Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahoj holky, už asi 3 roky praktikuji, že dárky už řeším na podzimNapsala jsem kamarádovi, že už se těším, až se na Vánoce uvidíme a hlavně na to, jakou bude mít radost z dárku. Vždycky je pro mě nejvíc, když vidím, jak druhého potěším. Už minulý rok, když byl proti darům, jsem mu řekla, že to není o dárku, ale je to spíš pro mě projev toho, že ti na tom druhém záleží a vážíš si ho. Letos mi řekl, že je v těžké finanční situaci a nic ode mě nechce, protože by mi musel něco na oplátku taky dát. Ale já od něj nic nechci, když mi nedá, tak mi to nevadí. On, že je to sobecké a neslušné, když ti druhý něco dá a ty mu ne.Ale já budu mít radost, když ho dárek potěší a nic mi dávat nemusí. Já vím, možná je to neslušné, ale já to chápu, pokud na to finančně nemá. Z mé strany je to opravdu jenom projev, že ho mám ráda (jako kamaráda), a že mi na něm záleží. Myslíte, že se to hodí? Už jsem mu ten dárek koupila a teď bych ani neměla komu jinému to dát, protože to bylo přímo jemu určený, podle jeho zájmů.
Pochybuji, že ho ten dárek potěší, byť by to bylo něco, co doopravdy chce. Akorát ho dostaneš do situace, že se bude cítit blbě, protože ty mu nutně musíš něco dát.. takže ne, dárek mu nedávej, nech ho třeba na jeho narozeniny.
@Janasas píše:šetřím na dárky pro rodinu, abych ještě musela šetřit na dárky pro kamarády, to by mě asi vůbec Vánoce netěšily.
A neni v tom něco jiného.. Jako jo, dávat velké dary, když nejsou finance, fakt neni pro takové člvoěka příjemné, neví co kuopit, počítá třeba každou korunu, ale zase mě to přijde takové odpálkování.. jako za poůl roku třeba neušetřit nějakou koruny na pozornost..Jinak jeho postoj chápu, nechce, nechce..a le mě spíš přijde, že v tom je něco jiného..
Bud už prostě nechce dárky kupovat- nebaví ho to, neví co, nemá zájem, někde po obchodech.. nebo nebo třeba dostával dárky dražší a někdo to nemá rád..
Já třeba víc ocením pozornost, třeba udělána vánoční balíček, než kdyby mi někdo z přátel donesl třeba šperk![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, už asi 3 roky praktikuji, že dárky už řeším na podzimNapsala jsem kamarádovi, že už se těším, až se na Vánoce uvidíme a hlavně na to, jakou bude mít radost z dárku. Vždycky je pro mě nejvíc, když vidím, jak druhého potěším. Už minulý rok, když byl proti darům, jsem mu řekla, že to není o dárku, ale je to spíš pro mě projev toho, že ti na tom druhém záleží a vážíš si ho. Letos mi řekl, že je v těžké finanční situaci a nic ode mě nechce, protože by mi musel něco na oplátku taky dát. Ale já od něj nic nechci, když mi nedá, tak mi to nevadí. On, že je to sobecké a neslušné, když ti druhý něco dá a ty mu ne. Ale já budu mít radost, když ho dárek potěší a nic mi dávat nemusí. Já vím, možná je to neslušné, ale já to chápu, pokud na to finančně nemá. Z mé strany je to opravdu jenom projev, že ho mám ráda (jako kamaráda), a že mi na něm záleží. Myslíte, že se to hodí? Už jsem mu ten dárek koupila a teď bych ani neměla komu jinému to dát, protože to bylo přímo jemu určený, podle jeho zájmů.
Z toho musi mit uplne pocit jako ze kdyz ti nic neda, znamena to ze si te nevazi a nezalezi mu ma tobe.
Zase na druhou stranu, kdyby mi někdo už něco koupil a byl z tho nadčení, tak bchho takto neodpálkovala. Naznačila bych, že kupovat neměl.. Ale když už by něco bylo takto koupeno, tak bych třeba udělala vánoční balíček - všeude možně to ted bude, třeba víno, perníky v tom, nějaké vánoční čaje a dát jako pozornost..
Zase na druhou stranu, nemá ráda takové ty morouse, sotva se blíží Vánoce, tak se k tomu postaví, negativněm, že z toho se nic n+ělat nebude, a Vánoce nejsou o dárcích a pořád nějaké okolo, ale během roku to zase tak nevadí, dkyž si přátele mezái sebou vozí pozornosti ![]()
Každopádně bych se nevnucovala..