvoěka příjemné, neví co kuopit, počítá třeba každou korunu, ale zase mě to přijde takové odpálkování.. jako za poůl roku třeba neušetřit nějakou koruny na pozornost.. Jinak jeho postoj chápu, nechce, nechce..a le mě spíš přijde, že v tom je něco jiného..
Bud už prostě nechce dárky kupovat- nebaví ho to, neví co, nemá zájem, někde po obchodech.. nebo nebo třeba dostával dárky dražší a někdo to nemá rád..
Já třeba víc ocením pozornost, třeba udělána vánoční balíček, než kdyby mi někdo z přátel donesl třeba šperk :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
14.10.21 16:06

@Janasas Já si teda myslím, že je mnohem větší kumšt vymyslet levnej (ale pěknej) dárek, než drahej :nevim: Já třeba miluju jedlý nebo handmade dárky, ale to je teprve něco - musí to být prostě o fous lepší než běžnej dárek, perfektně udělaný, sedět obdarovanýmu, jinak to podle mě vůbec nemá smysl. No, a některý lidi prostě na dárky nejsou, nebaví je to vymýšlet, berou to jako směnu „já tobě tuhle hodnotu, ty mně podobnou hodnotu“. Chlapi to tak mají hodně často, ale zná i dost holek, co je prostě dárky prudí… Zakladatelčin kamarák to může mít podobně a pak se cítí ještě víc ve stresu, když mu ona na podzim volá, že se z jejího dárku pomine nadšením. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
14.10.21 17:30

Tohle presne nesnasim, kdyz me nekdo takto uvadi do trapny situace, ze mi da darek, i kdyz se dohodneme, ze si nic davat nechceme. Taky jsem to u par kamaradek zatrhla, nektere byly rady, nektere to akceptovaly a par nesouhlasi, tem holt musim neco koupit, ale nemam z toho teda moc radost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
14.10.21 17:37

Ten dárek mu nedávej. Přiznal se, že má finanční potíže a už to pro něj muselo být ponižující. Neztrapňuj ho ještě víc, když ti nemůže dát nic na oplátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11052
14.10.21 18:18

Zakladatelko, ty buď nemáš žádnou emoční inteligenci nebo postrádáš sebereflexi. Čemu přesně nerozumíš, když ti kamarád vysvětlil proč od tebe dárek nechce přijmout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
14.10.21 18:24

@Ba-stet Mě mnohem víc potěší dárek za pár korun, když dá druhý najevo, že mě zná a myslí na mě. Tak třeba jsem zmínila před kamarádkou kdysi, že mi fakt chybí mačkátko na brambory (nevím správný název :D) a dostala jsem ho :srdce: Jako dárky tyou stá bonboniéra nebo bižuterie a sada kosmetiky, z toho rostu. Na kosmetiku jsem dost náročná, stejně to nespotřebuji. A bižuterii nenosím, když už, tak to musí být jo perla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
14.10.21 18:47
@Dobrej_tym píše:
@Ba-stet Mě mnohem víc potěší dárek za pár korun, když dá druhý najevo, že mě zná a myslí na mě. Tak třeba jsem zmínila před kamarádkou kdysi, že mi fakt chybí mačkátko na brambory (nevím správný název :D) a dostala jsem ho :srdce: Jako dárky tyou stá bonboniéra nebo bižuterie a sada kosmetiky, z toho rostu. Na kosmetiku jsem dost náročná, stejně to nespotřebuji. A bižuterii nenosím, když už, tak to musí být jo perla.

No vsak rikam, větší kumst vymyslet levny darek (kdyz teda člověk resi peníze). Ja si treba davam fakt záležet na tom, aby darek byl osobní a trefil se do přání. Ale spousta lidí to tak nema 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
14.10.21 18:54

U nsá se zase dvě švagrové s manželem domluvily, že koupí ted už nevím, velký dárek, koberec myslím, je to pár let.. ale přesně si paamtuji, jak to bylo trapné, když se řeklo, že se nic už kupovat nebude, když jsme přišli s kytkou a švagrové se vytasily jedna se zlatem a druhá s nějakou sadou porcelánu či co..a přitom obě, že koupíme jenom kadý péozornost, třeba kytku, přání, sladkost a neřekly nic
Je to fakt nepříjmené, když se něco domluví mělo by to platit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25004
14.10.21 19:13

To je blbá situace.. on z toho dárku asi díky okolnostem fakt radost mít nebude :-( nechala bych ho na příští vánoce, to snad už bude na tom líp a napsala mu, že OK, že to bereš a že se těšíš, až si spolu dáte venku svařák a že to pro letošek určitě stačí a ať nestresuje ;)
ten dar mu fakt nedávej, cítil by se jak ubožák..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12286
14.10.21 19:13

Nedavala bych.. bude se pak citit mnohem hure.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
14.10.21 19:24

Tak hlavně napsat kamarádovi, že se těšíš jakou bude mít radost z tvého dárku, je taky pěkná blbost. Tím si jasně dala signál, že čekáš od něho něco taky. Když chci udělat nezjištnou radost, nemám potřebu o tom dotyčného předem informovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
14.10.21 19:59

Nic bych nekupovala. Jak by mu asi pak bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
14.10.21 20:03

Dárek mu schovej k narozeninám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.21 09:09
@Ladiabola píše:
Já bych si ho nechala, až bude mít dotyčný narozky, tak by ho dostal, pokud je určený přímo jemu.

To jsme si řekli, že si dárky dávat taky nebudem. Tak teď nevím co s tím, když už to mám koupený a nikomu jinému to nemůžu dát, protože je to rozšíření/nadstavba a potřebuješ k tomu základní verzi. Bylo to určený přímo jemu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
18177
15.10.21 09:13
@Anonymní píše:
To jsme si řekli, že si dárky dávat taky nebudem. Tak teď nevím co s tím, když už to mám koupený a nikomu jinému to nemůžu dát, protože je to rozšíření/nadstavba a potřebuješ k tomu základní verzi. Bylo to určený přímo jemu. :nevim:

Tak to prodej a pouč se, že když si někdo darky davat nechce, tak nechce. Naznačil to uz loni, letos to rekl dost natvrdo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný